noapte la muzeul de arta cluj

Muzeul de Arta Cluj-Napoca este una dintre cele mai prestigioase institutii muzeale cu profil artistic din Romania, cu un patrimoniu valoros ce include arta romaneasca si universala datata inca din secolul al XV-lea si pana in prezent. Patrimoniul detinut de Muzeul de Arta Cluj-Napoca este unul impresionant, cu peste 13 000 de piese de arta din diferite ramuri: pictura (peste 3600 piese), sculptura (peste 450 piese), arte grafice (peste 5600 piese), arte decorative (peste 200 piese) si fond documentar (peste 3300 piese).

Expozitia permanenta a Muzeului de Arta consta in Galeria Nationala, unde pot fi regasite peste 200 de opere de pictura si sculptura, expuse in cele 21 de sali alocate acestora.

Cladirea in care se afla Muzeul de Arta Cluj-Napoca, cunoscuta ca ,,Palatul Bánffy din Cluj”, este in sine o opera arhitecturala de prestigiu, fiind cel mai important edificiu baroc din Cluj-Napoca si fiind inscrisa in lista cladirilor de patrimoniu arhitectural si artistic national al Romaniei.

In prezent, Muzeul de Arta Cluj-Napoca este un ,,refugiu” al pasionatilor de arta si cultura transilvaneana si nu numai, atragand anual atat vizitatorii straini, cat si localnicii care pot admira nu doar Galeria Nationala ci si variatele expozitii temporare gazduite aici.

*Expozitia permanenta a Muzeului de Arta Cluj-Napoca este data de Galeria Nationala, expusa in 21 de sali de la etajul cladirii, aici fiind selectate si prezentate publicului peste 200 de piese de pictura si sculptura din patrimoniul total al muzeului, care evidentiaza colectiile de arta detinute de muzeul clujean si care surprinde evolutia artei din Transilvania, precum si multiculturalitatea specifica spatiului intracarpatic
*Expozitii temporare – accesati site-ul muzeului pentru a fi la curent cu expozitiile disponibile in prezent!

Program de vizitare:
Miercuri – Duminica: 10:00 – 17:00

Pentru ca Muzeul de Arta din Cluj-Napoca isi doreste ca publicul clujean sa devina mai implicat, mai dornic si mai educat din punct de vedere artistic, in zilele de sambata si duminica, sunteti invitati sa participati la programul de ghidaje gratuite care au loc in Galeria Nationala, la orele 11:00 si 15:00.

Website: www.macluj.ro.
Facebook: aici

foto: @hendeasilvia, @fotocolaj

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole