Noutăți Electric Castle 2020 - 2021

Cu o creștere în suprafața festivalului, investiții în sustenabilitate și o primă promoție dedicată celor mai loiali fani, Electric Castle își anunță datele de derulare pentru ediția opt!

Cum a fost la Electric Castle 2019?

După concertul Florence + The Machine de vineri, ne-am simțit împliniți din punct de vedere al experiențelor muzicale. Așa că tânjeam după explorări în soare, activități și interacțiuni cu oamenii veniți la castel. Am ajuns prin Cluj cândva pe la 4 dimineața cu senzația că, așa cum ne-au transmis cei de la Supcarpați, într-adevăr „mândră-i lumea și frumoasă”.

Experiența de festival la Electric Castle a continuat cu o serie de momente speciale. Iar pentru că suntem la curent cu ceea ce înseamnă timp petrecut în trafic, alături oameni la fel de nerăbdători, momente îndelungate de așteptat să îți vină rândul la... aproape orice, putem afirma cu mâna pe inimă că experiența Electric Castle continuă să fie la fel autentică și în acest an.

Foarte pe scurt, citându-l pe Fred Durst, joi a fost „just one of those days”. Interpretabilă și subiectivă, sintagma poate fi un rezumat excelent din multe puncte de vedere. A fost una dintre acele zile în care, poate, ai pornit panicat spre Electric Castle pentru că „oare ajungem la timp?” – unde „la timp” înseamnă vreun concert pe care l-ai așteptat de multă vreme...

Ce experiențe inedite explorăm în acest an? Oricât de mult e îndrăgită muzica unor artiști internaționali de renume, nu ne putem dezice de la experiențele complete pe care festivalul ni le aduce în atenție. Arta capătă noi valențe cu ajutorul tehnologiei, iar viziunile celor 8 artiști internațional sunt pe cât de diferite una de cealaltă, pe atât de omogene ca ansamblu artistic.

Oficial, a început! Electric Castle și-a deschis porțile miercuri, 17 iulie, la ora 15:00. Cei peste 300.000 de metri pătrați alocați festivalului au devenit încă de ieri un spațiu al muzicii, artei, al întâlnirilor între prieteni și, pentru mulți, al experiențelor de neuitat. Vă recomandăm să salvați timp și să evitați bâjbâiala cu un strop de informare. Noi am pregătit un scurt rezumat, sperăm să fie cu folos!

Credem că sunt câteva motive pentru care Electric Castle va fi grozav în acest an pentru mai toată lumea (da, chiar și pentru cei care nu participă). Aflat la a șaptea ediție, festivalul continuă și în 2019 o serie de demersuri sociale, artistice și ecologice care, pe lângă impactul imediat, au rolul de-a seta un exemplu, de-a da tonul în rândul organizatorilor de festivaluri din România. De ce credem că va fi o ediție #faină?

Organizatorii celei de-a 7-a ediții Electric Castle vor transmită fiecărui participant la Electric Castle din acest an că dreptul la distracție aparține tuturor în mod egal, atât timp cât sănătatea și siguranța oamenilor dar și a mediului nu este pusă în pericol, este mesajul către cei care sunt așteptați, între 17 și 21 iulie, la Castelul Banffy din Bonțida.

Nicio secundă din cele 5 zile ale festivalului nu va fi lipsită de experiențe unice la Electric Castle 2019 ce completează seria concertelor de pe scenele festivalului. Indiferent dacă vorbim de primele ore ale zilei sau târziu în noapte, castelul și domeniile sale vor găzdui activități care oferă un program complet, 24 de ore din 24, între 17 și 21 iulie.

Electric Castle a deschis înscrierile pentru Own the Stage, concursul prin care în fiecare an artiștii români aflați la început de carieră se pot afirma pe scenele festivalului. Câștigătorii vor fi aleși prin selecția unui juriu specializat, un vot public și o finală care va fi organizată la București. Artiștii români care își doresc să se lanseze în industria muzicală sunt invitați să se înscrie...

Anul acesta, Loredana, Alternosfera, Șuie Paparude și CTC vor da startul oficial al programului de pe scena principală în fiecare zi a festivalului Electric Castle 2019. Lor li se alătură nume noi, atât din țară cât și din străinătate, respectiv trupe selectate din cele mai importante showcase-uri europene. Alături de nume deja consacrate, festivalul propune...

Fanii Electric Castle sunt invitați de organizatori să ia parte la o acțiune-record de plantare de arbori, organizată de Direcția Silvică Cluj. Alături de echipa festivalului, voluntarii vor încerca să planteze 1 milion de puieți într-o singură zi! Acțiunea de voluntariat are loc sâmbătă, 30 martie, începând de la ora 9:30, în pădurea Gheorghieni de lângă...

Publicul Electric Castle are șansa să-l întâlnească pe Fred Durst, una dintre cele mai emblematice figuri rock ale momentului, odată cu confirmarea prezenței Limp Bizkit pe afișul viitoarei ediții Electric Castle, ce va avea loc între 17 și 21 iulie. Nils Frahm, Chvrches, Sigma, Zomboy, Zeds Dead și Infected Mushroom sunt printre noile nume...

De aproape un deceniu, publicul din România așteaptă acasă un concert Florence and The Machine, iar Electric Castle transformă, în sfârșit, acest vis în realitate. Este una dintre cele mai creative trupe indie ale ultimei decade, construită în jurul personalității fascinante a solistei, compozitoarei și fondatoarei Florence Welch.

Program Electric Castle 2019 | Concerte & Recomandări

This year we flip the Castle into an art installation. Some of the world's best new media artists will create custom made artworks for EC7.

You know Electric Castle is so much more than a music festival. EC Talks by e.on

Pentru porția recomandată de fapte bune, vom folosi plasticul pentru a crea obiecte împreună (de la portofele, la cercei).

Main act of Thursday, July 18 at Electric Castle 2019. Meet Me At The Castle!

A truly iconic performance for neoclassical music. Saturday, July 20, at Electric Castle 2019.

SHIZZLE is a brand new stage by BURN at Electric Castle. Meet Me At The Castle!

We meet on the dancefloor of Booha Mansion to show our best moves and put together the best party of the year. 🏰

Ease into your days at EC7 with a #yoga session. Meet Me at the Castle!

Unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri muzicale din România revine la Castel în perioada 17 – 21 iulie 2019...