Bucătar italian în Cluj: Chef Paolo și dragostea pentru Italia

de | | 3 Minute

Bucătar italian în Cluj: Chef Paolo și dragostea pentru Italia

De cele mai multe ori, revenim la restaurantele noastre preferate pentru că ne plac preparatele și băuturile din meniu, ne place armonia perfectă între atmosferă, decor și profesionalismul cu care este servită mâncarea.

Dacă în Cluj sunt multe restaurante care ne pot îmbogăți frumos experiența ieșirii în oraș, puține sunt localurile în care se servește mâncare italiană autentică și sunt de-a dreptul rarisime restaurantele care au un Chef italian. Totuși, există, iar Ristorant Exclusive este unul dintre acestea.

Situat chiar în centrul orașului, aproape de punctul zero al orașului – Piața Unirii – Ristorant Exclusive este o prezență relativ nouă în peisajul culinar al Clujului, însă cu totul diferită, originală de celelalte localuri clujene. Ar fi câteva aspecte care îi oferă acest statut.

Meniul propune o varietate mare de preparate din pește, fructe de mare și paste – în fond, chintesența bucătăriei italiene. Mâncarea este preparată doar după rețete italiene, vinurile sunt aduse de la cele mai bune crame de pe întreg cuprinsul Peninsulei Italice: Treviso, Fontinel, Feudi Solopaco, Rigoni, Capoano, Di Tufo. Ingredientele folosite sunt toate aduse din Italia, inclusiv uleiul de măsline și făina din care se prepară pastele.

bucatar italian la cluj 2

Cea mai uimitoare prezență de la Ristorant Exclusive este, totuși, Chef Paolo Serafimo. Prezență jovială, de senzație, care reușește să impresioneze mai ales prin gustul mâncării pe care o servește, dar și prin remarcele sofisticate de gentilom italian, Chef Paolo face frumoase declarații de dragoste în fiecare farfurie pe care i-o servește oaspetelui său.

bucatar italian la cluj 3

Chef Paolo Serafimo

Cu o vastă experiență internațională, Paolo Serafimo are deja mai mult de 14 ani în prepararea bucătăriei internaționale și mai mult de 35 de ani în prepararea peștelui. Până să ajungă la Cluj, a lucrat în mai multe regiuni ale Italiei, în Elveția și în Marea Britanie. Cu voioșie afirmă că este membru al Federației Italiene a Bucătarilor, este membru al Uniunii Regionale a Bucătarilor Calabria, face parte din Echipa calabreză de preparare a bucătăriei internaționale, a participat la numeroase concursuri și competiții și este printre primii 100 de bucătari din Italia specializați în prepararea în mod expres a bucătăriei internaționale.

bucatar italian la cluj 2

Cea mai mare pasiune a sa este peștele. Se poate observa nu doar din măiestria cu care aranjează fructele de mare astfel încât să transmită un mesaj frumos oaspetelui său, ci și din priceperea cu care vorbește despre toate produsele de mare și de ocean.

Specialitatea Chef-ului Paolo este Tagliolini astice, preparat ce este servit la Ristorant Exclusive. Lângă acest preparat se poate servi un prosecco Astoria Galie D.O.C. Treviso. De asemenea, bucătarul mai recomandă și un tiramisu autentic italian cu căpșuni sau zmeură la desert.

Așadar, dacă aveți drum pe acolo, merită să vă opriți la Ristorant Exclusive și să-i cereți Chef-ului Paolo Serafimo să vă servească specialitatea sa. Este o experiență ce merită trăită și savurată în Cluj.

bucatar italian la cluj 4