Stația meteorologică Vlădeasa, împodobită cu zăpadă (Video)

de | | < 1 Minute

Deși la noi zăpada s-a mai topit și vremea s-a mai încălzit, iarna încă domnește în Munții Apuseni. Zăpada mirifică se așterne și îmbracă cu albul său imaculat crestele munților, dar și….stațiile meteorologice.

Stația meteorologică Vlădeasa a fost acoperită de zăpadă într-un mod cum rar întâlnim. La prima vedere, am spune că este un peisaj din Crăiasa Zăpezilor sau alte basme cu palate împodobite cu troiene de zăpadă, nicidecum o stație meteo. Situată la 1800 m înălțime, aceasta a căpătat un aspect cu totul unic. Ai crede chiar că întreaga stație a fost clădită din zăpadă.

Stația meteorologică Vlădeasa photo 1

Masivul Vlădeasa din Munții Apuseni la început de ianuarie (FOTO: Pletea Andrei/Pierdut pe poteci de munte)

Pentru ca astfel de momente să rămână păstrate cât mai bine, avem o filmare de la fața locului, care prezintă tabloul înzăpezit în toată frumusețea sa:

Apuseni, Masivul Vlădeasa – Staţia Meteo (28 ianuarie)Sursa: @Mihai Crișan

Posted by Meteoplus on Monday, January 28, 2019

Fenomenul s-a petrecut acum, la sfârșit de ianuarie, și este o amintire a faptului că iarna nu ne-a părăsit. Zăpada, care atinge chiar și 4 metri înălțime, a împodobit stația meteorologică Vlădeasa în cel mai frumos mod cu putință, lăsându-ne astfel un peisaj mai diferit, dar cu totul de basm, din Munții Apuseni.

Sursă video și foto sus: Mihai Crișan