Vino la Băile Cojocna să te bucuri de distracția verii !

de | | 2 Minute

Vino la Băile Cojocna să te bucuri de distracția verii !

Vreți să scăpați de zăpușeala din oraș? Vreți să vă bucurați de apă sărată și relaxare? O jumătate de oră din Cluj-Napoca de mers cu mașina, atât doar vă desparte de băile cu apă sărată de la Cojocna. La Băile Cojocna distracția verii e deja în toi. O cură de băi sărate în bazine alternată cu o sesiune de soare pe plaja cu nisip și șezlonguri sunt neașteptat de binevenite pentru minte și corp. Copiii se pot recrea în bazinul destinat special lor. Iar cei mai în vârstă, dacă nu vor să stea foarte mult la soare, după băile sărate se pot plimba pe malul lacurilor, unde vor găsi nu numai răcoarea de care au nevoie, dar și liniște.

Vino la Băile Cojocna să te bucuri de distracția verii !

Băile Cojocna sunt cele mai potrivite pentru o evadare din oraș. Clujenii își pot încărca bateriile scăldându-se în apă, stând la soare, iar cei care iubesc adrenalina și natura au la dispoziție miniparcul de aventură Adrenalin Park Cojocna care funcționează în interiorul micii stațiuni. Este ideal pentru copii, juniori și adulți ce doresc să completeze cura de băi sărate și soare cu o sesiune de sport în natură.

Pasionații de fotbal sau tenis pot să joace pe cele patru terenuri de care dispun Băile: două terenuri de tenis pe zgură și două terenuri artificiale de fotbal. Aceste activități pot fi practicate chiar și în nocturnă.

Așadar la Băile Cojocna turiștii au posibilitatea să-și petreacă timpul liber într-un mod foarte plăcut. Combinând mișcarea și curele din băile sărate vor avea surpriza ca la finalul weekend-ului sau sejurului să se simtă mai sănătoși, vioi, dar și mai relaxați. Apa sărată de la Băile Cojocna este cunoscută pentru calitățile sale terapeutice în diferite afecțiuni precum cele reumatice, endocrine sau ginecologice. În unul dintre bazine, denumit Lacul Băilor sau Lacul Mare, salinitatea este de 109,8 g/l măsurată în timpul verii la suprafaţa apei!

Vino la Băile Cojocna să te bucuri de distracția verii !

Povestea apei sărate își are începuturile cu sute de ani în urmă. Încă din perioada ocupației romane, în zonă, au existat exploatații de sare, ulterior, în locul acestora, s-au amenajat mai multe băi. Ocnele părăsite ale minelor de sare au fost atestate documentar în secolul al XII-lea, fiind folosite din perioada romanilor până în Evul Mediu. Deasupra acestor ocne părăsite, s-au format lacuri saline ale căror ape au dobândit proprietăți terapeutice. Băile de la Cojocna sunt două astfel de lacuri saline care ulterior au suferit transformări și au fost folosite până astăzi de om.

La Băile Cojocna beneficiezi de preț special la intrare cu Top City Card sau BCR City Card. Astfel, în loc de 15 lei, un adult plătește doar 10 lei/ intrare. Așadar, vino la Băile Cojocna să te bucuri de distracția verii !

Contact:

Telefon: 0264 234 003