Atunci când savorile Spaniei și gusturile românești se îmbină… | Restaurant Toledo

de | | 2 Minute

Atunci când savorile Spaniei și gusturile românești se îmbină… | Restaurant Toledo

Atunci când îți iei viața în piept ai în mod sigur planuri mărețe în cap. Doar un om curajos sau un om cu o motivație extraordinară și un scop pe măsură se poate desprinde de intimitatea locului în care a trăit un sfert de viață, se ridică și pleacă ca să revină apoi acasă, construindu-și visul și realizându-și scopul.

Așa ar începe povestea Restaurantului Toledo. Cei 12 ani pe care familia Zidaru i-a petrecut în Spania, pe malurile Mediteranei, nu puteau să nu aibă consecințe dintre cele mai neașteptate. În primul rând, experiența i-a introdus în tainele gusturilor și aromelor locale, mediteraneene, cele care bucură astăzi papilele gustative a sute de clujeni. La început, au vrut să ,,inspire lumea prin diverse gusturi și condimente”, iar această dorință a rămas neschimbată până acum, după cinci ani de la deschidere. Mai mult decât atât, au creeat o comunitate a iubitorilor de Paella – preparatul care i-a consacrat – a iubitorilor de vinuri spaniole cu care se mândresc, a cărnii de vită preparată pe piatră vulcanică care transformă orice masă într-un eveniment de anvergură, cu profundă valoare sentimentală.

Atunci când savorile Spaniei și gusturile românești se îmbină... | Restaurant Toledo

Ce anume definește Restaurant Toledo?

Ar fi multe lucruri specifice, care recomandă acest restaurant ca o locație deosebită. De asemenea, merită spus faptul că restaurantul a câștigat încrederea și aprecierea clujenilor – un public deloc ușor de mulțumit. Ancorându-ne în chestiunile ușor de cuantificat, două lucruri rămân definitorii pentru Restaurantul Toledo. Prima calitate se referă la oferta de preparate pe care acest local o propune. Legendarul tapas împreună cu tradiționala Paella sunt cele două preparate care vor cuceri orice gurmand și căutător de gusturi și arome fine, dar sățioase.

A doua calitate care înnobilează acest local este atmosfera. Pe parcursul celor cinci ani de când și-a deschis larg ușile publicului clujean, restaurantul Toledo a reușit să adune o comunitate frumoasă, care se întâlnește regulat la un mic dejun, la un prânz sau la o cină. În acele momente ai plăcutul sentiment că o mare familie se adună laolaltă pentru a lua masa împreună, la sfârșitul unei zile de lucru. De aici rezidă caracterul special, unic al Rrestaurantului Toledo.

Atunci când savorile Spaniei și gusturile românești se îmbină... | Restaurant Toledo

De ce ai intra la Toledo?

Evident, fiecare va avea motivația personală care-l va scoate din casă, îl va abate din drum sau îl va face să aibă încredere în recomandarea prietenilor. Oricare ar fi metoda prin care ajungeți la restaurant, pe strada Aurel Suciu, veți găsi ceva care vă va face să reveniți. Fie că este vorba de gustul mâncării, de aroma vinului sau de atmosfera plăcută, mereu veți găsi aici ingredientele potrivite pentru a vă încarca cu energie și bună dispoziție.

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook, Instagram.