Ce poți face în acest weekend în Cluj? ( 29 – 31 iulie )

de | | 4 Minute

Ce poți face în acest weekend în Cluj? (29 – 31 iulie)

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în weekendul 29 – 31 iulie în Cluj. Dacă vremea va fi frumoasă, îți recomandăm și o plimbare în natură, prin județ, căci avem numeroase comori ce așteaptă să fie descoperite!

Iar dacă ți-ai propus să fii activ în aceste zile, iată evenimentele care ne-au atras nouă atenția:

VINERI, 29 iulie: 

10:00 Promenadă prin Clujul de altădată – Turnul Croitorilor – O expoziție inedită de fotografii din bătrânul Cluj.
12:00 MOX 2016 – Anul acesta dorim să sărbătorim voia bună, hamacele, ieșitul cu cortul, muzica în vârf de munte, apusurile de soare, cerul înstelat, aerul curat, distracția și multe alte experiențe ce le-am trăit în tot acest timp, sărbătorim 5 ani de MOX! Detalii: aici.
15:00 Transylvania History Days – Parcul Rozelor – Ultimele zile ale lunii iulie vor fi pline de povești ce te vor trimite înapoi în timp cu dansuri, muzică și teatru. Confruntările din Primul Război Mondial, cavalerii și arenele de gladiatori vor sta la dispoziția ta pentru o experiență unică. Trupele vor pregăti asalturi, vor reconstitui retrageri, iar pe timpul staționării te vei putea alătura ospățului.
18:00 MÉRA – World Music Festival – satul Mera, comuna Baciu, județul Cluj.
19:00 Expoziția „Angus Baird | P?w?P?”Fabrica de Pensule –  Detalii: aici.
21:00 Stand Up Comedy cu Nicu Bendea – la Atelierul de Pizza (Florești, Cluj). Aflați mai multe informații de aici.

MÉRA - World Music Festival

SÂMBĂTĂ, 30 iulie: 

09:00 Expoziție 3D Roma-Sarmizegetusa – Muzeul de Istorie din Cluj – O expoziţie unică în România, de prezentare virtuală 3D a sitului arheologic de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Află mai multe: aici (click).
 10:00 Summer Pool Party – Bazinul Olimpic – „Sambata, 30 Iulie, incepand cu ora 10:00, esti asteptat la un Pool Party maraton de 12 ore la Bazinul Olimpic din Cluj, pentru o escapada in vastul univers al distractiei estivale”. Detalii: aici.
10:00 Expoziția Istoria otravurilor – Colecția de Istorie a Farmaciei – Aflați mai multe detalii aici (click).
15:00 Transylvania History Days – Parcul Rozelor – Ultimele zile ale lunii iulie vor fi pline de povești ce te vor trimite înapoi în timp cu dansuri, muzică și teatru. Confruntările din Primul Război Mondial, cavalerii și arenele de gladiatori vor sta la dispoziția ta pentru o experiență unică. Trupele vor pregăti asalturi, vor reconstitui retrageri, iar pe timpul staționării te vei putea alătura ospățului.
17:00 TEDxCluj Salon – Work / Life Balance la Cluj Hub. Detalii aici.
20:00 Antiworlds // by Antibody Corporation (USA) // in tour – la Reactor. Aflați mai multe detalii aici (click).
22:00 Stereotype Bizarre la The Shelter.
22:00 Music Channel in our city – la After Eight Cocktail Club.

Summer Pool Party

DUMINICĂ, 31 iulie:

08:00 Triatlon Cluj – Lacul Tarnița. Clubul de înot si triatlon Orca și Betfair România Development organizează în data de 31 iulie 2016 a treia ediție triatlonului Cluj, desfăşurat în zona lacului Tarnița.
12:00
MOX 2016 – Anul acesta dorim să sărbătorim voia bună, hamacele, ieșitul cu cortul, muzica în vârf de munte, apusurile de soare, cerul înstelat, aerul curat, distracția și multe alte experiențe ce le-am trăit în tot acest timp, sărbătorim 5 ani de MOX! Detalii: aici.
15:00
Transylvania History Days – Parcul Rozelor – Ultimele zile ale lunii iulie vor fi pline de povești ce te vor trimite înapoi în timp cu dansuri, muzică și teatru. Confruntările din Primul Război Mondial, cavalerii și arenele de gladiatori vor sta la dispoziția ta pentru o experiență unică. Trupele vor pregăti asalturi, vor reconstitui retrageri, iar pe timpul staționării te vei putea alătura ospățului.
16:00 Tabără Foto şi Curs Photoshop – Arkhai Sculpture Park – Detalii: aici.
18:00 MÉRA – World Music Festival – satul Mera, comuna Baciu, județul Cluj.

Alte RECOMANDĂRI DE WEEKEND pentru zile senine și foarte senine: 

Una dintre atracțiile principale din zona Parcului Central, dar și din oraș, în general, Lacul Chios devine pe timpul verii ideal pentru o plimbare cu barca. Nu uitați să vă bucurați de momentele de liniște pe care le puteți avea acolo, pe lac, admirând rățuștele și frumusețea parcului. În acest an, pe lac au început să se plimbe și dragonii!

Dacă ești deținător de Top City Card sau BCR City Card te poți bucura de gratuitate! Săptămânal, punem la dispoziția deținătorilor de City Card 10 bilete gratuite. Primele 10 persoane care solicită codul promoțional săptămânal, beneficiază de gratuitate. Codul poate fi solicitat la adresa de email [email protected]. Dacă doriți să primiți codul imediat, vă rugăm solicitați codul de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00. Relaxare plăcută!

Plimbari cu barca

Unul dintre locurile noastre preferate din Cluj și, cu siguranță, aflată în topul obiectivelor turistice clujene, Grădina Botanică „Alexandru Borza” este ideală pentru o plimbare relaxantă într-o zi de duminică (sau în orice altă zi, de altfel). Nu uitați să vizitați și serele, turnul și, totodată, Muzeul Botanic aflat în incinta Grădinii.

Dacă ești deținător de Top City Card sau BCR City Card, recomandarea noastră sună așa: hai cu un prieten! Cu City Card beneficiezi de oferta 1+1 gratis (la un bilet cumpărat, al doilea îl primiți gratuit cu City Card, la fiecare vizită! Include și vizitarea Muzeului Botanic UBB, precum și vizitarea serelor).

Grădina Botanică „Alexandru Borza”-1

Serile calde de vară vi le puteți petrece pe Cetățuie, plimbându-vă pe alei, urcând și coborând treptele vechii fortificații habsburgice.

fotografii din cluj

Evenimente recomandate de Cluj.com
Pentru lista evenimentelor care au loc în această săptămână, accesați cluj.com/evenimente și selectați ziua dorită.
Fotografii: Daniel Mîrlea, Stefan Levente Manaszes, Iulia Iancu, Andrei Păcurar – Pekus Photography.