Electric Castle și-a deschis porțile: informații utile pentru orice participant

de | | 4 Minute

Bine de știut: informații utile pentru zile electrice | #EC7

Oficial, a început! Electric Castle și-a deschis porțile miercuri, 17 iulie, la ora 15:00. Cei peste 300.000 de metri pătrați alocați festivalului au devenit încă de ieri un spațiu al muzicii, artei, al întâlnirilor între prieteni și, pentru mulți, al experiențelor de neuitat. Cei care se află la Electric Castle pentru a-nu-știu-câta-oară cam știu deja cum decurg lucrurile din punct de vedere organizatoric. Deși distracția este obiectivul principal, pentru a ne bucura la maxim de festival, există o serie de informații utile care ne ușurează considerabil existența.

Organizatorii festivalului pun la dispoziție aceste informații pe toate canalele de comunicare (website, aplicație, social media, la fața locului). Vă recomandăm să salvați timp și să evitați bâjbâiala cu un strop de informare. Noi am pregătit un scurt rezumat, sperăm să fie cu folos.

Transport: cum ajungi la Electric Castle?

Cea mai recomandată variantă: cu autobuzele care circulă non-stop pe ruta Cluj – Bonțida. Plecările se fac de la (1) Sala Sporturilor Horia Demian și (2) Iulius Mall. Odată ajunși într-unul din aceste locuri, vă puteți achiziționa bilete (12 lei / călătoria), fie prin brățară, fie cash, și vă îndreptați apoi spre autobuz. Biletele pot fi cumpărate și online, de aici (nu este relevantă ora selectată, le veți putea utiliza oricând). La întoarcere, unele autobuze au destinația finală la Sala Sporturilor, altele la Piața Mărăști » nu există alte stații intermediare.

#new » În acest an, există și autobuze pe ruta Dej – Gherla – Bonțida. Programul aici.

Alte variante: cu mașina sau cu trenul. Toate trenurile care trec prin Bonțida, se vor și opri în aceste zile în halta satului » programul aici. Dacă mergeți cu mașina, drumul de acces este prin Răscruci (nu prin Bonțida!), așadar fiți cu ochii la marcajele de pe drum. Taxa de parcare este de 35 lei sau, dacă faceți achiziția online, de 30 lei. Se plătește la fiecare intrare în parcare.

Electric Castle transport

Aplicație & harta Electric Castle

Explorările spontane pot fi satisfăcătoare. Doar că e posibil să nu te bucuri de experiența completă a festivalului pe motiv că nu ai știut sau nu ai găsit. Harta festivalului ar fi o chestie de bază de luat în considerare. În plus, recomandăm cu încredere să vă descărcați aplicația Electric Castle. E foarte ușor de utilizat, nu e neapărat nevoie să vă faceți cont sau să vă conectați brățara (deși puteți și e recomandat). Organizatorii trimit notificări, iar din experiența de anul trecut știm că pot fi extrem de utile (în cazul unor mici modificări de program, de exemplu). Toate concertele le găsiți pe zile, afișate cronologic, fiind menționate și scenele. Astfel, vă puteți organiza timpul mult mai eficient.

Electric Castle harta

Ce facem cu banii la festival?

Îi folosim pentru a încărca brățara și cam atât. Deja de câteva ediții, la Electric Castle banii cash pot fi utilizați strict pentru încărcarea brățării. Există suficiente puncte de top-up pe suprafața festivalului, iar procedura e simplă: decizi suma, oferi banii persoanei care se ocupă de top-up, scanezi brățara și… gata. Ai banii pe brățară. Plățile se fac similar, prin scanarea brățării. Organizatorii recomandă însă ca operațiunile de transfer să fie efectuate online, din contul individual – procedură care facilitează mult și returnarea ulterioară a banilor, în caz că o anumită sumă rămâne pe brățară, necheltuită. Pașii necesari pentru încărcarea brățării online » https://electriccastle.ro/fyi 

Cu ce putem sau nu intra în festival? DOs & DONTs

Puteți intra cu aparate foto-video profesionale, ghiozdane, medicamente prescrise de medic (inclusiv insulină), steaguri și selfie sticks, apă în sticle sigilate. Nu se poate intra cu droguri, mâncare și băuturi răcoritoare, cuțite și bricege cu lama mai mare de 6 cm, arme, explozive, obiecte din sticlă, alcool, animale de companie, biciclete, hoverboards, segways, role/patine, umbrele, instrumente muzicale, graffiti, mobilier de grădină (nici hamace), boxe, amplificatoare etc. Pentru zona de camping » https://electriccastle.ro/fyi

Be ECO & Safe

Demersurile pentru un festival prietenos cu mediul continuă și în acest an. În timp ce organizatorii iau măsurile necesare în acest sens (și este unul dintre motivele pentru care credem că Electric Castle va fi grozav în acest an), ce putem face noi ca indivizi este să respectăm criteriile de colectare selectivă. Îți ia o secundă în plus să citești și să decizi în ce coș arunci deșeurile. În plus, pentru fiecare PET reciclat direct în cele două stații de colectare selectivă de lângă Royal Market și Eco Stage, Lidl va dona câte 1 LEU către fundația care administrează domeniul Banffy, pentru lucrările de restaurare ale castelului. Pe suprafața festivalului, vom găsi alte 60 de puncte de colectare selectivă a deșeurilor.

De asemenea, musai să devii și tu un „erou verde” » participă la atelierele organizate în zona eco și învață cum să refolosești ambalajele de plastic într-un mod creativ. » RE: Plastic at the Castle.

Nu în ultimul rând, nu uitați că festivalul deține o politică de Zero Toleranță la orice tip de agresiune. Nu ignorați situațiile care pot degenera și solicitați în timp util intervenția echipelor speciale de securitate. Numărul de telefon Safety Line funcționează non-stop » 0740.221.022.
Electric Castle trees