Gustul autentic chinezesc surprins într-un local din Cluj

de | | 2 Minute

Gustul autentic chinezesc surprins într-un local din Cluj

Bucătăria chinezească e recunoscută în toată lumea pentru preparatele complexe și aromele aparte. Tehnicile folosite de bucătarii care abordează bucătăria chinezească, par uneori adevărate operațiuni de inginerie. Obiceiurile și tradiția bogată au o influență importantă în bucatele care au cucerit întreaga lume.

Stereotipul/mitul conform căruia chinezii mănâncă numai orez, este fals. Aceștia consumă însă mulți carbohidrați dar meniul este unul foarte diversificat. Și cum aduci gustul autentic chinezesc într-un colț din orașul nostru?

South Memory este un proiect ambițios, ce și-a propus să adune aromele Chinei și să le servească localnicilor clujeni care își doresc să consume mâncare de calitate. Bucătarul de 5 * pare un magician ce “îmblânzește” flăcări uriașe prin care trece tigăi pline cu bunătăți. Întreg procesul de preparare a unei mese pare un adevărat spectacol în care privitorul va dori să guste din opera de artă rezultată la final.

bucatar south memory

Recent deschis în Cluj-Napoca, restaurantul chinezesc este un adevărat rai culinar pentru cunoscătorii culturii chinezești și pentru cei care își doresc o experiență gustativă autentică. Meniul a fost construit cu multă meticulozitate, preparatele fiind tratate ca niște adevărate vedete.

De la condimente, la garnituri, carne, deserturi sau băuturi – totul este proaspăt și preparat după tehnici străvechi. Multe dintre preparatele de la felul principal, necesită un mod de pregătire atât de sofisticat încât este necesară rezervarea prealabilă cu cel puțin 24 de ore înainte. Preparatele se achiziționează cu câteva ore înainte de servire, pentru a fi proaspete.

Stând de vorbă cu managerul localului, am înțeles cu adevărat ce înseamnă să fii pasionat de bucătărie. Acesta și-a pus toată pasiunea în acest local unde se servesc mâncăruri de înaltă calitate, la prețuri avantajoase pentru toți pofticioșii.

Tie Pan Beef

Ca un copil curios, arăt cu degetul la fiecare denumire din meniu și cer informații suplimentare. Meniul este complex și bine organizat, având preparate pentru toate gusturile. Sunt cucerită de la aperitive însă când parcurgem secțiunea cu feluri principale, toată atenția mea se centrează pe bunătățile din carne de pui, porc, vită, pește sau fructe de mare. Combinațiile pe care le poți face cu garniturile sunt aproape infinite, iar deserturile inedite se completează perfect cu băuturile disponibile.

Recomandările primite o să le aflați însă în următorul articol căci avem o listă lungă de bunătăți care așteaptă să fie descoperite. Vă lăsăm însă confirmarea că la South Memory se mănâncă la un alt nivel.

south memory

Date de contact South Memory Cluj
Adresă: Str. Gheorghe Sincai nr.10
Orar: L-S 11:00 – 22:30, D 12:30 – 21:00
Telefon +40759 173 705
Website
Facebook