Cum putem petrece de Dragobete în Cluj? Idei & Activități

de | | 7 Minute

Altfel de Dragobete în Cluj | Sugestii de locuri și activități romantice

Cum serbăm ziua românească a dragostei? Vă propunem câteva activități pentru ziua de Dragobete în Cluj. Ne-am obișnuit să acordăm valoare locurilor și obiectelor din jurul nostru. Totuși, oricât de multă emoție am atribui anumitor locuri, trebuie să admitem că există unele particularități pe care le asociază instant mintea noastră la vederea anumitor zone. Pentru că, da, au și ele, în sine, o valoare și un strop de emoție.

[Foto sus: Turi Zoltán | emotions_photography_ ]

Clujul e plin de astfel de comori. De fapt, fiecare colțișor de oraș este inundat de o anumită însemnătate: fie ea istorică sau de altă natură. Totuși, când ne gândim la dragoste și Cluj, există anumite locuri pe care le asociem într-o clipită. De aceea, pentru cei care își doresc să facă din această zi o un prilej de a-și reaminti că iubirea este esența vieții și vor să se dedice acestei zile prin activități #altfel, aducem în atenție diverse locuri, evenimente și activități care sunt potrivite petrecerii unei zile romantice, menite să întărească conexiunile sufletești ale îndrăgostiților. Dar.. înainte asta…

De ce sărbătorim Dragobetele și ce înseamnă această sărbătoare?

Despre acesta sărbătoare v-am mai vorbit noi și în acest articol. Însă, pe scurt, în mitologia românească Dragobetele era sărbătorit în unele locuri și la data de 1 martie. De ce? Pentru că se considera că el este fiul Dochiei și primul deschizător de primăvară. De aici s-au lansat o serie de obiceiuri care se practicau cu ocazia zilei de 24 februarie, în rândul tinerilor. De la alergatul după florile primăverii, până la goana după primul sărut ca formă de concretizare a unei iubiri ce va să se finalizez într-o căsătorie pe viață, ziua de Dragobete era sărbătorită cu mare fast.

dragobete in cluj

Astăzi situația este puțin diferită. Fie se renunță la acordarea importanței necesare, considerându-se că dragostea nu are nevoie de o zi specială dedicată ei pentru a face gesturi frumoase alături de persoana îndrăgită, fie, în extrema cealaltă, se exagerează prin campanii de marketing abuzive. Oricum ar fi, ziua de Dragobete în Cluj este un prilej de bucurie pentru mulți dintre noi. De aceea, se sărbătorește într-o formă adaptată societății contemporane.

#5LocuriAltfel – activități inedite, antrenante, pline de adrenalină

Ziua de Dragobete în Cluj poate fi una obișnuită pentru o anumită categorie de persoane. Pentru romanticii subtili, cărora nu le plac formele clasice de a își arăta iubirea, ci vor să iasă din rutină, sau doar vor să se bucure de experiențe împreună într-un mod cu totul altfel, venim cu următoarele recomandări:

The Mystery | Room escape

» Un bun exercițiu de echipă, de comunicare, de completare a ideilor și de colaborare este experiența de la un room escape. Într-un decor elegant, cu provocări pline de enigme te provoacă să pătrunzi în Submarinul căpitanului Nemo, scufundat în ape adânci. Fie că vrei doar să evadezi din el, fie că vrei să îl salvezi, va trebui să urmați o serie de pași și indicii pentru a vă îndeplini scopul. (Vezi mai multe informații AICI)

Laser Tag | Jocuri pline de mișcare

» Cine a zis că ziua de Dragobete în Cluj trebuie sărbătorită exclusiv în doi? Noi cu siguranță nu susținem această idee. Mai ales că, pentru a cunoaște pe deplin atuurile unei persoane este indicat să o vezi cum se comportă și în relație cu alții, nu doar cu tine. Astfel, la Laser Tag ai ocazia să vezi cât de bun coechipier este persoana care îți este alături, sau, dimpotrivă, cât de provocator este ca inamic. Desigur, într-o goană relaxantă, distractivă și … plină de adrenalină. (Vezi mai multe informații AICI)

lumea pandorei

Adrenalin Park | Parc de adrenalină

» Continuăm pe ideea de senzații tari, de aceea vă recomandăm o vizită la Adrenalin Park. Provocări, obstacole, mișcare și conectare cu natura. Și nu, frigul nu este un obstacol. Odată pornit pe trasee, vei uita de impedimentul climatic. Important! În această perioadă, parcul este deschis în perioada săptămânii doar la cerere. (Vezi mai multe informații AICI)

Jumping House | Parc de trambuline

» În fond, orice joacă poate fi o bucurie la fel de mare și pentru adulți. Cu atât mai mult cu cât o faci cu o persoană dragă. La Jumping House poți lăsa corpul să salte în voie (desigur, pentru a fi în concordanță cu fluturașii din stomac ?). Aici vă puteți explora abilitățile de motricitate, în unele cazuri, descoperind chiar unele nebănuite. Distracția este garantată.

dragobete in cluj

The Guild Hall | Board games

» Jocurile de societate au fost mereu îndrăgite și, chiar, în unele timpuri mai îndepărtate, o formă de culturalizare. Ziua de Dragobete în Cluj poate fi un motiv de vizită la The Guild Hall. Jocurile disponibile sunt de toate tipologiile, pentru orice fel de persoană: mai experimentată sau mai sceptică. Cât despre loc, nu putem spune decât un singur lucru: modern, îmbibat într-o atmosferă extrem de jovială. (Vezi mai multe informații AICI)

#5IdeideCadouriInedite – experiențele în primul rând

Observăm o tendință de a fi înlocuite lucrurile cu experiențe. Ceea ce ne bucură. O amintire, alături de o experiență unică este mai prețioasă decât un obiect. Să nu mai spunem că prima dăinuie pe vecie și poate fi luată cu tine chiar și pe alte tărâmuri. La ce ne gândim?

