Vivariul UBB

de | | 2 Minute

Vivariul UBB.

 

small_vivar_visit-cluj-fotoStiati ca Muzeul Zoologic adaposteste din 2001 un mic Vivariu? Dupa definitia din dex, „vivariu” se refera la un „loc amenajat pentru cresterea în mediul lor natural a unor animale mici.” Vivariul UBB nu e chiar o gradina zoologica, nici nu si-a propus sa fie; poate eventual, o „gradinita” zoologica cu functii predominant didactice si de cercetare.

Desi la deschidere Vivariul adapostea doar o colectie de reptile si amfibieni, expozitia permanenta se poate lauda in prezent cu 57 de specii de animale. Pe langa speciile de reptile si amfibieni, puteti admira aici 10 specii de pesti, 9 specii de micromamifere si 6 specii de pasari. Daca n-ati avut ocazia sa le vedeti in habitatul lor natural, puteti admira aici Vipera pufaitoare, Boa curcubeu, Gekko leopard, Varanul de Nil, Chinchilla, Testoasa dobrogeana, Salamandra.

 

Vivariul este situat pe strada Clinicilor nr. 5-7, la demisolul Institutului de Zoologie, aripa vestică a clădirii, sub Muzeul de Zoologie.

vivariul-ubb

 

Pret intrare: 6,00 RON

Accesul este gratuit pentru studenţii şi angajaţii U.B.B., pe baza carnetului de student şi a legitimaţiei de serviciu.
Elevii şi studenţii din afara Universităţii „Babeş-Bolyai” beneficiază de tarife reduse cu 50%.

vivariul-ubb

Program de vizitare:
marţi – vineri orele 10-16,
sâmbătă – duminică orele 10-14.

Persoane de contact :
cercetator dr. Ioan Ghira,
biol. Octavian Craioveanu
[email protected]

Web: www.ubbcluj.ro/ro/structura/muzee/muzeul_vivariu

sursa foto nr. 1: visitcluj.ro
sursa foto nr. 2 si nr. 3: Irina Iacob Photgraphy
Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile,evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook