Cum a fost la Electric Castle? | Ziua 2 – „a fost una dintre acele zile”

de | | 3 Minute

Cum a fost la Electric Castle? | „Just one of those days”

Foarte pe scurt, citându-l pe Fred Durst, joi a fost „just one of those days”. Interpretabilă și subiectivă, sintagma poate fi un rezumat excelent din multe puncte de vedere. A fost una dintre acele zile în care, poate, ai pornit panicat spre Electric Castle pentru că „oare ajungem la timp?” – unde „la timp” înseamnă vreun concert pe care l-ai așteptat de multă vreme. Una dintre acele zile în care te-ai scufundat într-o Mono-experiență muzicală pasiv-crescendo-epică. Și ai uitat că poate plouă la Bonțida. Joi a fost una dintre acele zile în care te-ai bucurat de energia oamenilor adunați la Booha Mansion și ai luat nițică entuziasm cu tine spre Main Stage. A fost una dintre acele zile în care te-ai zbenguit cu o mare de oameni pe muzica celor de la Limp Bizkit.

Foto sus: Bereczky Sandor

Ne-am gândit să vă facem câte-un scurt și subiectiv rezumat cotidian (le veți găsi toate pe-aici). Ne-am bucura tare mult să ne trimiteți și voi gândurile voastre despre festival » [email protected] sau prin comentarii, la liber.

#1 Concerte » Keep on rollin’

Conform organizatorilor, s-au adunat cam 46.000 de oameni joi la Electric Castle. Până la concertul Limp Bizkit, circulația era destul de lejeră, te puteai deplasa în voie. Cât de mulți oameni înseamnă „46.000” ai simțit însă când a urcat pe scenă Fred Durst & co. Zeci de mii de oameni au dansat, au sărit, au cântat la unison. Adesea, un concert înseamnă mai mult decât prestația muzicală; înseamnă energia transmisă și interacțiunea dintre artiști și public. Nu știm din spate, dar de-acolo, din față, concertul Limp Bizkit a fost #fain. N-ar fi stricat niște volum în plus, însă. Neapărat îi menționăm din nou și pe cei de la Mono, pe care i-am „prins” prin Hangar și care sunt… altceva.

O priveliște de festival:

electric castle ziua 2
Foto: Electric Castle

#2 La moară, la castel » „secret gig”

Fosta moară a castelului a fost încă de-aseară gazda unui „secret gig”, al cărui artist invitat a fost anunțat de organizatori prin aplicație, în timp real. Sâmbătă seara, de la ora 22:30, va avea loc un nou moment special la The Mill. Să fim pe fază, deci.

#3 Recomandarea de joi: Children of the Light

Dacă nu ați explorat încă interiorul castelului și instalațiile New Media Castle 2019, faceți cumva să ajungeți. Noi am făcut un tur general miercuri, însă pentru ieri, facem o mențiune specială pentru Children of the Light – este una dintre instalațiile noastre preferate din acest an.

electric castle ziua 2 children
Foto: Electric Castle

#4 Câteva vorbe de la Castel:

Electric Castle keep on rollin

#5 Ce mai urmează?

Florence and The Machine, desigur – o trupă care a fost de ceva timp în topul celor mai doriți și solicitați artiști de către fanii festivalului. Programul la Main Stage a început însă deja cu CTC. Urmează Dub Pistols, The Vaccines, iar după Florence and The Machine, urcă pe scenă Sigma. Important: concertul Florence and The Machine va fi interpretat live, în limbaj mimico-gestual, de Amber Gallloway Gallego, pentru persoanele cu hipoacuzie. Programul complet » aici.

#6 Altele

Știm, din auzite, că s-a întâmplat ceva cu volumul la concertul Limp Bizkit și, pentru cei care erau mai în spate, experiența a fost diferită. Cu toate acestea, lumea s-a simțit bine, în general. Mai știm și că e mult, mult trafic și aglomerație pe ruta Cluj – Bonțida (și înapoi). Poate fi un exercițiu de toleranță la frustrare: ne-am luat o carte (inclusiv audiobook), apă și, știți voi, avem oameni frumoși alături de noi. Și ne bucurăm să vedem mulți oameni zâmbind, entuziasmați, nu doar în perimetrul festivalului, ci și prin tot Clujul. Energia plăcută de la castel este, în mod clar, contagioasă 🙂