Moara de Vânt, locul de lângă Cluj unde poți mângâia și hrăni animale

de | | 4 Minute

Moara de Vânt, locul unde poți mângâia și hrăni animale simpatice

În vâltoarea evenimentelor din ultima perioadă, poate fi greu să-ți găsești liniștea. Dar există un loc, la doi pași de Cluj, unde uiți de griji pentru câteva ore. Am tot auzit de locul ăsta special de pe lângă Cluj, deschis de un german. În cele din urmă, am pornit la drum, și, după doar 15 km de mers cu mașina, am ajuns la Moara de Vânt.

Impresionați de cum am pășit pe poartă de cerbul lopătar, ne-am îndreptat direct spre el. E o experiență inedită să hrănești un animal atât de maiestuos!

moara de vânt cluj sălicea ciurila (3)

Cu greu, ne desprindem de el și facem roata împrejur. Uite iepurașii! Și o pisică. Micile creaturi vor mâncare și îți dau la schimb oportunitatea de a le mângâia. Pisica ce le ține companie vrea doar afecțiune, căci poate nu-i un animal atât de inedit pentru noi, însă e cu siguranță fericită să ne vadă.



Hrănind iepurii, care nu sunt neapărat în topul preferințelor noastre când vine vorba de animale, începem să înțelegem cu adevărat cât de puternic e impactul acestei Interacțiuni dintre om și animal. Cât de plăcut e să simți că ai grijă de o altă ființă! Moara de Vânt e de fapt un loc în care te poți iniția într-o astfel de interacțiune.

moara de vânt cluj sălicea ciurila (4)

Țestoasele nu erau la „locul” lor, poate hibernează pe undeva 🙂 În schimb, admirăm căpriorii, fazanii și păunii. Și îi hrănim, desigur.

moara de vânt cluj sălicea ciurila (4)

Înaintând pe potecile parcului, ajungem la simpaticii ponei. Să nu vă fie teamă să hrăniți animalele din palmă (nu din găletuță). Veți observa indicații specifice pentru fiecare animal. În general, se recomandă să le hrănim din palmă (evităm degete mușcate astfel).

moara de vânt cluj sălicea ciurila (4)

Lângă ponei, se află și zebu. Mai jos, parcă ar fi chiar niște oi. Nu mai coborâm, ci mergem spre pisica sălbatică. Mai mare și mai… felină decât pisica domesticită, e foarte impresionantă și ea.



moara de vânt cluj sălicea ciurila (1)

Căprițele sunt pline de energie și dornice să îți „fure” din găletuță toată mâncarea!

Mai încolo, pe alee, porcușorul nu e interesat de mâncare. Îți cere însă afecțiune și mângâiere…

moara de vânt cluj sălicea ciurila (4)

Cele două lame te privesc cu o aparentă aroganță și, dacă nu te grăbești să le hrănești, posibil să te scuipe. Fii și tu mai puțin ardelean!

moara de vânt cluj sălicea ciurila (4)

Ne mai entuziasmăm la vederea struților (emu), iar măgărușii sunt și ei simpatici. Spre final de parc, zărim caii. Conștientizăm că suntem nespus de fericiți, ne zâmbim unii altora și ne promitem că mai revenim. La întoarcere, orașul și oamenii ne sunt și ei, parcă, mai dragi.



Moara de Vânt e un fel de terapie. 

moara de vânt cluj sălicea ciurila (6)

Informații utile

Orar de funcționare: Zilnic
Aprilie – Octombrie: 10:00 – 19:00
Noiembrie – Martie: 10:00 – 17:00

Preț intrare: 10 lei / adult & 8 lei / copil.
Preț găletuțe cu mâncare: 1-2 lei / găletuță (copiii primesc din start o găletuță inclusă în prețul de intrare).



Traseu: Cluj-Napoca – Făget – Pădurea Făget – după ieșirea din pădure, înainte de a intra în Sălicea, cotiți la stânga (veți vedea panoul cu indicații înspre Gecko Park și Moara de Vânt). De aici, încă 2,5 km de mers cu mașina.

Fotografii: Gabi Roșca & Tarfin Æé.

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile,evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook

moara de vant cluj traseu