Arome culinare de primăvară – ce ne recomandă Chef Paolo Serafimo?

de | | 3 Minute

Arome culinare de primăvară – ce ne recomandă Chef Paolo Serafimo?

Un nou anotimp, înseamnă noi arome culinare de primăvară. Specificul italian al restaurantului Exclusive propune combinații inedite, ușoare și delicioase de primăvară. Sosirea acestui anotimp înviorător ne îndeamnă la viață, energie, determină noi decizii și motivații pentru un nou stil de viață. Un moment prielnic pentru a testa arome culinare noi.

Inima Clujului se condimentează cu gusturi italiene

Destul de greu să treci pe strada Napoca fără să fi observat magazinele și restaurantele care se află acolo. Dacă ai fost curios, posibil să le fi deja testat. Însă, vrem să vă atragem atenția asupra unui anumit loc: Ristorant Exclusive. Un decor clasic italian îți va da ziua bună și te va invita să petreci mai mult timp în compania lui. Te vei familiariza apoi cu o atmosferă tipic italienească. Odată cu studierea meniului, vei descoperi specialitățile. Peștele și fructele de mare sunt ingredientele cheie. Experiența vastă a bucătarului Chef Paolo, alături de pasiunea lui pentru bucătăria italiană te va surprinde în mod plăcut.

arome culinare de primăvară

Recomandările bucătarului – farfurii de primăvară

Primăvara tindem să consumăm mâncăruri mai lejere, însă destul de sățioase și gustoase. De aceea, am fost în vizită la Ristorant Exclusive și l-am întrebat pe bucătarul italian Paolo Serafimo ce recomandări de arome culinare de primăvară are pentru noi. Nouă ne-au plăcut, de aceea vi le recomandăm la rândul nostru.

Spaghetti caccia e peppe / Spaghetti cu sos de brânză și piper negru » ne este cunoscut faptul că italienii sunt mari consumatori de paste. Atunci, de ce nu ai mânca o porție sănătoasă de spaghetti, preparată cu ingrediente aduse din Italia și făcută după o rețetă tradițională? Vă vor încânta aromele intense.

arome culinare de primăvaraă

Spaghetti alla chitarra con cappesante și scoici Saint Jaches » o rețetă originală, pe care o veți întâlni doar la Ristorant Exclusive, fiind o specialitate de-a bucătarului. Acest tip de spaghetti sunt foarte subțiri și sunt create home made de către Chef Paolo Serafimo. La sosul de scoici se adaugă un iz inedit prin adăugarea fulgilor de migdale.

Pe lângă acestea, vă puteți bucura de arome culinare de primăvară create cu ajutorul salatelor cu fructe de mare, sau chiar a unei fripturi de calamar.

arome culinare de primăvaraă

Din Italia direct în Cluj

Cu drag din peninsula Italică sunt aduse vinurile, din cele mai renumite zone producătoare, precum Treviso, Fontinel, Feudi Solopaco, Rigoni, Capoano, Di Tufo. Cele mai recente vinuri incluse în barul restaurantului pentru a completa noile arome culinare de primăvară sunt Soliditas și Tassinaia. Cele două „nou venite” vinuri roșii sunt originare din Toscana. Cu o concentrație mare de fructe, aromele acestora te îndeamnă la o excursie imaginară în lumea scăldată de soare a Toscanei.

arome culinare de primăvară

Spațiu de evenimente

Ai fost la Ristorant Exclusive și ți-a plăcut? Atunci repetă experiența, alături de cei dragi ție. La demisolul restaurantului se află un spațiu cochet pentru evenimente și mese private, ce se poate închiria, la cerere. Cu o capacitate de 20 de locuri, spațiul îți va oferi intimitatea necesară unui eveniment restrâns, dar reușit.

De asemenea, Ristorant Exclusive ne va întâmpina cu preparatele sale speciale și în cadrul evenimentelor mult așteptate Electric Castel și Untold. Dar până atunci, să ne bucurăm de atmosfera în stil italian din cadrul restaurantului.