Cvartetul Arcadia premiat de Cluj.com in cadrul galei Premiilor Media de Excelenta

de | | 2 Minute

Cvartetul Arcadia premiat de Cluj.com in cadrul galei Premiilor Media de Excelenta

Excelenta nu este o intamplare, ci o alegere”, iar acest lucru s-a simtit joi seara (25 septembrie) in cadrul galei Premiilor Media de Excelenta, unde presa clujeana i-a recompensat pe toti acei oameni frumosi, care s-au distins prin activitatile lor prin care au contribuit semnificativ la dezvoltarea si promovarea zonei Transilvaniei.

Ajuns la cea de XI-a ediţie, evenimentul are drept scop premierea personalităţilor sau instituţiilor care au avut în cursul anului o contribuţie semnificativă la dezvoltarea şi promovarea oraşului Cluj-Napoca şi a Transilvaniei, acestia devenind valori de necontestat ale societăţii româneşti.

Domeniile de care aparţin cei care au fost premiaţi sunt variate: cultură, artă, medicină, politică, oameni de afaceri, asociaţii, instituţii publice iar printre publicatiile prezente la eveniment sau numarat: Cluj Today, Romania Libera, Faclia, Ziar de Cluj, Gazeta de Cluj, Paprika Radio, Radio Cluj, etc.

Echipa Cluj.com a fost prezenta la acest eveniment pentru a-i premia pe membrii Cvartetului Arcadia pentru rezultatele deosebite obţinute la concursurile internaţionale de specialitate.

Cvartetul Arcadia, fondat in anul 2006 ii are in componenta pe: Ana Török, Rasvan Dumitru, Traian Boala si Zsolt Török. La inceput a fost doar o incercare pentru un concurs local, dar incurajati fiind de un feedback pozitiv si de mult entuziasm, cei patru, proaspat iesiti de pe bancile Academiei de Muzica “Gheorghe Dima”, la clasa profesorului Nicusor Silaghi au decis sa continue in aceasta directie, castigand numeroase premii si distincitii.

Cel mai prestigios premiu castigat este locul I la concursul Wigmore Hall London International String Quartet Competition 2012, unde, interpretand un cvartet de Beethoven, unul dintre membrii juriului a declarat ca nu a auzit pe scena Cvartetul Arcadia, ci pe Beethoven insusi.

Acesti tineri minunati, prin talentul lor au inclus orasul pe harta marilor evenimente muzicale ale lumii, lucru pentru care au si fost recompensati, recunoscandu-li-se valoarea in cadrul galei Premiilor Media de Excelenta.