Lights Out lansează un nou single intitulat „Chamois”

de | | 2 Minute

Lights Out lansează un nou single intitulat „Chamois”

Lights Out lansează un nou single intitulat „Chamois” este a doua piesă extrasă de pe noul album al trupei, disc ce va fi lansat spre finalul acestui an, în noiembrie.

Titlul melodiei înseamnă „capră neagră”, atât în engleză, cât și în franceză, piesa fiind inspirată de întâlnirea unei capre negre pe un traseu dificil în cadrul unei expediții în munții Bucegi, în vara anului trecut.

Vorbind despre noul single, Teodora Retegan, solista trupei Lights Out spune: „Chamois e un moment de liniște. Prezentul își uită haosul din trecut și reușește să fie doar prezent. E o liniște plăcută, totuși. Nu e genul acela de liniște dintr-un spațiu privat de lumină. E liniștea ghidată chiar de raze. Și tu te tot duci după căprioară, cu ambele picioare în prezent, și nu îți pasă de marea gălăgie ce va urma. Până la urmă nu ai de unde să știi la ce se gândește Capra Neagră. Dar ea te știe, te vede în întregime și nu îi e frică. ” Oana Pop – tobe – o completează: „Eu sunt în continuare convinsă că fraza de chitară a lui Andrei Bobiș în jurul căreia crește toată piesa e tema muzicală ce însoțește orice salt grațios de căprioară.”

Cu acest nou single trupa se apropie și mai mult de lansarea noului album, discul fiind planificat să fie lansat la sfârșitul lunii noiembrie. Despre album și noul single, Andrei Bobiș, chitarist în Lights Out, spune: „E greu să ajungi să creezi un album, o piesă care să aibă o adevărată coeziune între concept și muzică. Cred că <<Chamois>> e cea mai reușită încercare a noastră de a obține acel tot unitar, acea coeziune. ”

Piesa „Chamois” a fost înregistrată în luna februarie la Sysound Records & Studios București, cu ajutorul inginerului de sunet şi al muzicianului Mihai Pop, cel care înregistrează fiecare concert al Filarmonicii Transilvania încă din 2005. Mixajul piesei a fost realizat de către producătorul și inginerul de sunet Adam Samuels, care a mai colaborat cu nume precum Pearl Jam, John Frusciante, Warpaint sau Emilie Simon. Masterizarea a fost realizată la studioul Magic Garden Mastering, din Los Angeles, de către muzicianul și producătorul Brian Lucey, care a mai lucrat alături de Arctic Monkeys, Beck, Sigur Rós, Chet Faker sau Ray LaMontagne (cel mai recent album la care și-a adus contribuția fiind ultimul The Black Keys, „Turn Blue”, 2014).

Poti asculta melodia AICI.