Ce poți face în săptămâna 28 iunie – 3 iulie în Cluj?

de | | 6 Minute

Ce poți face în săptămâna 28 iunie – 3 iulie în Cluj?

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în săptămâna 28 iunie – 3 iulie în Cluj.

Vă recomandăm să faceți în fiecare zi ceva nou, să participați la viața orașului și să îl descoperiți prin prisma evenimentelor deosebite și a oamenilor care îi oferă dinamică și puls.

MARȚI, 28 iunie:

17:30 Concerte Jazz in the Park pe Malul Someșului: G.S. Project, 1-2-3 Jazz, Odd, Hences Quartet, Edina Quartet, MÜNK.

18:00 „Walden sau Viaţa în pădure” – lansare de carte la Bookstory.

Cartea lui ????? ????? ??????? relatează o experienţă reală: în 1845 filosoful şcolit la Universitatea Harvard decide să petreacă doi ani în pădure, într-o căsuţa de buşteni construită de el, pe malul lacului Walden (din statul american Massachusetts . Este o emoţionantă declaraţie personală de independenţă, o călătorie spirituală, un jurnal al regăsirii de sine, un manual al încrederii în propriile puteri, o satiră şi un experiment social.

18:00 Săptămâna filmului românesc: proiecție film „O lumină la etajul 10” la Cinema Dacia (Mănăștur). Intrarea liberă!

Jazz in the Park Riverside

MIERCURI, 29 iunie:

17:30 Concerte Jazz in the Park pe Malul Someșului: Funkorporation, East End Trio, Trio Hepp, Bordersplit, Koszika & The Hotshots, Niogi

18:00 Săptămâna filmului românesc: proiecție film „Mere roșii” la Cinema Dacia (Mănăștur). Intrarea liberă!

18:00 Fluo Post-Exam Party @ La Cizmărie Cafe;

19:00 Hub Talks #3 – Exploring Business Models – Fiecare business se lovește la un moment dat de probleme specifice domeniului în care activează. Ne întâlnim în 29 iunie de la ora 19:00, la Impact Hub Cluj-Napoca cu persoane cheie în businessurile lor, care ne vor răspunde la întrebări.

20:00 Istorie subiectivă a fragilității – spectacol PREMIERĂ la Reactor de creație și experiment:

„Istorie subiectivă a fragilității este o ȋncercare pur subiectivă, parțială și conștientă de propriile limite de situare a individului ȋn raport cu câteva dintre valorile și discursurile la care e expus, de la care se revendică și care ȋl modelează.” 

Istorie subiectivă a fragilității

JOI, 30 iunie: 

10:00 Expoziţia Absolvenţilor UAD 2016 la Expo Transilvania – ultima zi de vizitare a expoziției!

17:30 Concerte Jazz in the Park pe Malul Someșului: Bigg Dimm A’Band, Secret Formula, The Groovy Bastards, Funk’e Fetish, Pippi Dimonte, C.A.L.I. Quartet.

18:00 Săptămâna filmului românesc: proiecție film „Străinul” la Cinema Dacia (Mănăștur). Intrarea liberă!

18:30 Gală Extraordinară la Opera Maghiară – Dirijor: Horváth József, Jankó Zsolt, Kulcsár Szabolcs, Kovács Dalma. Regia: Gombár Annamária

20:00 Concert Mihail – The Office Wine Bar – „Concertul Mihail face parte din seria de concerte Taihao Summer Nights, un concept nou de evenimente în aer liber, care îmbină serile relaxante de vară cu muzica live.” 

Expoziţia Absolvenţilor UAD 2016

VINERI, 1 iulie: 

11:00 Expoziție Outdoor „Măscărici” în Parcul Central –  *Măscărici* este o reinterpretare contemporană, dar care păstrează ideea de bază a Păcăliciului din perioada comunistă, compus dintr-un set de cărți speciale, în care pierde cel care rămane cu o singură carte fără pereche. Pe scurt, 27 de illustratori nostalgici și-au unit spiritele creatoare în acest proiect. 53 de ilustrații, 27 de artiști, 27 de stiluri diferite.

14:00 Drama aplicată – seminar Create.Act.Enjoy – The Box: Seminarul va face o incursiune în evoluția practicilor performative de intervenție socială și activism artistic, punând în discuție definițiile actuale ale Dramei Aplicate și va prezenta câteva dintre metodologiile cele mai utilizate în artele performative de gen.

16:00 Campionatul Național de Gimnastică Artistică – Individual și Echipe – Concurs masculin – Sala Polivalentă

18:00 Concerte Jazz in the Park în Parcul Central:

18:00 Hot Club de Cluj (RO) – MainStage
19:15 Jazzybirds (RO) – Mainstage
20:30 Neil Cowley Trio (UK) – MainStage
22:30 Kovacs (NL) – MainStage
23:30 Jam sessions – Colin’s Gastro Pub

18:00 Săptămâna filmului românesc: proiecție film „Prin cenușa imperiului” la Cinema Dacia (Mănăștur). Intrarea liberă!

18:00 Clubul de Carte Cluj 2.5: „Elantris” de Brandon Sanderson – la Bookstory.

18:00 Canada Day – 1 iulie e ziua nationala a Canadei! Off the wall celebreaza cea de-a 149a aniversare cu specialitati canadiene, mancare delicioasa si bauturi racoroase.

