De explorat la castel: 10 lucruri care ne așteaptă la Electric Castle 2022

de | | 5 Minute

De explorat la castel…

În fiecare an, alături de concertele pe care le așteptăm ca și când, ne facem o hartă și o listă cu activități speciale de explorat la castel, noi sau familiare, pe care organizatorii festivalului din Bonțida ni le pregătesc. Pe lângă cele zece de aici, suntem convinși că vom descoperi multe altele la fața locului. Mărturisim că suferim de nițică FOMO (fear of missing out) și că suntem cu aplicația Electric Castle instalată – pentru eficiență, desigur, dar și de teamă să nu ratăm ceva, cumva. 

Pentru cei care, așa ca noi, vor să se bucure la maximum de atmosfera de festival, să exploreze domeniul castelului din Bonțida și să aibă parte de experiențe variate, am întocmit această listă. Sperăm să fie cu folos. Așteptăm și recomandările tale: trimite-ne o poză sau dă-ne un tag pe Instagram @cluj.com.

#1 Environment First

Întâi de toate, ne îndreptăm atenția spre programul Environment First, dezvoltat de Electric Castle și Lidl România în scopul reducerii amprentei ecologice pe care festivalul o are. „Tu reciclează, Lidl donează” este campania prin care fiecare participant la festival poate contribui atât la limitarea impactului EC asupra mediului, cât și la restaurarea castelului Bánffy. Cum funcționează? Simplu. Lidl România donează câte 1 leu pentru castel la fiecare PET sau doză de aluminiu colectată la punctele speciale din festival (în camping, în zona food court și lângă magazinul Lidl din festival). 

Ce va fi nou în această ediție? Lidl România și Armata Selectării Atente a Plasticului aduc la festival ASAP RECYCLING PARK, un parc de distracții tematic, cu activități interactive și educative, ateliere și jocuri pe tema reciclării și upcycling-ului. Am auzit că ne vom juca „Adevăr sau Reciclare” sau „Roata Reciclării”, și că vom descoperi „Magia UpCycling-ului”.

De explorat - Activitati Electric Castle 2022 (2) - Environment First

#2 Open Air Cinema

Momentul tău de relaxare și pace e chiar aici, la Open Air Cinema by Orange. Strânge-ți gașca de prieteni și haideți la un film, la umbra castelului. 

Open Air Cinema la Electric Castle 2022

#3 EC Talks

EC Talks by E.ON înseamnă în acest an discuții despre valori și relația dintre generații, despre patrimoniu, smart living și alegeri sustenabile, despre vindecare și detoxificare (de știri false, de prejudecăți), despre civism prin artă și sustenabilitate. Întâlnirile vor avea loc lângă castel, în apropierea scenei Backyard. Program EC Talks: electriccastle.ro/ec-talks.

Invitați: Răzvan Exarhu, Emilia Șercan, Mona Dîrțu, Cristian Lupșa.
Sesiuni de masterclass cu Radu Umbreș (antropolog), Alina Pash (artistă), Matt Black (fondatorul casei de producție Ninja Tunes), trupa Balkan Taksim și Daniel David (rectorul Universității „Babeș-Bolyai” și psiholog).

EC Talks 2022

#4 Stranger Things Arcade by Netflix

O lume misterioasă ajunge anul acesta la castel, Electric Castle fiind astfel, oficial, primul festival din Upside Down. Iubitorii realității virtuale și amatorii de senzații tari sunt așteptați să se lase învăluiți de experiențele impresionante AR și de zona Arcade. 

#5 Strongbow Dark Fruit Forest

Situat în mica pădure dintre scena Hangar și Premium Lounge, Dark Fruit Forest este un labirint plin cu surprize ascunse. Lasă-ți simțurile să te poarte către obiectele misterioase, în timp ce savurezi un cocktail delicios cu cidru. 

#6 Fashion Unplugged

Electric Castle lansează oficial prima colecție slow fashion. În premieră în România, un festival își extinde astfel viziunea creativă în modă, împletind talentul a 10 tineri designeri autohtoni într-o colecție unicat. E vorba de 37 de piese speciale, moderne, care definesc bucuria libertății de a dansa și de a fi tu însuți, într-un cadru feeric de festival. Poți vedea și achiziționa articolele vestimentare la standul special din cadrul Electric Castle. 

EC Fashion Unplugged (3)

#7 Royal Wheel by Lidl

Nici o ediție Electric Castle nu ar fi completă fără emblematica Royal Wheel by Lidl. Un loc din care poți admira magia castelului care prinde viață an de an și de unde poți surprinde cele mai spectaculoase fotografii din festival. Fără doar și poate, este o activitate care ar trebui să se regăsească pe lista oricărui festivalier. 

Ce e nou? Royal Halo, un photobooth special, de unde îți poți face o poză cu apusul și cu emblematica roată; poți primi ca giveaway și o poză polaroid personalizată! 

Royal Wheel - De explorat la castel - Electric Castle 2022

#8 Hot Air Balloons by Glo România

Baloanele cu aer cald puse la dispoziție de către Glo România sunt pregătite pentru a-ți transforma cele 5 zile de festival în amintiri memorabile. O scurtă călătorie cu balonul împreună cu prietenii, în timp ce vă bucurați de la înălțime de peisajul impresionant, cu siguranță va fi o experiență pe care o vei purta în suflet pentru mult timp. 

Baloane cu aer cald - Electric Castle

#9 Drip Factory, noua scenă trap 

Cea de-a 8 ediție a Electric Castle aduce o mare bucurie în inimile iubitorilor de muzică trap. Drip Factory este noua scenă de care ne putem bucura anul acesta, dedicată stilului trap, ce a evoluat spectaculos în ultimii ani. Nane, Bruja, Killa Fonic și Azteca sunt doar câțiva dintre artiștii care vor performa pe perioada festivalului la Bonțida. 

Festivalierii pasionați de acest stil muzical sunt așteptați în cele 5 zile de festival la Drip Factory pentru a-și vedea live artiștii trap preferați. 

#10 Tik Tok Party 

Orice festival ar trebui să aibă cel puțin o super petrecere, iar anul acesta, TikTok Party by BT dă startul distracției. În prima seară de festival (miercuri, ziua 0), participanții sunt așteptați la scena Hangar, care va găzdui o petrecere realizată în parteneriat cu TikTok România, la care DJ Yoda va mixa hit-urile devenite virale pe această rețea de socializare. O colecție muzicală cunoscută de toată lumea, catchy, împreună cu efecte vizuale speciale vor transforma seara de miercuri într-una magică. Așa că, în data de 13 iulie, trebuie să fii aici! 

TikTok Party la Electric Castle 2022 - De explorat la castel

Îți mai zicem în treacăt să ții un ochi deschis pentru airbikes, bumping cars (nu sunt doar pentru copii!), biblioteca adusă în festival de Cărturești, e-gaming area & Roller Disco.


Despre Environment First & EC Talks ți-am povestit eu, Iulia Marc; despre Open Air Cinema, Dark Fruit Forest și Fashion Unplugged, ne-a povestit colega noastră, Andreea On, iar toate celelalte din listă au fost adunate și prezentate de colega noastră, Irina Mocan. În această formulă vom fi și la festival. Abia așteptăm! 

Recomandări și noutăți Electric Castle: în rubrica specială dedicată festivalului.