10 activități sportive de făcut la Cluj (indoor + outdoor)

de | | 5 Minute

10 activități sportive de făcut la Cluj (indoor + outdoor)

Ți-am pregătit câteva idei de activități pe care le poți face în Cluj-Napoca fie singur, fie cu prietenii, care să fie și benefice pentru sănătate, dar și distractive. Nu-ți face griji, avem idei și pentru cei care preferă o activitate indoor, dar și pentru cei mai curajoși care-și doresc să ia o gură de aer proaspăt. 

5 activități sportive indoor

Dacă vrei să faci mișcare și să ieși puțin din rutina zilnică printr-o activitate distractivă, dar e o zi ploioasă, ori pur și simplu vrei să experimentezi ceva nou, iată cinci opțiuni de activități indoor pe care le poți face la Cluj:

Sala de escaladă

De la cei mai mici la cei mai mari, escalada poate fi o activitate extrem de distractivă. Nu e ceva ce faci zilnic, așa că merită măcar o dată să-ți petreci timpul liber făcând o astfel de activitate. O sală de escaladă te face să îți depășești limitele fizice, dar și pe cele mentale, căci într-un astfel de sport mintea trebuie să fie în echilibru cu trupul. Cățărarea se poate face singur sau în echipă, așa că poți să vezi cât de bine te coordonezi cu prietenii sau familia atunci când sunteți puși în dificultate. 

La Cluj poți practica acest sport la Centrala de escaladă, la Free Wall, la Gravity ori la SKAI Urban Crag.

10 activități sportive de făcut la Cluj (indoor + outdoor) centrala de escaladă 2

Înot

Ți-e dor de vară și de zilele petrecute la piscină? Poți alege să-ți petreci timpul liber făcând câteva ore de înot. Sunt mai multe locații unde te poți relaxa înotând, iar pe listă se numără Complexul de Natație Universitas, Complexul de Natație Universitatea Tehnică, ori World Class.

Înot

Bazele sportive

Dacă te interesează să practici sporturile mai clasice, precum fotbal, baschet, volei sau tenis, poți să faci asta la diferitele baze sportive din Cluj. Pe listă se numără Baza Sportivă Napoca, Club Transilvania Cluj, Baza sportivă „La Terenuri” și Baza Sportivă Gheorgheni, unde poți juca tenis de masă sau popice. 

10-activitati-sportive-de-facut-la-Cluj-indoor-outdoor-2024.9

Dans & Zumba

În cazul în care vrei ceva mai ritmat, care să te pună într-o stare bună, de petrecere, poți opta să-ți petreci timpul liber făcând o oră de dans sau de zumba. Opțiuni sunt multe în acest sens. Poți lua cursuri de dans la Street Groove Studio, la Step Up Dance Center sau la Transylvania Dance Academy sau ore de zumba la DClub Dance Fitness Studio sau la diferite săli de fitness care oferă clase de acest tip. 

Dans

Laser Tag & Jumping 

O recomandare de grup care îți activează toate simțurile și prin care poți experimenta live adrenalina trăită în jocurile video este laser tag. Poți opta pentru diferite tipuri de jocuri fie la Laser Hunt Cluj, la Laser-Tag Cluj ori la LaserTag World & World Jump care oferă și jocuri pe trambuline într-o cameră destinată săriturilor.

Dacă te interesează totuși trambulinele și săriturile, o locație inedită, unde râsetele te vor însoți pe tot parcursul timpului, este Jumping House. Te poți distra pe trambulinele elastice sau pe cele olimpice, poți face cățărări și îți poți testa abilitățile pe traseul ninja. Mai mult, poți să-ți provoci prietenii să stea cât mai mult lipiți de spider wall sau să vă căutați în groapa cu bureți.

Laser Tag

5 activități sportive outdoor

Transilvania eXtreme Adventure

Pentru iubitorii de sporturi extreme ori pentru cei ce își doresc să iasă din zona de confort, cei de la Transilvania eXtreme Adventure sunt ceea ce trebuie. Au o paletă întreagă de sporturi din care poți alege, unele mai captivante decât altele. Poți alege între rafting, caiac, canyoning, parapantă, via ferrata, escaladă sau schi în perioada de iarnă, în cazul în care ești începător.

Transilvania extreme adventure

Bazele sportive

Menționate și mai sus, în bazele sportive poți să practici sporturile clasice și outdoor. În cazul activităților practicate afară, locațiile oferă mai multe opțiuni. Poți așadar să joci fotbal, baschet, tenis, volei, badminton, tenis de masă și skating sau skateboarding. Pe lista bazelor sportive se numără Baza Sportivă Gheorgheni, Baza sportivă Napoca, Club Transilvania Cluj, Baza sportivă Unirea, Parcul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Hațieganu” și Baza sportivă La terenuri

10-activitati-sportive-de-facut-la-Cluj-indoor-outdoor-2024.5

Tir cu arcul

O experiență nouă pe care poți să o ai chiar în Cluj poate fi și trasul cu arcul. E ceva spontan și ce nu practici probabil prea des, ori e ceva ce n-ai mai făcut poate din copilărie. Poți practica tirul cu arcul la Domeniul Arcașilor sau la Club Sportiv Paradox Archery.

10 activități sportive de făcut la Cluj (indoor + outdoor) tir cu arcul 2024

Un tur cu bicicleta

Dacă vrei să explorezi orașul sau traseele montane din apropierea Clujului pedalând, în oraș avem multe servicii care închiriază atât biciclete clasice, cât și electrice. În funcție de ce activitate îți propui să faci, poți opta între serviciile celor de la RentE, Maros Bike, Transilvania eXtreme Adventure, sau ClujBike

Bicicleta

Parc de aventură

Pentru atunci când ai mai mult timp pe care vrei să-l dedici unei activități sportive distractive, parcurile de aventură sunt o opțiune excelentă. Poți beneficia de trasee suspendate, de tiroliene, de cățărat și de diferite jocuri în mai multe parcuri de aventură din Cluj și din împrejurimile Clujului, fie singur, fie cu familia ori cu prietenii. Adrenalin Park oferă astfel de servicii în Cluj, Gecko Park sau Fun Park Cluj

10 activități sportive de făcut la Cluj (indoor + outdoor) parc de aventura 2024

Bineînțeles, când vine iarna și avem zăpadă la Cluj, poți practica sporturi de iarnă precum schi sau snowboard, ori poți chiar să ieși la săniuș. Pârtiile de schi de la Buscat, Mărișel, Feleacu, Cavnic ori Arieșeni sunt opțiuni accesibile în apropierea Clujului. Află mai multe în articolul nostru: Unde mergem la schi în apropiere de Cluj?

În funcție de dispoziție sau de curajul pe care-l ai, te poți bucura de aceste activități în toate anotimpurile, căci distracția va fi una pe cinste cu siguranță!