Sectorul de beauty din Cluj: care este topul celor mai îndrăgite saloane?

de | | 4 Minute

Sectorul de beauty din Cluj: care este topul celor mai îndrăgite saloane?

Sectorul de beauty este unul care a cunoscut o explozie considerabilă în ultimii ani, fiind un domeniu practicat atât la nivel profesionist, cât și la un nivel individual. Când vorbim despre Cluj-Napoca, vorbim despre un oraș dinamic, versatil, în plin proces de dezvoltare. Expansiunea sectorului prestator de servicii ne arată un oraș al încrederii în propriile valori, în care grija pentru frumusețe se împletește cu cea pentru sănătate. Inovațiile din domeniul esteticii moderne pun accentul nu doar pe aspectul exterior, ci și pe cel interior, prin abordarea esteticii ca formă de tratament, nu doar de styling.

Menținerea calității superioare a serviciilor de beauty din Cluj

În Cluj-Napoca, acest sector cunoaște o dezvoltare amplificată de creșterea explozivă a numărului de locuitori. Făcând o scurtă analiză retrospectivă asupra pieței din Cluj, observăm că sectorul de beauty a ocupat un loc semnificativ în dezvoltarea orașului.

sectorul de infrumusetare cluj (2)

Totuși, această piață de desfacere reprezintă și o serie de provocări. Dinamismul prin care se caracterizează orașul, uneori, poate crea anumite dificultăți. Cea mai des întâlnită problemă pentru firmele de beauty este lipsa personalului. Mai aducem în atenție, cel mai controversat aspect » prețul chiriilor din Cluj. Iar dacă de multe ori ne gândim la acest subiect din prisma locuinței, în fapt, este la fel de provocator și pentru firmele care își desfășoară activitatea în spații închiriate.

În același timp, cererea și-a schimbat cu mult standardele. Accentul este pus pe calitate într-un mod tot mai exigent, astfel încât a reuși să te ridici la nivelul așteptărilor fiecărui client este cu adevărat o provocare.

sectorul de beauty cluj (4)

Top 5 saloane Cluj

Care sunt totuși saloanele care au făcut față provocărilor orașului? Desigur, cu eforturi susținute, unele cu o vechime considerabilă în spate și ani de muncă pentru menținerea și creșterea calității serviciilor în mod constant, dar și perpetuarea activităților care au permis fidelizarea clienților. Iată:

1. Boudoir Prive (activ din 2013)
2. Catwalk by Ramona Mîndru (activ din 2008)

3. Fistiq (activ din 2015)
4. Downtown Beauty Platinia (activ din 2018)
5. Privee Salon de Beaute (activ din 2017)

O scurtă analiză asupra acestui top ne aduce în atenție reușita remarcabilă a salonului Downtown Beauty Platinia, care, în doar un an de activitate, a reușit să intre direct în top 5 al saloanelor din Cluj.

sectorul de beauty cluj (5)

Un „new entry” care intră direct pe podium

Actualul salon Downtown Beauty Platinia s-a deschis din anul 2017 (la data de 1 iunie) și se numea, la momentul respectiv, Getts Color Bar – Platinia. Acesta își dezvolta activitatea în regim de franciză, pentru prima dată în Cluj-Napoca, în cadrul cunoscutei rețele de saloane Getts. Un an mai târziu, nevoia de dezvoltare devine un obiectiv tot mai clar, motiv pentru care, după câteva luni de rebranding salonul adoptă denumirea pe care o cunoaștem și astăzi: Downtown Beauty Platinia. Prin acest demers, salonul și-a creat propria identitate care se identifică mult mai clar cu valorile în care cred și pe care doresc să le transmită mai departe clujenilor.

Un salon care se identifică cu rezultatele

Anul 2019 a fost plin de realizări. Meritele serviciilor de calitate au venit cu recompensă. Numărul mediu de programări lunare a ajuns la 1550, dintre care o medie de 1032 de persoane au beneficiat lunar de serviciile salonului. Adică, Downtown Beauty Platinia a cunoscut cea mai mare creștere din piața clujeană: 163% iunie 2018 – iunie 2019.

sectorul de beauty cluj (6)

Contextul dezvoltării salonului nu a fost întocmai favorabil. Totuși, a reuși să te integrezi pe o viață atât de versatilă și imprevizibilă, într-un timp atât de scurt necesită cunoștințe solide, adaptare instantă, specialiști și, desigur, servicii de calitate, prestate la aceleași standarde, indiferent de fluctuațiile de personal.

Un singur loc, mai multe servicii

Concentrat pe nevoia clienților, Downtown Beauty Platinia deține o gamă largă de servicii. Profesionalismul este privit ca o formă de respect față de clienți. Iar pentru că se pune accent pe calitatea tuturor serviciilor, adaptarea tehnologiei la nevoile salonului a fost prioritară. A permite accesul clienților la programări a fost o necesitate, motiv pentru care se creează aplicația destinată acestora » www.downtownbeauty.ro/abonati/. De asemenea, din dorința de a-i răsplăti pe cei care le trec pragul în mod repetitiv, au creat abonamente speciale.

sectorul de infrumusetare cluj (7)

Totodată, prezența salonului în comunitatea clujeană este mereu activă. De exemplu, în cadrul festivalurilor Untold și Electric Castle, Downtown Beauty Platinia și-a făcut simțită prezența prin standuri dedicate serviciilor pe care le oferă.

Statisticile vorbesc de la sine. Unii au nevoie de ani de muncă pentru a intra în top, în timp ce, pentru unii, o piață instabilă și fluctuantă reprezintă o oportunitate să își etaleze calitățile. Sectorul de beauty din Cluj-Napoca nu numai că este bogat în saloane de estetică, ci, mai important, este bogat în livrarea calității serviciilor prestate, ceea ce  plasează „orașul comoară” într-o poziție privilegiată. 

Fotografii: Downtown Beauty Platinia