Vacanța dintre semestre a început: ce poți să faci prin Cluj?

de | | 3 Minute

Vacanța dintre semestre a început: ce poți să faci prin Cluj? 

În perioada 4 – 12 februarie, are loc vacanța dintre semestre pentru elevi. Înainte de a începe noul semestru, e o ocazie bună să te relaxezi. Fie că ești părinte și te gândești să petreci timp alături de copiii tăi, fie că ești elev și vrei să îți ocupi timpul cu activități interesante și plăcute, Cluj.com îți vine în ajutor. Iată recomandările noastre:

În weekendul 4-5 februarie

Dacă vrei să ieși din oraș, îți propunem să mergi pe la Cascada Vălul Miresei. Sâmbătă și duminică are loc acolo Festivalul Pereților de Gheață 2017.

„Te vei putea bucura de trasee de drumeție care îți vor dezvălui locuri mai puțin cunoscute precum peșteri sau mine părăsite, dar și stânci și vârfuri impresionante. În drum spre cascadă, vei avea ocazia să te plimbi cu sania trasă de cai, iar la cascadă te așteaptă muzică live. Pentru cei mici (și nu numai) am pregătit o zonă de săniuș.” – Salvamont Vlădeasa Cluj

Dacă rămâi prin oraș, sâmbătă de la ora 16:00, dacă îți surâde ideea unor board games, îți recomandăm să participi la AIVI Gamification Night sau, dacă ești pasionat de sport, au loc câteva meciuri sportive importante. Le poți găsi pe lista evenimentelor de sâmbătă: aici. În vacanță, lectura poate fi mult mai interesantă. Ai fost vreodată la Clubul de Lectură Cluj? Duminică, de la ora 16:00, la Bookstory, se discută despre cărți în general și despre 2 autori destul de cunoscuți: K. Vonnegut și S. Rushdie.

Festivalul Pereților de Gheață 2017 | Evenimente în Cluj | Cluj.com

Săptămâna 6 – 10 februarie

Pentru că am fost și noi recent pe-acolo și ne-am simțit foarte bine, vă recomandăm o vizită la Moara de Vânt. Se află la numai 15 km de Cluj și e o adevărată oază de relaxare și distracție pentru toate vârstele! E locul unde poți să mângâi și să hrănești numeroase specii de animăluțe. E deschis zilnic, între orele 10:00 – 17:00, intrarea costă doar 6 lei pentru copii (8 lei / adult), iar găletuțele cu hrană sunt și ele foarte ieftine (1-2 lei). Experiența noastră și detalii despre traseu, puteți citi în articolul Moara de Vânt, locul de lângă Cluj unde poți mângâia și hrăni animale simpatice.

moara de vânt cluj sălicea ciurila (2)

La întoarcere de la Moara de Vânt, înainte de intrarea în Sălicea, e un loc ideal de dat cu sania! De multe ori, deși în oraș nu mai e zăpadă, acolo încă este 🙂

Ar fi păcat să treacă vacanța și să nu mergeți măcar într-o zi la schi / snowboard sau cu sania pe pârtia Feleacu! E aici aproape și e un spațiu foarte potrivit și pentru începători, căci fiind o pârtie mai scurtă, se „circulă” mai ardelenește. Dacă vă tentează și alte pârtii, am întocmit deja noi o listă: Unde mergem la schi în apropiere de Cluj.

vacanța dintre semestre cluj

Weekendul 10-12 februarie

Ai participat vreodată la un joc real de evadare în Cluj? Adună-ți grupul de prieteni și distrați-vă împreună la The Museum. Durează doar 60 de minute (maxim), preferabil mai puțin. Depinde de voi! 😀 E o activitate inedită, relaxantă, distractivă, provocatoare. Se potrivește și familiilor, nu doar grupurilor de prieteni.

În rest, să vă relaxați și să profitați cât mai mult de această perioadă frumoasă!