Unde mergem la schi în apropiere de Cluj?

de | | 5 Minute

Unde mergem la schi în apropiere de Cluj? 

În zilele de iarnă adevărată, când stratul de zăpadă pare așezat confortabil și albul de afară îți năucește ochii în cap, o ieșire în aer rece și curat poate fi chiar binevenită. Dacă te pasionează sporturile de iarnă sau nu te-ai urcat pe schiuri sau pe snowboard niciodată, e totuna. Noi îți recomandăm ca în această iarnă să te bucuri de zăpadă, dacă o avem!

Foto sus: Buscat Resort – Băișoara

Dacă te încumeți sau chiar tânjești după un timp petrecut în natură, undeva în afara orașului, iată unde mergem la schi în apropiere de Cluj (sau cu placa!):

Pârtia Teleschi Feleacu

Este chiar aici, la doi pași de Cluj (12 km, mai exact). Astfel că dacă nu dispui de foarte mult timp și nici nu te încumeți să parcurgi distanțe mai mari în afara Clujului, e varianta ideală. Pe lângă pârtia mare pentru schi sau snowboard, te mai poți bucura de alte distracții: tubing, rotondo, săniuțe de închiriat etc. Există și o pârtie de inițiere + bandă de urcare.

Pârtia este albastră, cu un grad mic de dificultate, are 765 m lungime, cu o diferență de nivel de 98 m. Teleschi, dar nu și telescaun. Există un centru de închiriere echipament. Alte dotări: tunuri de zăpadă artificială, nocturnă, bandă pentru începători, restaurant. Preț teleschi: 5 lei / urcare. 

Pentru informații la zi, de urmărit pagina de Facebook » Partia Teleschi Feleacu.

Unde mergem la schi

Pârtia de Schi Muntele Băișorii

Aflată în județul Cluj, aproape de oraș (la doar 55 km distanță), stațiunea Muntele Băișorii este una dintre destinațiile preferate ale clujenilor, pe timp de iarnă (și nu numai). Poți practica aici, în zonă, atât schi alpin și snowboarding, cât și ciclism montan sau alpinism. Pârtia de Schi Muntele Băișorii are unul dintre cele mai lungi teleskiuri din țară (1035 m lungime)!

Pârtia Băișoara Mare este o pârtie roșie, cu un grad de dificultate mediu, care se întinde pe o lungime de 1.200 m, cu înclinație 17% și o diferență de nivel de 200 m. Fără telescaun. Pentru informații la zi, de urmărit pagina de Facebook » Pârtia de Schi Muntele Băișorii.


(foto: Alma Trad via Stațiunea Muntele Băișorii)

Buscat Resort – Băișoara

Pârtiile de la Buscat sunt printre cele mai frecventate de către clujeni, în fiecare an. Pentru a fi la curent cu starea vremii din stațiune, dar și pentru a urmări condițiile de schiat de la Buscat, puteți urmări pagina lor de Facebook – actualizările și noutățile apar acolo în timp real. Buscat Resort – Băișoara se află la aprox. 60 km distanță de Cluj-Napoca. Pârtiile sunt dotate cu telescaun pentru două persoane, tunuri de zăpadă, centru de închiriere echipament, restaurant și apres-ski.

Pârtii Buscat Resort (starea pârtiilor o puteți găsi aici):

 • Pârtia Buscat 1 » albastră, dificultate mică, 1300 m.
 • Pârtia Buscat 2 » roșie, dificultate medie, 800 m.
 • Pârtia Buscat 3 » neagră, dificultate ridicată, 900 m.
 • Pârtia Buscat 4 » pentru începători, dificultate minimă, dotată cu sistem Babylift la dimensiune redusă, 150 m.
 • Pârtia Buscat 5 » verde, dificultate medie, 1700 m.
 • Pârtie pentru sanie » 200 m.

Buscat Cluj zapada
Foto: instagram.com/colorblissu

Mărișel Ski & Snowboard Resort

Amenajat mai recent și nu la mare distanță de Cluj (aproximativ 40-50 de km), este Mărișel Ski & Snowboard Resort. Găsim aici patru pârtii (de dificultate albastră, roșie, neagră) și o pârtie pentru sanie. Telescaunul este pentru 4 persoane, există și două instalații teleschi, nocturnă, tunuri pentru zăpadă artificială, iar parcarea amenajată are 500 de locuri.

Prețuri: între 17 – 25 lei / adult pentru 20 puncte, în funcție de perioadă (lună sau ziua din săptămână):

 • 2 puncte / urcare Teleschi 2
 • 4 puncte / urcare Teleschi 1
 • 10 puncte / urcare Telescaun

Un abonament pentru o zi, pentru toate instalațiile, în funcție de ziua din săptămână, costă între 135 – 160 lei pentru adulți și între 90 – 105 lei pentru copii (prețurile vor scădea în lunile februarie și martie). Pentru a fi la curent cu orice modificări și noutăți legate de Mărișel, urmăriți pagina lor de Facebook.

Unde mergem la schi

Foto: Pârtiile Mărișel

Stațiunea Arieșeni

Până la Arieșeni, din Cluj, sunt aproximativ 130 km. Acest lucru nu-i oprește însă pe clujenii pasionați de sporturile de iarnă. La Arieșeni, avem la dispoziție patru pârtii:

 • Pârtia Vârtop 1 » 800 m lungime, cu o diferență de nivel de 220 m, teleschi și nocturnă cu lumini portocalii.
 • Pârtia Vârtop 2 » 430 m lungime, 105 m diferență de nivel, nocturnă cu lumină albă.
 • Telescaun Vârtop – Piatra Grăitoare » 1095 m lungime, telescaun 4 persoane, nocturnă cu lumină albă. Cu două variante de coborâre: pârtia roșie (nivel mediu) și pârtia neagră (nivel avansat).
 • Pârtie pentru sanie » 400 m.
Arieseni harta partii
Hartă: arieseni.pro

SuperSki Cavnic

Ne mai îndepărtăm de Cluj, înspre Maramureș, și ajungem în orașul Cavnic (la 151 km de Cluj). Aici avem la dispoziție 5 pârtii și putem, bineînțeles, închiria echipamentul necesar pentru a ne bucura de iarnă! Detalii despre program, starea pârtiilor și tarife: www.superskicavnic.ro .

unde mergem la schi cavnic

Șuior

La doar 17 km de Baia Mare, în apropiere și de Cavnic, se află pârtiile Șuior. Pârtiile de schi de aici sunt de dificultate medie. Zonele dificile alternează frumos cu zone mai ușoare, astfel că te poți bucura de experiență fie că ești schior experimentat, fie că ești în plin proces de aprofundare. Mai multe detalii aici: www.suior.ro .