Cluju-i fain în orice anotimp

de |

No, cum îi vremea pe la Cluj?
Dară cum să fie? Capricioasă…

Dacă vremea urâtă te ține ostatic în casă iar coafura nu rezistă rafalelor de vânt și ploaie, atunci trebuie să pui piciorul în prag și să iei atitudine! Serialele online mai pot aștepta însă micile comori plasate prin tot orașul abia așteaptă să fie descoperite.

Mirosul de asfalt ud nu e prea îmbietor, la fel ca și ideea de a ateriza într-un mini lac format în gropile patriei. Cu toate astea, te încumeți să scoți capul în lume, căci nimic din ce poate difuza televiziunea, nu e mai interesant decât o plimbare în orașul pe care îl numești acasă…

Scoate pelerina, lasă măștile acasă că ți le va spăla ploile oricum și pornește în lume, cu fața ta cea reală, a unui copil curios de numărul stropilor ce se preling pe geam. Explorează tot ce îți iese în cale și împărtășește cu prietenii tăi. Sună-ți verișorii ăia îndepărtați și urează-le o zi faină unor oameni pe care nu te-ai încumetat până acum să îi saluți.

Înconjurat de dealuri și coline înalte, Clujul este la adăpost de iernile aspre.Verile însă sunt călduroase, cu ploi sporadice. Fenomenele meteorologice din ultimul timp ne-au scos din rutină și ne-a făcut să apreciem mai mult vremea frumoasă.

Ia-ți geaca de iarnă, pune tricoul pe tine, ia cizmele de ploaie, ba nuuu ia-ți teniși, cumpără-ți umbrelă dar pune și ochelarii de soare în geantă. Mai imprevizibilă ca oricând, vremea se laudă uneori că ar fi una dintre principalele putreri în stat. Lumea o invocă pentru diferite motive, de la întârzâieri, la lipsa chefului sau amânarea unor întâlniri importante.

Cluju-i fain în orice anotimp. Asta nu trebuie să ne împiedice să mai verificăm starea vremii, ci doar să ne scape de teama zilelor ploioase.

Foto: Instagram octavian2k

Loredana Giță, redactor Cluj.com