Haz de necaz – 10 efecte ale caniculei în Cluj

de | | 2 Minute
Haz de necaz – 10 efecte ale caniculei în Cluj

Luna lui cuptor s-a încheiat însă adevăratele valuri de căldură abia acum par să poposească pe teritoriul nostru. Cum fac față clujenii căldurii și cum se schimbă dinamica orașului din pricina caniculei, aflăm în urma unei analize tragi-comice prezentate mai jos:

#1. Valul mare de căldură și turiști exercită o presiune imensă pe străzile Clujului care au început să se dilate exponențial. Câțiva martori au manifestat halucinații în care, în oraș, se circula pe 4 benzi.

#2. În această perioadă, clujenii se topesc după statuia lui Avram Iancu. Dorind să se ascundă de soarele arzător, localnicii se adăpostesc chiar și la umbra monumentelor istorice nebăgate în seamă de fotografi.

#3. Lebedele de pe Chios vor să fie deportate într-un loc mai răcoros. Dragonii de pe lac se simt însă în elementul lor și scot flăcări pe nări, spre deliciul fanilor serialului Game of Thrones.

dragoni chios

#4. Căldura îi împinge pe clujeni să își transforme hainele în hamace. O hămăceală corectă în parc îi răcorește mai bine decât ziua de salariu.

hamac parcul central

#5. Troleibuzele s-au transformat în adevărate saune. Valurile de transpirație trec de glezne iar pensionarii au început să cedeze locurile celor tineri.

#6. Ardelenii se plâng că musafirii își pierd pofta de mâncare din cauza căldurii iar ei nu mai au pe cine să omenească.

#7. Varza a la Cluj se servește sub formă de cuburi de gheață, cu toping de ardei iute.

varza cu ardei

#8. De teama să nu li se evapore pălinca, ardelenii și-au invitat toate rudele la masă și au băut-o, însă nu într-un mod responsabil ce-i drept.

#9. La Oser se vând șepci cu ventilator. De asemenea, la 10 mici de Someșeni cumpărați, primești un pistol cu apă gratis.

#10. Singurele lucruri care rezistă temparaturilor ridicate din perioada aceasta, sunt prețurile. Acestea nu s-au topit ci dimpotrivă, se țin pe poziție că doar festivalierii vin cu buzunarele burdușite.

P.S. Dacă te-ai ofensat, înseamnă că trebuie să te retragi la umbră căci acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Loredana Giță, redactor Cluj.com
Foto: Instagram @allinapopescu, @colorblissu, @razvanpaparau, @mikycostin