Ceramic Cafe, hubul creativ din centrul Clujului

de | | 4 Minute

Ceramic Café, hubul creativ din centrul Clujului. Pictura pe ceramică sau de ce inspirația nu are nevoie de programare 

La Ceramic Cafe ai nevoie doar de multă inspirație!

Omul contemporan este o personalitate conectată, rafinată, sofisticată și mereu în căutarea unor experiențe inedite, unice, irepetabile, în căutarea emoțiilor, în identificarea și trăirea intensă a clipelor și în descoperirea intimității în mijlocul aglomerației urbane. Răspunde acestui deziderat Ceramic Cafe, un hub creativ aflat la un pas de kilometrul zero al Clujului. Un spaţiu boem, original, în care aroma cafelei e ingredientul subtil al bunei dispoziții, iar obiectele ceramice în zeci de modele așteaptă să fie personalizate.

Ceramic Cafe este un spațiu versatil, în care poți participa la ateliere în care vei învăța să modelezi în lut, vei descoperi tehnica string art sau vei confecționa păpuşi, ghidat de profesioniști. E de asemenea locul potrivit pentru party-uri de aniversare şi o opţiune inconturnabilă dacă dorești să personalizezi un cadou care, cu siguranţă, nu va trece neobservat.

Pictura pe ceramică sau când inspiraţia nu are nevoie de programare: Ceramic Cafe - hubul creativ din centrul Clujului

Un concept popular în orașele din vestul Europei 

Ceramic Cafe e inițiativa a două tinere familii, proaspăt revenite din Canada, care au pus bazele acestui concept în centrul Clujului multicultural. Puțin cunoscut și dezvoltat în țara noastră, cu un potențial enorm și, de asemenea, foarte popular în orașele din vestul Europei, conceptul a fost transpus în realitate datorită viziunii novatoare a inițiatorilor, dar și a profesionalismului oamenilor care au lucrat la acest proiect.

Rezultatul este unul desăvârșit: arhitectul Eliza Jurcă a conceput un spațiu excepțional, dedicat intimității și artei. Organizat în trei zone funcționale – zona cafenelei, zona atelierului și zona boemă, de relaxare – designul corespunde celor mai pretențioase gusturi și se află într-o perfectă rezonanță cu tendințele anului 2017. Combinația între tradițional și industrial, elementele din lemn și metal împreună cu obiectele de ceramică creează un spațiu în care imaginația va fi stimulată, iar creativitatea începe cu albul sclipitor al ceramicii de pe rafturi.

Pictura pe ceramică sau când inspiraţia nu are nevoie de programare: Ceramic Cafe - hubul creativ din centrul Clujului

Un hub creativ cu aromă de cafea

Ceramic Cafe înseamnă un hub creativ în care se pictează pe obiecte ceramice, se ascultă muzică bună și, opțional, se pot servi specialități de cafea, ceai și bauturi răcoritoare.
Ideea de hub creativ îmbinată cu ideea de cafenea este unică la noi în țară, dar extrem de oportună pentru un oraș precum Clujul – un oraș cu o ascensiune rapidă și, mai ales, un centru universitar multicultural.

Pictura pe ceramică sau când inspiraţia nu are nevoie de programare: Ceramic Cafe - hubul creativ din centrul Clujului

Intrând la Ceramic Cafe, ești încurajat să ocupi un loc confortabil în atelier, să îți alegi obiectul de ceramică dorit, să te decizi asupra culorilor potrivite, să umezești pensulele și să începi să creezi. Nu e nevoie să fii artist ca să realizezi un obiect ceramic frumos decorat. E nevoie doar sa te lași inspirat de ideile tale sau de modele pe care le vei găsi la cafenea. Conceptul acestui hub a fost gândit tocmai pentru a încuraja creativitatea. Dinamica conversației, sensul ieșirii în oraș şi socializarea sunt investite cu noi valențe, transformându-se în veritabile experiențe unicat pentru că aici se pictează oricând.

Pictura pe ceramică sau când inspiraţia nu are nevoie de programare: Ceramic Cafe - hubul creativ din centrul Clujului

Idee de cadou

Novicii își vor descoperi o nouă pasiune, copiii și părinții vor găsi o excelentă idee de a-și petrece timpul liber împreună, oamenii îndrăgostiți de frumos și de artă vor găsi o nouă metodă de a-și pune în valoare abilitățile. Totodată, timpul petrecut aici, în compania ceramicii și a culorilor, trebuie văzut și ca o oportunitate prin care îi poți bucura pe ceilalţi; faptul că un obiect de ceramică personalizat, decorat în nuanțe netoxice, pe bază de apă, este ars și achiziționat de ,,artist” îl transformă într-un cadou original, unic.

Pictura pe ceramică sau când inspiraţia nu are nevoie de programare: Ceramic Cafe - hubul creativ din centrul Clujului

Dacă ar fi să cuantificăm valoarea experienței trăite la Ceramic Cafe, ar merita să menționăm și faptul că spațiul este prietenos pentru orice formă de expresie artistică: pictură, lectură, concerte, ateliere de modelaj în lut, ateliere de filosofie, de arhitectură, de parfumuri – toate concepute în așa fel încât să ofere diversitate, să cultive gusturi, să trezească emoții și să conecteze arta, oamenii și orașul într-un spațiu armonios și modern.

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile noastre și viitoarele evenimente, urmăriți-ne pe cluj.com/evenimente, pe pagina de Facebook și Instagram