De ce meloterapie și uleiuri esențiale când vrei doar un masaj?

de | | 5 Minute

De ce meloterapie și uleiuri esențiale când vrei doar un masaj? – este întrebarea la care ne răspunde Alina de la Phoenix Sante Masaj în acest articol, al treilea dintr-o serie de mesaje pe care vi le-a adresat vouă, celor interesați de arta masajului. 

Bun găsit,dragii mei!

Cu toate că nu ne cunoaștem real, fizic, pot spune că îmi sunteti dragi, voi cei care îmi cititi rândurile ce le aștern în paginile acestei reviste. Și știti de ce? Pentru că am convingerea că ceea ce ați citit a creat o punte între noi, o interconectare ce este mai presus de planul material! De fiecare dată când mă așez în fața computerului și scriu pentru voi (am decis să renunt la abordarea formală pentru că vă simt aproape de sufletul meu), îmi imaginez că sunteți chiar aici, vă vorbesc, conversăm și ne împărtășim din cunoștințe. Mi-ar plăcea să știu cam ce v-ar interesa, ce intrebări sau nelămuriri aveți, ce ați dori să vă împărtășesc din experiența mea, ca maseur și ca om, drept pentru care, în măsura în care va permite timpul, vă rog să îmi scrieti pe adresa de email: [email protected].

meloterapie și uleiuri esențiale (1)

Înainte de a merge mai departe în călătoria noastră privind masajul, cu tot ce presupune el, aș dori sa fac o precizare: în articolul anterior nu am dorit sub nicio formă să denigrez medicina occidentală, nu am intenționat să diminuez importanța ei și nici nu neg efectele aplicării acesteia asupra omului. Un amic foarte bun și drag mie, medic cu o vechime de peste 30 ani, care a citit acest articol, mi-a atras atenția asupra faptului ca nu toți doctorii contestă efectele deosebite ale masajului asupra pacienților. El mi-a spus că în cadrul facultății se studiază corpul uman în întregimea sa, se face un curs de psihosomatică, în urma căruia de multe ori pacienții sunt sfătuiți să apeleze la metode adjuvante pentru destresare, printre care și masajul. Îmi cer scuze dacă există și alte persoane care au simțit articolul meu ca atac asupra medicinii tradiționale!

Bun! Mi-am luat o piatra de pe suflet, așa că acum pot sa-mi continui discuțiile cu voi despre pasiunea mea – masajul. Personal, pe lângă tot ce v-am scris deja, văd masajul ca o celebrare a senzualității; o experiență de dăruire și receptare, de explorare, de deschidere față de aproapele tău. Este un mod de a oferi plăcere și relaxare, de ușurare a stresului și a tensiunii, creând starea de bine.

Nouă, ființelor umane, ne place să atingem, suntem entități tactile, senzuale. Percepem lumea înconjurătoare prin intermediul simțurilor. Atingerea comunică, aduce apropiere, restabilește starea de calm și bună-dispoziție, ne face să uităm de tot ce este negativ în viața noastră tumultoasă. Totodată, atingerea ne spune cine suntem, ne permite să stabilim contacte, să simțim că nu suntem singuri în acest Univers și că la un mod subtil există o interconectare ce aduce beneficii în plan mental, sufletesc și fizic. Deci noi, oamenii, atingem, în general, pentru plăcere, apropiere, liniștire, acceptare. Simțurile și sentimentele ne dau o stare de echilibru și satisfacție a întregului ce îl reprezentăm.

Pentru toate acestea, în opinia mea, avem nevoie de un spațiu unde să ne relaxăm, unde să ne deschidem, unde să uităm de tot ce ne nemulțumește și să putem coborî în noi, unde să putem să ne reîntâlnim pe noi înșine așa cum suntem…ființe minunate. De aceea,personal, țin foarte mult la ambianța salonului în care urmează a se primi masajul, la muzica ce se aude, la aromele ce sunt simțite atât în camera de masaj , cât și în uleiul pe care îl folosesc. Da, un masaj bun este suma a mai multor componente, nu doar tehnica și priceperea maseurului.

meloterapie și uleiuri esențiale (3)

Meloterapia, terapia prin muzica, este folosită pentru a revigora pe cei deprimați. Muzica realizează echilibrarea energetică prin fenomenul de biorezonanță indus de vibrațiile sunetelor; muzica fără cuvinte are putere asupra psihicului uman, în mesajul ei regăsindu-se toată gama sentimentelor umane. Nu poti să formulezi în cuvinte ceea ce exprimă sunetele pentru că mesajul respectiv se adresează unor zone intime, profunde ale ființei. Iar fiecare ființă percepe și este mișcată diferit datorită faptului ca suntem unici, fiecare dintre noi. Anumite părți ale eului nostru nu pot fi atinse decât de magia sunetelor. Sunetele trezesc spiritul de libertate, alungă pesimismul și melancolia, înlătură insomnia, modifică undele cerebrale și frecvența cardiacă. De aceea,este foarte important ce muzică folosești pentru a dansa cu cel ce se află sub mâinile tale. O muzică ce face să vibreze la unison două suflete, reușește să le poarte într-un dans unic ce eliberează și restabilește calmul, liniștea, pacea interioară!

De ce uleiuri esentiale? Galenus spunea: ”Natura este cel mai bun doctor, căci ea vindecă trei sferturi dintre boli și nu-și vorbește niciodată de rău confrații.” Datorită faptului că singura care creează ”demoni” este vocea ego-ului, ce conduce la judecăți critice, dependențe și depresie, este imperios necesar să folosim “natura” în refacerea stării de sănătate. Plantele sunt bune prietene cu terapia uleiurilor esențiale. Plantele (consumate sub formă de ceaiuri sau tincturi) curăță și întăresc organismul, omoară infecțiile, microbii și paraziții invazivi. Plantele (ca atare) lucrează cel mai bine la nivel fizic, sunt folosite pentru simptome fizice.

meloterapie și uleiuri esențiale (3)

Așa cum am afirmat deja în articolele precedente, omul nu este doar corp fizic, ci este energie. Când câmpul energetic este vătămat atunci sănătatea, rezistența, vitalitatea unei persoane au de suferit. Nivelul fizic este tranzitoriu. Majoritatea suferințelor fizice ale omului apar ca urmare a stricăciunilor sau negativității adăpostite în corpurile emoțional, sufletesc sau mental. Uleiurile esențiale (folosite în uleiul de masaj) curăță și vindecă aura în modul cel mai profund; neutralizează radiațiile din câmpul energetic și vindecă rupturile, găurile, zonele slăbite. Ele catalizează curățarea buzunarelor negative ale deșeurilor emoționale și mentale, întărind câmpul energetic, astfel lucrând asupra persoanei in totalitatea sa. Ca o concluzie, în menținerea sănătății, aromatele au avut și au o parte preponderentă, căci, așa cum spune un proverb valah, ”boala intră cu carul și iese cu degetarul”.

Cam atât pentru data asta, voi mai aprofunda pe viitor aceste componente importante ale realizării unui masaj deosebit ce să te ajute în restabilirea stării tale de bine!

Cu drag, suflete dragi,
Alina

*n.r. Alina este sufletul Phoenix Sante Masaj, cea care coordonează activitățile și are grijă ca toți cei care simt nevoia să își acorde timp propriei lor persoane să învețe treptat cum să aibă grijă de sănătatea lor fizică, mentală și spirituală. Puteți citi primele două articole aici: (1) Masaj. Un simplu cuvânt, dar atât de controversat. și (2) Masaj pentru Corp, Suflet și Minte.