Expoziție Outdoor-Măscărici

SÂMBĂTĂ, 2 iulie:

10:00 Alerg Pentru Spitalul Copiilor – Parcul Central – „Cât de complicat poate fi să faci un spital doar din fonduri private? Probabil foarte complicat. Asta însă nu ne poate împiedica să îl facem oricum.”

10:00 Swimathon la Bazinul Olimpic – Campania Swimathon ajunge la cea de-a opta ediție. Peste 150 de înotători susțin proiecte locale!

12:00 Concerte Jazz in the Park în Parcul Central:

12:00 Program de muzică clasică susținut de Bogdan Vaida, Iulia Merca, Tiberius Simu, Nicoleta Ion și Ioana Cadar Freisinger – partea I, Classic Stage
17:00 Trupă surpriză – Secondary Stage
18:00 Susan & Martin Weinert (DE) – MainStage
19:00 Aida și Noi (RO) – Secondary Stage
20:00 Naked (SRB) – MainStage
21:00 Ours Samplus (FR) – Secondary Stage
22:00 AaRON (FR) – MainStage
23:30 Jam sessions la Colin’s Gastro Pub
00:00 Bogdan Vaida – concert de pian la miezul nopții – Classic Stage

13:00 Manhattanshtur Festival 2016 – „Manhattahnshtur Festival este organizat de tineri pentru tineri si are ca scop atragerea atentiei municipalitatii asupra nevoii culturale care exista in cartier si mai ales asupra nevoii de spatii verzi precum cel de La Terenuri.”

14:00 Memodrom: Rădăcini – Turnul Croitorilor: „Încearcă să-ți imaginezi galerie cu oameni reali și poveşti reale despre identitatea românească şi acceptarea ei. Încearcă să-ţi imaginezi că poveştile de viaţă, visele, aspiraţiile şi greutăţile s-ar afla într-un spaţiu deschis, care se cere vizitat şi chestionat. Încearcă să-ţi imaginezi că poți fi chiar tu promotorul unei experienţe. În experimentul „Memodrom: Rădăcini”, martorii se transformă în interlocutori.” 

16:00 Campionatul Național de Gimnastică Artistică – Individual și Echipe – Concurs feminin – Sala Polivalentă

20:00 Noaptea Lungă a Filmelor Scurte – Cinematograf Arta: „De la apus până la răsărit de soare, filmele scurte premiate la Oscar, Sundance, Berlin sau Clermont-Ferrand vor popula orașul. Timp de 8 ore, râsul, inspirația, curiozitatea sau bucuria se vor îngrămădi pe ecranul de la ShortsUP într-un amalgam de emoții traduse în poveștile scurte ale anului.”

activități la jazz in the park

DUMINICĂ, 3 iulie:

12:00 Concerte Jazz in the Park în Parcul Central:

12:00 Program de muzică clasică susținut de Bogdan Vaida, Iulia Merca, Tiberius Simu, Nicoleta Ion și Ioana Cadar Freisinger – partea II, Classic Stage
17:00 Mihai Dobre (Șuie Paparude) (RO) – Secondary Stage
18:00 Platonic Band (RO) – MainStage
19:00 Benjamin Kolloch Quartet(UK) – Secondary Stage
20:00 Blazzaj (RO) – MainStage
21:00 Adrada Codorean&Swing Mob (RO) – Secondary Stage
22:00 Hindi Zahra (FR) – MainStage
23:30 Jam sessions la Colin’s Gastro Pub 

12:00 Free Hugs în Parcul Central

21:30 La Negra Noche – Opera Aperta în Piața Unirii – Concert de muzică spaniolă

Free Hugs 3rd Edition

RECOMANDĂRI DE WEEKEND pentru zile senine și foarte senine: 

Una dintre atracțiile principale din zona Parcului Central, dar și din oraș, în general, Lacul Chios devine pe timpul verii ideal pentru o plimbare cu barca. Nu uitați să vă bucurați de momentele de liniște pe care le puteți avea acolo, pe lac, admirând rățuștele și frumusețea parcului.

Dacă simțiți nevoia să vă chiar bucurați de câteva ore bune de înot, vă recomandăm Bazinul Olimpic. Complexul de Nataţie al Universității Tehnice din Cluj-Napoca se adresează unui public larg: copii, elevi, studenţi, sportivi, adulţi și reprezintă unul dintre cele mai agreabile spații de mișcare și relaxare din municipiu. Complexul oferă publicului două bazine mari și un bazin mic: bazinul exterior, deschis pe timp de vară.

Iar dacă preferați o ieșire afară din oraș, eventual combinând cu o vizită la Salina Turda, vă puteți îndrepta pașii înspre Ștrandul Durgău din Turda. Pentru confortul turiștilor, în preajma lacurilor mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, au fost amenajate și locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, dușuri și un bar cu terasă.

Să ne bucurăm de vară!

Vali Achimescu - Parcul Central (1)

Strand Durgau4

Evenimente recomandate de Cluj.com
Pentru lista evenimentelor care au loc în această săptămână, accesați
cluj.com/evenimente și selectați ziua dorită.
Fotografie reprezentativă (sus, dreapta): Suciu Radu