Pilates – Armonie perfecta intre minte si corp

de | | 3 Minute

Pilates – Armonie perfecta intre minte si corp

Orele de serviciu, treburile gospodaresti din familie, zilele toride de vara ne solicita foarte mult si nu mai avem timp sa ne relaxam. Stresul se instaleaza si cu timpul face parte din viata noastra. Corpul si mintea noastra au nevoie si de repaos, dar mai ales de miscare benefica sanatatii. Acest lucru ni-l ofera intr-un mod profesionist sala de antrenamente Shape Xpress, de pe strada Heltai Gaspar nr. 21, Cartier Gheorgheni, Cluj-Napoca.

Antrenamentele Shape Xpress sunt variate, complexe si echilibrate, iar alternandu-le toate grupele de muschi primesc atentia cuvenita. De asemenea, persoana care le executa va avea cea mai buna conditie fizica.

shape xpress cluj

In plus, la Shape Xpress intalnesti antrenamente inedite, exercitii noi si accesorii de ultima generatie, puse gratuit la dispozitie in cadrul orelor de aerobic.

Pentru aceasta perioada de vara, instructorii de la Shape Xpress recomanda antrenamentele Pilates. Aceste antrenamente sunt un mix de exercitii ce creeaza o conexiune unica intre minte si corp oferindu-i un echilibru perfect. Controlul mental al miscarilor, fluiditatea, precizia, concentrarea, tehnicile de relaxare şi respiratia fac parte comuna in cadrul antrenamentului care lucreaza intreg corpul, atat la nivel fizic, cat si la nivel psihologic.

Inca de la introducerea sa, acum mai bine de 90 de ani, lumea moderna s-a confruntat cu o explozie a cererii de Pilates, oameni din lumea intreaga bucurandu-se de rezultatele obtinute in urma acesei metode.

Benefiiciile antrenamentului Pilates sunt numeroase si de aceea le facem cunoscute tuturor celor care vor sa ajunga la acea armonie perfecta dintre minte si corp:

1. Imbunatateste flexibilitatea deoarece Pilates-ul se axeaza pe stretching;

Pe masura ce inaintam in varsta avem tendinta de a fi mai sedentari, musculatura noastra devenind tot mai rigida, iar intinderile ajuta la tonifierea organismului, imbunatatirea flexibilitatii si la antrenarea musculaturii.

pilates

2.Veti avea o tinuta mult mai corecta!

In majoritatea timpului ne concentram pe antrenarea abdomenului, a bratelor si a picioarelor, motiv pentru care unele grupe musculare sunt mai bine dezvoltate. Pilatesul se concentreaza pe intarirea si alungirea tuturor muschilor imbunatatind astfel postura.

3.Veti fi mai putin stresati!

Stresul joaca un rol important in societatea moderna fiind cauza multor probleme de sanatate. Metoda Pilates pune accent pe relatia minte-corp folosind multe tehnici mentale imbinate armonios cu cele fizice pentru a ne ajuta sa facem fata stresului zilnic.

4. Va veti simti mult mai energici!

Ar putea parea un paradox dar cu cat te antrenezi mai mult cu atat ai mai multa energie si pofta de viata (pana la un punct, desigur). Pilates-ul pune in miscare respiratia si circulatia, stimuleaza coloana vertebrala si muculatura lasand in urma un sentiment placut si un corp energizat.

pilates xpress

5. Veti fi mai in forma!

Practicat cu regularitate Pilates-ul iti va remodela silueta! Cunoscut pentru dezvoltarea unei musculaturi puternice si alungite Pilates-ul va oferi un aspect gratios copului tau ajutandu-te in acelasi timp sa obtii o musculatura tonifiata si o postura eleganta. Cand vine vorba de pierderea in greutate combinat cu un antrenament aerob Pilates-ul devine un aliat de nadejde.

6.Veti avea un organism purificat!

Printr-o respiratie corecta aceasta metoda purifica organismul, creste capacitatea pulmonara, mareste rezistenta si reduce stresul.

E in plina vara. Nu ezitati sa apelati la antrenamentele Pilates, de la Shape Xpress, pentru a avea o minte sanatoasa intr-un corp sanatos!