Wonderland Cluj Resort | Cazare, mâncare și activități

Vrei să oferi un cadou special pentru a-și aminti cu drag de ziua de Dragobete în Cluj? Oferă un cadou o activitate de la Wonderland Cșuj Resort: o zi la SPA, o plimbare călare sau chiar un zbor cu balonul.

ESC | Primul site de experiențe

Deosebit și unic. Indiferent de experiența pe care alegi să o oferi cadou, ESC propune desprinderi de rutină printr-o serie de ateliere și activități mai puțin obișnuite. Poți exploata pasiunea persoanei dragi, prin alegerea experienței potrivite. ESC oferă o gamă largă de alternative interesante. (Vezi mai multe informații AICI)

Degustare Cafea ESC

Bavaria Mobility | Rent your BMW

Acesta este un cadou prea puțin obișnuit. Prin acest program, ai ocazia să testezi noile modele de BMW. Pasionat de mașini sau nu, un declarat convins al mărcii mult îndrăgite, programul propriu de închiriere al mașinilor de clasă premium dezvoltat de BMW prezintă o serie de avantaje, pe care i le poți oferi cadou printr-o cursă la standarde superioare. (Vezi mai multe informații AICI)

dragobete in cluj

Timo Studio | Servicii de fotografiere și filmare

După amintirile impregnate în suflet, cea mai bună formă de păstrare a unui moment special este prin fotografie sau video-uri. De aceea, vă puteți oferi o ședință foto profesionistă. Imortalizați momentele cheie cu Timo Studio. (Vezi mai multe informații AICI)

Downtown Beauty Platinia | Salon de înfrumusețare

Fiind în top 5 al celor mai apreciate saloane din Cluj, Downtown Beauty Platinia oferă o gamă variată de servicii, atât pentru femei, cât și pentru bărbați: coafor, manichiură-pedichiură, cosmetică și chiar masaje. Fie că e formă de răsfăț, fie că doar ajuți persoana dragă să scape de grija acestei nevoi, poți oferi cadou un abonament la acest salon.

#5RestauranteRomantice – locuri unde se scriu poveștile de dragoste

Știm că sunt oameni care preferă să se bucure de compania persoanei iubite la o cină romantică, alături de discuții lungi și interesante. Iar pentru că nu toți sunt aventuroși din fire, lăsăm mai jos și o listă de restaurante cu o atmosferă romantică.

Charlie » poziționat în Clujul pitoresc, restaurant Charlie propune o atmosferă prielnică declarării celor mai pure sentimente. Acest loc propune un decor clasic, inspirat din eleganța anilor de glorie ai cinematografiei americane pe care îl combină cu o varietate de preparate delicioase.

25th) » Eleganța locului, alături de cea a rețetelor îmbinate cu măiestrie și originalitate este un cadru perfect pentru o masă în doi. Amplasat chiar în inima orașului, 25th) Downtown Flavours creează o ambianță delicată, potrivită conturării unei povești de dragoste armonioase.

dragobete in cluj

Panoramic Cetățuie » O masă la înălțime, în compania prietenoasă a Clujului poate fi un fundal perfect pentru o cină romantică. De Dragobete în Cluj ai ocazia să privești în perspectivă și să lași fanteziile să se concretizeze într-un moment unic.

Restaurant Sinaia » Un restaurant unde susurul Someșului poate fi un loc de a păstra șoaptele dulci. Decorul prietenos te ajută să îți deschizi sufletul spre noi experiențe. Meniul, compus din ingrediente alese cu grijă, îmbinate cu mare tact în farfurie, va da gust amintirilor construite în Ziua de Dragobete.

Roata Făget » La marginea pădurii, sunetul naturii este mai prezent în sufletele îndrăgostiților. Iar cei care doresc de Dragobete să petreacă tradițional, Restaurant Roata Făget păstrează aromele originale ale mâncărurilor consacrate poporului român.

#5EvenimenteSpeciale

Ziua de Dragobete în Cluj poate căpăta valențe deosebite, dacă decidem să o celebrăm prin momente speciale. Fie că suntem mai aventuroși, fie mai nonconformiști, sau chiar mai romantici, Clujul oferă de toate pentru toți. Iar dacă doriți să vă bucurați de prezența persoanei iubite într-un mod mai simplu, vă lăsăm aici o listă cu locuri romantice din Cluj. În căutare de evenimente deosebite, vă lăsăm mai jos și 5 astfel de recomandări:

Tu cum sărbătorești de Dragobete?