Meniu de iarnă la Off the Wall, restaurantul multicultural din centrul Clujului

de | | 2 Minute

Ne vine să credem sau nu, iarna e aici, în pragul ușilor, ne îngheață nasul dimineața devreme sau seara, când ne întoarcem spre casă. Unii, mai precauți, s-au pregătit deja de iarnă și știu că de vrei să fii o gazdă bună, trebuie să ții cont de nostalgiile și curiozitățile oaspeților tăi.

Asociem iarna cu fel și fel de specialități culinare dragi sufletului, de ,,vină” or fi toate vacanțele petrecute la bunici sau tradițiile culinare specifice acestei perioade. Cert e că în toată avalanșa de mâncare ce stă să vină, căutăm diversitate, dar ne dorim și un echilibru sănătos. Poate mai ales sănătos. Iar restaurantele Clujului nu ne dezamăgesc. Suntem bucuroși de toată diversitatea și varietatea gastronomică pe care orașul acesta ne-o oferă.

Așa ajungem la Off the Wall, restaurantul multicultural din centrul Clujului deschis de doi canadieni care, într-una din călătoriile lor prin lume, s-au îndrăgostit de Cluj și au rămas aici. Ce e special la Off the Wall? Faptul că bucătăria îmbină legumele, fructele și cărnurile produse local cu rețete inspirate de varietatea culturală și creațiile culinare din toate colțurile lumii.

meniu de iarna la off the wall2

Astfel, meniul de aici chiar se schimbă în funcție de sezon – nu doar ca un artificiu temporar de imagine, ci folosind acele produse disponibile în perioada aceasta. Bucătarul șef Taylor de la Off The Wall a adăugat în meniul de iarnă noi specialități delicioase, de la clasicele rețete franțuzești, cele rustice elvețiene sau rețete tradiționale canadiene, atât pentru vegetarieni cât și pentru cei care apreciază carnea bine gătită.

Cumva, în societatea aceasta tot mai alertă, mai rapidă, ce funcționează cu multe scurtături, simțim nevoia din când în când să știm că fiecare lucru e făcut la timpul lui, în prezent. Poate de aceea e confortabil gândul că mâncarea pe care o savurezi e făcută atunci, pe loc, ,,from scratch”, căci la Off the Wall nu se folosesc nici congelatoare nici cuptoare cu microunde.

(În plus, ca și până acum, ne putem bucura de masă în absența fumului de țigară)

Tentant și reconfortant. Te simți bine consumând produse locale îmbinate ingenios în rețete internaționale, specifice acestei perioade, totul încadrându-se nevoii de sănătos și autentic. Poftă bună și mese călduroase! 🙂

Meniu de iarnă la Off the Wall