Cluj.com a implinit 2 ani!

de | | 5 Minute

Cluj.com a implinit 2 ani!

Azi, 19 februarie 2015, se implinesc doi ani de cand a fost lansat in mod oficial portalul Cluj.com.
Privind in urma, constientizam ca timpul e scurt, desi drumul a fost lung si plin de peripetii si experiente minunate!

In urma cu doi ani, lansarea site-ului s-a facut avand la baza o echipa de profesionisti in domeniul IT. Romania Web Design, firma care si-a propus sa ,,testeze” cum anume ar functiona cat mai eficient un site dedicat orasului, a ajuns treptat sa isi puna la dispozitie toate resursele pentru a dezvolta acest proiect.

De ce? Nivelul de implicare a comunitatii, a clujenilor, in tot ceea ce inseamna Clujul a fost hotaratoare.

Proiectul Cluj.com a fost construit, pas cu pas, nu doar de echipa din spatele lui, ci si de oamenii care ne-au dat un feedback la tot ceea ce incercam sa facem, care ne-au spus direct sau indirect ce anume ii intereseaza sa afle despre orasul lor si ce asteptari ar avea de la un astfel de proiect.
Il numim ,,proiect” deoarece Cluj.com nu mai este doar un simplu site, ci include mai multe concepte si proiecte initiate si dezvoltate in acesti doi ani. Un moment important pentru noi a fost premierea portalului Cluj.com in cadrul Galei Premiilor TeCOMM 2013, dupa doar 7 luni de activitate! Am primit atunci si o confirmare mai oficiala ca am pornit intr-o directie buna.

Site-ul Cluj.com

Tinand cont de asteptarile si feedback-ul oamenilor, au fost dezvoltate multe rubrici pe site: pornind de la rubrica de Evenimente, care este si pana azi una dintre cele mai cautate si accesate, continuand cu rubrica de Cazare, De Facut, De Vazut, Business si cea de Servicii, care include mai multe categorii.
Ne-am propus sa devenim cel mai complex si complet portal informativ si de petrecere a timpului liber al orasului Cluj-Napoca. Ne-am atins o parte din obiective, insa adevarata placere in a dezvolta acest proiect e faptul ca este o calatorie continua. Ne dezvoltam deodata cu orasul. Cluj.com este intr-o continua dezvoltare, asa cum este si orasul, asa cum sunt si oamenii frumosi de aici care il locuiesc sau doar il viziteaza.
O alta tendinta care ne-a influentat directia de dezvoltare a proiectului a fost interesul tot mai crescut fata de aspectele culturale ale Clujului. Asa am creat sectiunea de Cultural, am stabilit parteneriate cu cele mai importante institutii culturale si educative din Cluj si nu numai, caci ne dorim sa incurajam orice forma de promovare a artelor frumoase. Clujul este un oras cultural, iar acest lucru se reflecta in interesele pe care clujenii le au.

Pagina de Facebook Cluj.com

O retea de socializare aduce un mare beneficiu: ai ocazia sa interactionezi direct cu cei care iti urmaresc activitatea. E mai dinamic, mai activ, mai sincer. Dupa doi ani, suntem bucurosi sa avem peste 80 000 de aprecieri ale paginii de facebook si, mai ales, o comunitate activa si implicata. Oameni care ne ofera feedback zi de zi, care pana la urma ne motiveaza sa continuam intr-o directie sau alta, care ne transmit interesul lor viu fata de Cluj si fata de oportunitatile pe care acest oras ni le ofera.

Ne iubim orasul, unii dintre noi ne-am nascut si am crescut aici, altii au fost adoptati de Clujul care devine atat de usor ,,acasa”. Dar e un sentiment placut cand descoperi atat de multi alti oameni care isi iubesc orasul! Te simti si mai ,,acasa” pe strazile lui, admirandu-i cladirile si participand la dinamica lui.

Revista City Guide

city guide clujSi pentru ca nu doar clujenii apreciaza acest oras, ci si turistii, si pentru ca unii oameni (inclusiv noi) prefera ceva palpabil, am considerat oportuna si lansarea unui ghid tiparit al orasului. Revista City Guide este varianta print a site-ului, daca doriti, insa destinata intr-o masura mai mare turistilor. Revista este bilingva (romana si engleza), apare din doua in doua luni si este oferita in regim gratuit clujenilor si turistilor.
La inceputul acestei luni, a fost lansata editia nr. 10 – o puteti rasfoi si in varianta electronica: http://cityguide.cluj.com/

City Card Cluj.com

Preluand exemplele marilor orase europene, am considerat ca si Clujul merita propriul City Card, un card al orasului, de reduceri si gratuitati, destinat atat clujenilor, cat si turistilor, indiferent de varsta sau statutul acestora. Un singur card care sa reuneasca cele mai importante si mai interesante branduri clujene.
Dupa aproape un an de la lansare, suntem tot mai aproape de ceea ce ne-am propus.
Din nou, feedback-ul celor care ne urmaresc a fost decisiv. Am aflat ce isi doresc oamenii si ne-am conformat. Astfel, suntem bucurosi ca dupa doar un an, proiectul City Card este in continua dezvoltare, are in jur de 100 de parteneri care ofera reduceri sau gratuitati detinatorilor de card, iar printre acestia se enumara toate institutiile culturale din Cluj-Napoca: de la muzee, la teatru, opera si filarmonica!

Detalii aici: http://cluj.com/city-card-cluj/

city card 2015 cluj

Clujul Vazut Altfel

Cel mai recent proiect initiat si sustinut de Cluj.com este proiectul ,,Clujul văzut altfel: 422 sate, 75 comune, 5 municipii, 1 oraș”, al carui scop este explorarea si promovarea tuturor localitatilor din judetul Cluj, de la marile orașe, până la cele mai mici sate și cătune.
Am constientizat ca nu doar orasul, ci si imprejurimile sale, intreg judetul Cluj este o sursa inestimabila de valori culturale, traditionale si naturale. Potentialul turistic al judetului este imens si ne dorim sa contribuim la promovarea acestor valori.
Concret, alaturi de peste 100 de fotografi si redactori voluntari, am pornit toamna trecuta la drum, in explorarea satelor clujene. Ce am descoperit ramane sa impartasim cu voi toti, in perioada ce vine.

Comuna Poieni, judetul Cluj, fotograf Mihai Barsan

Au fost doi ani frumosi, plini de peripetii si experiente de neuitat, asa cum va spuneam la inceput. Intreg proiectul Cluj.com continua sa creasca, sa se dezvolte si sa devina cat mai complex si cuprinzator, asa cum ne si dorim.
Suntem o echipa mica, oficial, dar extraordinar de mare – neoficial. Caci oamenii pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului, alaturi de care am participat la numeroase evenimente, alaturi de care am descoperit si noi Clujul altfel, au devenit treptat parte din familie.

Stiti cum unii oameni au probleme in a-si aminti numele celorlalti? Asa eram si noi in urma cu ceva timp. Acum stim atat de multi oameni frumosi si deosebiti, incat ne-am dat seama ca, de fapt, e mult mai usor decat credeam sa retinem nume si oameni. E usor cand ii poti asocia cu ceva drag tie… 🙂

Iulia Marc – Redactor Cluj.com
Mihai Bârsan – fotograf