Masaj pentru Corp, Suflet și Minte

de | | 3 Minute

Bine v-am regăsit, dragii mei!

Oare am reușit, fie preț doar de câteva minute, să vă pun puțin pe gânduri cu primul meu articol? V-am “răscolit” ființa cu întrebarea ce v-am dat-o ca temă? Nu mă îndoiesc că cei ce au citit cu atenție ce am dorit să transmit, au simțit o ușoară întoarcere către propria persoană, au aruncat o privire fugitivă asupra cotidianului propriu și s-au întrebat cum poate ajuta masajul?! De am dreptate, haideți să mergem mai in profunzime! De acord?

Când v-am întrebat de bucuria ce v-ați oferit-o ultima dată numai și numai domniilor voastre, mă refeream la o bucurie oferită întregii ființe. Dacă ființa este bolnavă, nu putem simți bucurie. Pentru asta, întâi trebuie să vindecăm. Sunt convinsă că ați tot auzit despre ideea conform căreia ființa umană este alcătuită din Corp, Suflet și Minte-Intelect. Nu ne putem oferi o bucurie unui corp nesănătos, bolnav, unui suflet agitat, unei minți încordate. Corpul, Sufletul și Mintea se manifestă ca un Tot, vindecarea putând veni pe cale fizică, prin cuvânt sau prin gând. În fiecare celulă a organismului nostru este prezent întregul corp. Fiecare celulă are o viață proprie, dar face și parte din întregul trup. Corpul, Sufletul și Mintea au o viață proprie, dar și una integrată într-un tot care este Omul.

Un aforism chinezesc spune: ,,acela care începe să lucreze pentru sănătatea lui când boala a ajuns în stratul fizic, seamănă cu cel care începe să sape fântâna când îi este deja sete!”. Deci, abordarea orientală a unei sănătăți bune este prevenția. La polul opus, gândirea occidentală, privește omul și tratarea oricărei îmbolnăviri doar concentrându-se asupra corpului fizic; sunt abordate doar simptomele fizice ale unei boli și nu cauza emoțională\spirituală. Omul, afirmă orientalii, este o componentă a naturii; pentru vindecarea bolii, acesta trebuie sa se pună in ordine cu natura, cu legile sale; de asemenea, omul dispune de flux vital (energie), el trebuind să-i asigure acestui flux o bună stare de sănătate, să-i prevină îmbolnăvirea și să-i amelioreze aspectul fizic.

Indiferent ce perspectivă abordăm, masajul este o adevărată tehnică de menținere a sănătății, o binefacere pentru cei bolnavi și un mijloc de liniștire pentru cei stresați. Este stimulată circulația sanguină, eliminarea reziduurilor și a agenților patogeni din căile sanguine și limfatice, mușchii tensionați și extenuați se destind, durerile fiind alinate. Prin masarea zonelor reflexogene ale pielii (masaj de tip oriental), se influențează în mod dirijat, țintit, organele interne.

Este o adevărată artă să știi să îmbini o seamă de manevre și procedee de masaj pentru a obține efectele scontate și diferențiate în funcție de vârstă, sex sau starea de sănătate a fiecăruia. Mulțumirea și starea de bine ce se instalează pe chipul celui masat este cea mai mare răsplată, după părerea mea, pe care o poate savura un maseur profesionist. Consider că menirea noastră, a maseurilor, este de a ajuta oamenii să-și conserve sănătatea și să-și mențină organismul în stare bună cât mai mult cu putință.

Masajul este atingere, atingerea este comunicare. Gândurile și sentimentele pot fi comunicate prin intermediul mâinilor. Personal, când masez las masajul să vorbească prin mine, iar vocea-mi e redusă la tăcere. La noi, domniilor voastre, vă este atins corpul, mintea încercăm să v-o relaxăm, iar spiritul îl luăm la dans. Da, masajul este un dans în doi, e ca un balet pe o scenă…scena Universului. Mintea gândește temporalitatea, corpul percepe atingerea relaxantă a mâinilor și spiritul plutește în necunoscut. E momentul în care uitați de tot și de toate! Astfel intervine vindecarea FIINȚEI și, totodată, bucuria. Interesant, așa-i? Asta vă oferim la Phoenix Sante, profesionalism și dăruire!

Cu drag, suflete dragi,
Alina

*n.r. Alina este sufletul Phoenix Sante Masaj, cea care coordonează activitățile și are grijă ca toți cei care simt nevoia să își acorde timp propriei lor persoane să învețe treptat cum să aibă grijă de sănătatea lor fizică, mentală și spirituală.