24 de ore în Cluj

de | | 4 Minute

24 de ore în Cluj

Cum descoperi un oraș dacă ai la dispoziție o singură zi? Bineînțeles, ar fi util să începi de dimineață bună, cu energie și entuziasm. Pentru a cunoaște un loc cu adevărat, ai nevoie de mai mult timp, știm. Însă uneori, dacă reușești să te conectezi la ritmul unui loc, sunt suficiente câteva clipe.

Dacă ai la dispoziție doar 24 de ore în Cluj sau dacă vrei să te joci de-a turistul în propriul oraș, iată un potențial „plan”.

Dimineața devreme în Cluj

< 08:00 Răsărit Sunt puțini cei care își fac timp să se bucure de un răsărit de soare în Cluj. Chiar dacă nu e senin cerul, zorii zilei îți pot da energie. Dar, mai ales, ai ocazia să simți cum orașul se trezește treptat din somn. Încep sunetele, traficul, auzi treptat vocile oamenilor, se pune în mișcare tot orașul. Iar Clujul are un mare avantaj: îl poți admira de la înălțime, din mai multe locuri diferite.

  • Recomandarea noastră (dacă ești cu mașina): str. Uliului sau Dealul Feleacului
  • Alternativă mai accesibilă: Cetățuia.

24 de ore în Cluj daniel mirlea rasarit

24 de ore în Cluj daniel mirlea rasarit

(foto: Daniel Mîrlea)

09:00 Mic dejun sau o cafea matinală în centrul orașului. Coborând în centrul Clujului, mergi la pas pe una dintre cele mai cunoscute străzi ale orașului: str. Regele Ferdinand. Poți să te abați puțin din drum, doar câțiva pași, pe str. Andrei Șaguna, o străduță cu aspect boem. Pe str. Regele Ferdinand, vei găsi câteva locuri simpatice pentru a-ți procura cafeaua.10:00 Turul Muzeelor din Cluj – de la cafea, de mers înspre Piața Unirii. În capătul străzii Regele Ferdinand, se află unul dintre cele mai inedite muzee din Transilvania, și anume Muzeul Farmaciei (Colecția de Istorie a Farmaciei). Timpul e scurt, așa că fie te decizi care sunt muzeele pe care vrei să le vezi (unul, două muzee), fie apelezi la rezervele de energie adunate la răsărit de soare. Muzeul de Artă să află pe latura estică din Piața Unirii, în impresionantul palat Banffy. Chiar dacă nu ai suficient timp la dispoziție pentru a admira cu adevărat colecțiile prezentate în muzeu, e musai să faci o vizită rapidă. De aici, la câțiva pași, pe strada Memorandumului, nr. 22, poți vizita Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

24 de ore în Cluj Muzeul de Artă - Photo by Lucian Nuță(Muzeul de Artă, fotograf – Lucian Nuță)

Amiaza și după-amiaza în Cluj

13:00 Prânz – există numeroase restaurante în centrul orașului și nu numai, unde te poți bucura de o masă delicioasă. Pe site-ul nostru găsești deja recomandări în acest sens, pe pagina de Top Restaurante în Cluj. Îți recomandăm să te decizi din timp unde ai vrea să mergi, pentru a eficientiza timpul.
14:30 Parcul Central și Cetățuia (dacă nu ai fost acolo la răsărit) – Sunt două dintre locurile reprezentative pentru oraș. Dinspre centru, către ele, fă-ți drum prin Piața Muzeului. Odată ajuns în Parcul Central, de văzut clădirea Casino, lacul, foișorul, ușa de metal și frumoasele clădiri de pe str. Arany János. Dacă tot ești prin zonă, treci strada spre Podul Elisabeta și descoperă aici lacătele iubirii și poveștile lor. Pe Cetățuie, mai câștigi niște priveliști frumoase și vizitezi cu privirea și Cluj Arena și Sala Polivalentă.

24 de ore în Cluj Fotograf Marius Neag 4

24 de ore în Cluj Fotograf Marius Neag 4

(foto: Marius Neag)

24 de ore în Cluj doru suciu (2)

(foto: Doru Suciu)
16:00
Fabrica de Pensule – Clujul a fost desemnat ca fiind unul dintre orașele artistice ale viitorului. Iar acest lucru se datorează scenelor artistice neconvenționale. Fabrica de Pensule este, după îi spune numele, o veche fabrică, transformată însă în ultimii ani într-un adevărat centru cultural independent, de creaţie şi difuzare a artei contemporane. Vizitele expozițiilor sunt gratuite și disponibile de luni până vineri între 16:00 – 20:00.

fabrica de pensule cluj

18:00 Grădina Botanică – ar fi păcat să nu ajungi aici! Varietatea speciilor de plante, precum și amenajarea grădinii, cu serele, turnul de apă și grădinile sale – romană și japoneză, te vor cuceri!

Seara în Cluj20:00 The Museum – fă-ți programare la… un altfel de muzeu! Jocurile de room escape au prins avânt și la Cluj. Promitem că te vei distra alături de prieteni, va fi o experiență inedită, mai ales dacă e prima dată când încerci un astfel de joc real de evadare. Durează maxim 60 de minute. Dacă sunteți foarte buni, poate dura, să zicem, 20 de minute. Depinde de tine și persoanele alături de care intri în joc.

The Museum a împlinit 1 an

21:00 Ia cina și / sau explorează barurile și puburile din Cluj – după o zi plină, e momentul să te relaxezi. Clujul e apreciat pentru diversitatea barurilor și puburilor, pentru viața de noapte dinamică și plină de evenimente recreative, distractive și chiar culturale.

p.s. Ca să te asiguri că te bucuri integral de cele 24 de ore în Cluj, prelungește seara până la următorul răsărit. Se întâmplă atât de multe lucruri în oraș, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, încât vei avea cu siguranță alternative de petrecere a timpului.

24 de ore în Cluj Daniel-Mirlea-noapte

(foto: Daniel Mîrlea)

Dacă ești din Cluj, cum arăta cele 24 de ore în Cluj pentru tine, dacă ți-ai acorda o zi în care să fii turist în propriul oraș? 🙂