Masaj. Un simplu cuvânt, dar atât de controversat

de | | 2 Minute

Masaj. Un simplu cuvânt, dar atât de controversat. Pe unii îi atrage ideea de a primi un masaj, altora le repugnă, iar altora, deși nu au încercat vreodată, li se pare fără importanță pentru viața lor. Cei ce sunt atrași se împart în două categorii: cei care înțeleg masajul (relaxare, necesitate, înfrumusețare) ca fiind artă și cei care confundă masajul cu prostituția mascată (și aici mă refer la masajul erotic practicat la noi).

Mă voi adresa celor din prima categorie: celor ce văd masajul ca artă. De-a lungul a mai multor ediții, cu permisiunea dumneavoastră, vom povesti despre o problemă ce ne frământă pe unii dintre noi și, cu gând bun afirm, acest “noi” este pe cale să crească. Asta se întâmplă datorită dorinței crescânde și a interesului românilor pentru tot ceea ce este sănătos, non-invaziv, ce nu are de-a face decât cu ceea ce este natural.

Cum ne ajută pe noi masajul, vă veți întreba? Pentru că o mare parte din domniile voastre veți afirma: ”Mult prea mulți oameni sunt doborâți de problemele cotidiene. Noi ne petrecem zilele muncind, alergând, luptând, purtând pe umeri responsabilități și în suflet o revoltă mută față de ceea ce considerăm a fi viața și “ghinioanele” pe care le aduce cu ea!”. La care-mi replica vine neașteptat de promptă si senină, ajutându-mă de ceea ce scria dr. Peale: ”Păcat că voi, oamenii, vă lăsați copleșiți de problemele, grijile și greutățile inerente ale vieții; nu de o astfel de reacție aveți nevoie!”.

Putem schimba starea noastră, felul în care ne simțim și ne trăim fiecare zi, fiecare moment, fiecare clipă ce ne este dată pe acest Pământ. E necesar doar să ne dorim cu adevărat! Când v-ați oferit o mică bucurie, plăcere, răsfăț domniei voastre? Când ați uitat de nebunia cotidiană și v-ați rupt 1-2 ore doar pentru dumneavoastră, fie chiar pentru un masaj care vă este pe plac? Gândiți-vă la asta!!!

Cum vă poate ajuta masajul?! Ei bine, vom povesti săptămânile ce vor urma. Până la o nouă întâlnire criptică, vă las să meditați asupra micilor bucurii pe care vi le oferiți zilnic numai și numai pentru dumneavoastră…

Cu drag, fiiinte speciale,
Alina

*n.r. Alina este sufletul Phoenix Sante Masaj, cea care coordonează activitățile și are grijă ca toți cei care simt nevoia să își acorde timp propriei lor persoane să învețe treptat cum să aibă grijă de sănătatea lor fizică, mentală și spirituală.