Povești din spatele barului la Euphoria Biergarten: „cel mai frumos e să-i faci pe oameni să zâmbească”

de | | 3 Minute

Povești din spatele barului la Euphoria Biergarten: „cel mai frumos e să-i faci pe oameni să zâmbească”

Dacă ești clujean, ai trecut cu siguranță măcar o dată pragul uneia dintre locațiile Euphoria. Conceptul de berărie germană poate fi experimentat la Cluj de peste 20 de ani la Euphoria Biergarten, la Fabrica de Bere și la Euphoria Music Hall. Noi, aici, în redacția Ghid Local, nu facem doar explorări în natură, ci și explorări culinare, experiențe pe care orașul ni le pune generos la dispoziție. 

În acest sens, locațiile Euphoria au fost mereu pe placul nostru pentru că fac parte deja din istoria orașului și pentru că reușesc să cultive respectul pentru frumos și autentic. Am fost curioși să aflăm ce se întâmplă în spatele barului unei locații care reușește să ne păstreze apetitul deschis de atâta vreme, așa că ne-am dus pur și simplu la Biergarten și am întrebat. 

L-am cunoscut pe Răzvan, barman care face parte din echipa Euphoria de 8 ani. A început să practice meseria de barman încă din vacanțele de vară din liceu, iar câțiva ani mai târziu și-a găsit locul la Biergarten. Îl găsiți și azi în spatele barului când mergeți să luați masa pe Canalul Morii, aproape de inima orașului. 

Povești din spatele barului la Euphoria Biergarten „cel mai frumos e să-i faci pe oameni să zâmbească” (3)

În anii petrecuți la Biergarten, Răzvan spune că „am învățat foarte mult să citesc oamenii, să glumesc cu ei, să-i fac să râdă”. De asta ne ducem la ei mereu cu zâmbetul pe buze, pentru că e despre oameni și despre o experiență completă de la prima interacțiune. 

În spatele barului, cel mai mult îi place să creeze povești în cești de cafea. E pasionat de latte art, și a învățat singur tehnica prin care să creeze clienților copăcei înfloriți și fețe care să-i privească când sorb din cafea. 

„Atunci când am învățat să fac crema de lapte cred că 10 litri s-au dus așa pe experimentat.”

Povești din spatele barului la Euphoria Biergarten „cel mai frumos e să-i faci pe oameni să zâmbească (2)

Dacă ați fost la Biergarten, știți că atmosfera de acolo este menținută de muzica bună, de oamenii prietenoși, de meniul cu preparate delicioase și desigur, de bogata selecție de bere care se îmbină de minune cu gusturile bucătăriei internaționale. La recomandarea lui Răzvan, am aflat că printre cele mai bune combinații de mâncare și băutură sunt o porție de coaste de porc sau de muschi de vită cu foie gras, combinate cu berea Bârlog Țeapa lui Vlad.

„Am învățat multe lucruri în locația Euphoria. E locația mamă. Ea m-a crescut și am crescut împreună. E o locație frumoasă unde oricine e bine primit ca vizitator sau să vină să lucreze aici.”

.
Am mai aflat și că nu doar noi suntem cei care se distrează la Euphoria, ci și cei care au grijă de experiența noastră acolo au momente de veselie. Drept dovadă vă lăsăm clipul de mai jos 🙂.

 

„Ne mai prostim între noi, ne mai ridicăm moralul dacă suntem supărați. Glumim unii cu alții, râdem, ne mai stropim cu apă…”

În final, după ce-am povestit cu Răzvan, am tras concluzia finală. Motivul pentru care alegem să ne reîntoarcem la Euphoria este, desigur, mâncarea bună și gustul autentic nemțesc cu care ne-am familiarizat în locațiile lor, însă mai mult de atât contează căldura și atenția cu care suntem primiți. 

Mai multe despre Euphoria Biergarten, Fabrica de Bere și Euphoria Music Hall găsiți pe site, și nu uitați: dacă ajungeți în Oradea sau Arad, Euphoria are locații și acolo 🙂.