Noua locație Desaga: locul de întâlnire a bucatelor ardelenești-ungurești

de | | 3 Minute

Noua locație Desaga: locul de întâlnire a bucatelor ardelenești-ungurești

După ce-am trecut acum ceva vreme pe la Euphoria Biergarten și-am aflat câteva povești din spatele barului, ne-am gândit că e timpul să intrăm și în bucătărie. Și ce ocazie mai bună am fi putut avea decât să ne băgăm nasul în Desaga cu bunătăți ardelenești-ungurești din noua locație marca Euphoria? 🙂 

Mi-am luat așadar traista-n spate și-am bătut malul Someșului până când am ajuns la noua locație, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 110, acolo unde de luna aceasta mergem să ne bucurăm de noua Desagă plină cu bucate atent adunate. 

Dacă nu știți ce-i Desaga, stați numa` că ne zic ei: 

„No, hai să vă zicem ce-i și cu Desaga asta. I-o traistă cu bunătățuri tradiționale ardelenești-ungurești, de la noi din bătătură, fix ca cele pe care le mâncam la mama acasă. Bine, poate că nu fix ca alea, că fiecare mamă-i cu gusturile ei, da’ pe cuvânt că se apropie tare.”

Noua locație Desaga locul de întâlnire a bucatelor ardelenești-ungurești (18)

No, și acum te-ntrebi, ce oare au ei în tolba asta a lor? Noi am văzut în desaga modernă pe care unii o mai numesc și meniu, tocănițe și cărnițe, papricaș, mămăliguță, ardei „îndesați pe-ndelete” cu carne tocată de vită și porc, cârnați de casă făcuți la jar și multe alte bunătăți. 

Noua locație Desaga locul de întâlnire a bucatelor ardelenești-ungurești - mancare

Desaga: Mâncare bună și oameni pasionați

Bucătăria de la Desaga reinventează cu succes preparate tradiționale, combinând autenticul gust ardelenesc-unguresc cu o cantitate exact necesară de modern. În așa fel, bucătarii le oferă preparatelor savoarea cu care papilele noastre gustative au fost obișnuite la mama acasă. 

În vizita mea la ei am stat de vorbă cu Marius Mureșan, bucătarul șef al locației, care ne-a povestit despre bucatele atent alese. Am aflat că ceea ce face noua locație să iasă din tipar sunt preparatele pregătite din ingrediente proaspete, de calitate. 

Noua locație Desaga locul de întâlnire a bucatelor ardelenești-ungurești mâncare.2

Legumele care ne colorează preparatele provin de la producătorii locali, și tot ceea ce găsim în meniu este preparat în bucătăria lor. Pâinea se coace în cuptoarele din Desagă chiar în timp ce vorbim, iar deserturile au gustul de la mama de acasă pentru că sunt preparate chiar de către ei. 

În noul meniu al locației veți descoperi și o selecție mare de vinuri românești și ungurești, și apriximativ 20 de sortimente de țuică pentru cei mai curajoși 😆.

Desigur că nici vegetarienii nu sunt uitați, așadar meniul conține și preparate fără carne, iar elementul surpriză este meniul secret, pe care-l veți descoperi doar dacă întrebați de el. 

Noua locație Desaga locul de întâlnire a bucatelor ardelenești-ungurești (20)

Noua locație Desaga

Dar înainte să ai primul contact cu preparatele delicioase, atunci când vizitezi Desaga, faci prima dată cunoștință cu locația. Prin care te întâmpină, de fapt, alți oameni pasionați și talentați care au lucrat la reabilitarea vechiului restaurant. 

Noua locație Desaga locul de întâlnire a bucatelor ardelenești-ungurești (14)

Acum, la Desaga poți descoperi o atmosferă oarecum rustică, în care detaliile sălii, dacă știi cum să le privești, au legătură cu tradițiile noastre. Spre exemplu, scaunele te duc cu gândul la o minge de oină (sportul național românesc) 😉. Iar pe restul vă las să le descoperiți voi atunci când îi vizitați. 

Noua locație Desaga locul de întâlnire a bucatelor ardelenești-ungurești (13)

De-acum înainte, când poftești ceva tradițional, pașii te vor purta către Desaga, căci se știe că aici vei găsi mereu secretul preferințelor culinare aflate între tradițional și modern. Și la fel ca în celelalte locații Euphoria, noul restaurant reușește să cultive respectul pentru frumos și autentic prin preparatele gustoase și prin atenția pe care o acordă celor care-i vizitează. 

Desaga este despre gustul mâncării de acasă, departe de casă. 

Iar pentru călători, nu uitați că bucatele din restaurantele Euphoria vă așteaptă să le savurați și în Oradea și Arad 😀.