Loading Evenimente

← Back to Evenimente

Institutul Francez Cluj

+ Harta Google
Institutul Francez Cluj Str. I.C. Brătianu, nr. 22, Cluj-Napoca

Institutul Francez Cluj

Cine suntem?

Institutul Francez din România şi-a deschis porţile în 1924, la București, iar la Cluj, în 1991, sub numele de Centrul Cultural Francez (pe care l-a purtat până la transformarea sa în Institutul Francez din România, la sfârşitul anului 2011) și funcționează sub egida Ambasadei Franței din România.

Este situat în fostul Palat Béldi (sec.XVII), pus la dispoziţie de către Universitatea Babeş-Bolyai. Institutul dispune de săli pentru cursurile de limbă, de o mediatecă excelentă şi de un spaţiu administrativ, toate acestea într-o curte care se pretează la spectacole în aer liber, proiecţii de film şi evenimente festive.

Ce misiuni avem?

Susţinerea învăţării şi a practicării limbii franceze și a limbii române ca limbă străină prin cursuri adaptate nevoilor;
Evaluarea și certificarea cunoștințelor de franceză printr-o gamă largă de examene și teste recunoscute internațional;
Stimularea dialogului şi a schimbului între Franţa şi Transilvania în toate domeniile;
Promovarea ideilor şi a valorilor Franţei şi a francofonei prin cursuri de limbă franceză, acces la o mediatecă bogată, activități și evenimente culturale;
Promovarea excelenţei şi a inovaţiei în domeniul culturii;
Difuzarea unei culturi francofone deschise, inclusă în modernitate şi în diversitate;

O activitate extrem de diversificată…

Cu o prezenţă puternică în peisajul cultural al Clujului, Institutul francez conduce, pe tot parcursul anului, activităţi diversificate, în special în domeniul educativ şi cultural.

…datorită unei bogate reţele de parteneri

Aceste activităţi sunt foarte des rodul colaborării durabile cu o vastă reţea de parteneri români şi francezi însă şi cu parteneri din alte zone ale Europei şi ale spaţiului francofon. Institutul Francez din Cluj tinde să menţină, să faciliteze, să reînnoiască şi să-şi dezvolte reţelele care condiţionează realizarea misiunilor sale și care garantează bogăţia şi vitalitatea activităţii sale.
Gama noastră variată de cursuri de limba franceză și de limba română pentru străini este concepută să răspundă unor nevoi complexe. Astfel, vă însoţim în dezvoltarea competenţelor lingvistice indiferent de vârsta sau statutul dumneavoastră: copil sau adolescent, adult sau angajat al unei întreprinderi. Pentru rezultate optime şi performanţă în învăţare beneficiaţi de competenţele deosebite ale profesorilor noştri calificaţi, formați în universități franceze de prestigiu.

Metodele interactive, dinamismul, profesionalismul și eficiența vă vor însoți, la IFC, indiferent de cursul ales:

Contact Institutul Francez Cluj

Adresă: str. Ion I.C. Brătianu nr. 22, Cluj-Napoca
Telefon: 0264 598 551
Email: [email protected]
Web: www.institutfrancais.ro

Evenimente

  • Nu au fost găsite rezultate.

Evenimente List Navigation