Ce facem în Cluj în luna februarie – 5 recomandări

de | | 4 Minute

Ce facem în Cluj în luna februarie – 5 recomandări

Noi aici la Cluj suntem tare norocoși. Avem evenimente faine pe toată perioada anului în oraș, dar avem și destinații minunate la doar câțiva pași de agitația cotidiană. Susținem viața activă și ieșitul din casă cât mai des, așa că ne bucurăm că putem profita și de viața de oraș, dar putem evada și pe dealuri și munți atunci când ne permite timpul. 

Februarie e o lună friguroasă, mohorâtă, când poate ți-ai pierdut motivația de a fi activ din cauza vremii care nici ea nu știe ce să ne mai dea. Ba zăpadă, ba soare, ba ploaie. Dar noi suntem aici să-ți reamintim că exact acum e timpul să te bucuri și să profiți de anumite activități.

Iată cele 5 recomandări de activități care să-ți amintească că și iarna e frumoasă și merită profitat de ea din plin.

Patinaj 

Când te mai duci la patinaj, dacă nu acum? E o activitate care nu ține cont de vârstă și care se poate învăța oricând. Poate fi extrem de distractivă chiar și singur, nu doar cu prietenii sau în familie. În plus, toată lumea e prietenoasă și bine dispusă la patinoar, așa că e ușor să-ți faci prieteni noi pe ritmuri de muzică și chicote de copii bucuroși. 

Vestea bună e că nici n-ai nevoie să ieși din oraș și nici de patine nu trebuie să-ți faci griji, căci cei de la Patinoar Fiesta Sport (Cora) au echipamente de închiriat. Detalii despre prețuri și program am scris aici

patinoar cora ce facem in februarie la cluj

Schi/snowboard sau derdeluș

Dacă afară avem zăpadă, acum e timpul pentru a profita de activitățile sportive de iarnă. Vacanța elevilor e programată special pentru a le oferi timp părinților să petreacă timpul pe pârtie, așa că toată lumea-n mașină, și am plecat!

Aici ți-am detaliat tot ce trebuie să știi despre locurile în care putem schia în apropiere de Cluj, iar aici ți-am povestit despre Buscat Academy și Grădinița pe schiuri, unde poți să te bucuri de schi cât timp educatorii au grijă ca toți copiii să se familiarizeze cu sporturile de iarnă în siguranță. 

Iar pentru cei care vor să se bucure de zăpadă pe sanie, aici ai o listă cu derdelușurile unde sania alunecă cel mai bine. 

buscat academy 2

Drumeții montane

Pentru iubitorii de munte, iarna poate fi magică. Avem, bineînțeles, și pentru asta liste cu locurile care se află la doi pași de Cluj pe care le poți admira și sub straturi mari de zăpadă pufoasă. Iar dacă nu te simți în siguranță să mergi singur sau doar cu un grup restrâns de persoane, poți apela la cei de la Active Weekends Cluj sau la Clubul Aplin Român filiala Cluj, de exemplu. 

ce facem in februarie la cluj active weekends

Plimbare cu caiacul

O recomandare pentru cei mai curajosi este o plimbare de weekend cu caiacul. Știm, știm, de obicei lumea asociază plimbările pe lac cu anotimpul cald, dar cei de la Excursii din caiac organizează plimbări pe lacurile din împrejurimile Clujului chiar și iarna. Îți pun la dispoziție echipamentul impermeabil, așa că nu trebuie să-ți faci griji de haine ude. Noi zicem că e o activitate pe care nu trebuie s-o ratezi.

ce facem in februarie in cluj excursii din caiac

Activități de interior

Am mai zis și-o mai zicem. Clujul e plin de istorie și cultură, de oameni talentați și creativi, așa că nu-i timp de pierdut prin casă. Chiar dacă vrei să-ți petreci timpul în interior unde e bine și cald, poți face asta în oraș. Evenimente îți recomandăm zilnic pe pagina noastră de Facebook și în programele de weekend, dar pe lângă acestea avem să-ți recomandăm și câteva activități pe care le poți face oricând, fără să fii condiționat de o zi anume. 

În funcție de ce te pasionează, poți face un tur al galeriilor de artă neconvenționale. Am scris despre ele aici și te invităm să le alegi din listă pe cele care îți atrag atenția. În aceeași idee, poți vizita și muzeele din oraș. Mereu e loc de învățat ceva nou, și ce loc mai bun de făcut asta decât într-un muzeu? Pe listă includem și sălile de cinema care au proiecții interesante în fiecare zi, așa că o ieșire la film e o activitate easy care o să te scoată puțin din moleșeala de februarie. 

Și, desigur, lista poate continua mult și bine cu recomandări de activități de făcut în interior. Am făcut deja o listă cu activități sportive distractive de făcut în interior, poți face shopping, să mergi în multele pub-uri/restaurante/cluburi unde să te bucuri de o băutură caldă sau rece, în funcție de preferințe, sau de-o activitate pe care n-o faci zilnic, precum pictatul pe ceramică pe care poți să-l faci la Ceramic Cafe

ce-facem-in-februarie-la-cluj

Sperăm că te-am convins că merită să ieși din casă și să fii activ chiar dacă e iarnă și e frig, și te invităm ca atunci când mergi pe pârtie, la patinoar, la muzeu sau oriunde altundeva ți-am recomandat prin articole, să ne dai tag pe Instagram sau pe Facebook ca să vedem și noi cum te distrezi! 

Sursă fotografii: Patinoar Fiesta Sport , Buscat Academy, Active Weekends ClujExcursii din caiacCeramic Cafe.