Să facem ceva în fiecare zi: 23 – 29 noiembrie 2015

de | | 2 Minute

Să facem ceva în fiecare zi, acesta este, credem noi, modul cel mai la îndemână să ne dezvoltăm, să creștem, să descoperim lucruri noi, să cunoaștem oameni frumoși și interesanți. Să ieșim din rutină 🙂 Clujul ne oferă zi de zi ocazia să facem toate aceste lucruri, trebuie doar să fim la curent cu ce se întâmplă în oraș și să fim dispuși să ieșim din zona noastră de confort.

Vă recomandăm câte un eveniment / zi pentru săptămâna aceasta. Sunt recomandări subiective, evenimente sau proiecte care ni se par nouă interesante sau cu potențial. Puteți consulta oricând lista completă de evenimente pe site.

Să facem ceva în fiecare zi în perioada 23 – 29 noiembrie 2015:

Luni, 23.11 – începem săptămâna frumos și nostalgic, cu una dintre cele mai îndrăgite povești de iubire știute de publicul român: Maitreyi. Opera Națională ne invită la un spectacol cu interviuri din cartea scrisă de protagonista celebrului roman al lui Eliade. Maitrey Devi întregește prin romanul său – ,,Dragostea nu moare” o poveste despre iubire și despre India, care a cucerit Occidentul. Cu Maia Morgenstern în rolul Maitreyei la 60 de ani și Vlad Zamfirescu în rolul lui Eliade.
Marti, 24.11 – ați auzit de Capoeira? Este un învățământ lăsat moștenire de către africanii deportați și vânduți ca sclavi în Brazilia, un învățământ despre cum să-ți păstrezi demnitatea și libertatea chiar și în circumstanțele cele mai dificile. Joc, dans, luptă, muzică vocală și instrumentală, poezie, tradiție – în fiecare marți, de la ora 20:00, la Fabrica de Pensule: Capoeira pentru începători.
Miercuri, 25.11 – 25 noiembrie, 25 de cărți la 25% reducere la Bookstory! ,,Pentru că în faţa rafturilor noastre în formă de cotor de carte, citeşti şi călătoreşti oriunde doreşti, îți răsplătim îndrăzneala, oferindu-ți o reducere de 25% la 25 de titluri elegante doar în data de 25 noiembrie.”
Joi, 26.11 – ne încumetăm la o lecție de prim-ajutor, în cadrul incubator107, susținută de Carmen Balog, medic rezident la medicina de urgență din Cluj: Lecția de prim-ajutor! Hands-on! – La Cizmărie Cafe, ora 18:30.
Vineri, 27.11 – experimentăm teatrul senzorial alături de Păpuşa de ceară , un one woman show după texte de Ana Drag, în care accentul se pune pe relaţia directă şi complice între Actor şi Spectator. Fiecare din cei doi joacă un rol la fel de important în această poveste.
Sâmbătă, 28.11 – ținând cont de faptul că unul dintre cele mai deosebite atracții turistice ale Clujului se află în pericol de evacuare, vă recomandăm să participați sâmbătă, de la ora 11:00, la vernisajul expoziției ,,Harry Potter și adevărata istorie a farmaciei” ce are loc la Colecția de Istorie a Farmaciei (Piața Unirii 28, colț cu Regele Ferdinand). Suntem invitaţi să intrăm în lumea magică a poţiunilor, plantelor şi a prafurilor vindecătoare, într-o ambianţă medievală autentică. De asemenea, puteți sprijini încercarea de a salva Colecţia de Istorie a Farmaciei semnând petiţia online la http://www.petitieonline.net/petitie/31014138/semneaza
Duminică, 29.11 – încheiem săptămâna cu mult așteptatul concert Jose Carreras, ce are loc la Sala Polivalentă, de la ora 19:00.

Voi ce faceți azi? :)

Fotograf: Sauca Alexandru