Pentru o viață sănătoasă… | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 2 Minute

Pentru o viață sănătoasă… | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

Pentru o viață sănătoasă, faceți mișcare cel puțin 30 minute pe zi! În sfârșit a revenit îndemnul la mișcare, după ce timp de mai multe luni, aceeași voce ne sfătuia să stăm acasă, să ne acoperim nasul și gura și să păstrăm distanța față de semenii noștri. Frica declanșată de acest dușman nemilos și nevăzut i-a făcut aproape pe toți să asculte și să se conformeze regulilor de carantină.

Oamenii zâmbesc din nou fără a-și mai ascunde jumătate de față în spatele măștilor chirurgicale și fără a mai avea mâinile transpirate în mănuși de plastic. Bunicii mai norocoși și mai sănătoși își plimbă nepoții nestingheriți prin parc, în timp ce alți bunici rămân să îi vegheze dintr-o ramă, triști că nu au mai apucat să îi vadă mari și pe copiii copiilor lor.

Se aud clopotele de la biserică, clopote de nuntă și nu de înmormântare ca și până acum. Bucuria invadează viața oamenilor care îndrăznesc să se întâlnească și să se îmbrățișeze, și chiar să se sărute pe obraz.

Vedem viața cu altă pereche de ochi, am evadat din această experiență mai înțelepți și mai răbdători. Apreciem rutina, activitățile mărunte, care înainte de criză ne făceau să ne întrebăm care este rolul vieții și pentru ce anume trăim noi.

„Cum îți vei așterne, așa vei dormi”, spune un proverb din străbuni. Casa a devenit centrul universului nostru. Am învățat să iubim lucrurile mărunte, familia care ne-a fost alături la greu, sănătatea și prietenia la distanță.

Restaurantele și terasele și-au deschis larg porțile, s-au încheiat zilele de stat în casă și de așteptare nesigură. Viața și-a reintrat în drepturi, ideile au prins avânt, oamenii au prins rădăcini. Mulți români s-au reîntors la casele pe care le-au clădit cu sudoarea frunții în străinătate. Nu a fost nevoie de încurajări guvernamentale, ci de un virus mai îndrăzneț.

Nicăieri nu e ca acasă, niciunde nu ești în siguranță atunci când COVID-ul își face de cap. Suntem în aceeași barcă, iar în vremuri de restriște, ordinea este dată peste cap, iar barca se poate răsturna oricând.

Am învățat că există viață după virus, o lecție dură de supraviețuire, de calm și libertate controlată. A dispărut virusul, lumea poate respira ușurată, fără protecție și fără grijă de contaminare. Aerul, sursa vieții și-a recăpătat renumele de odininioară. Nu ne mai este frică să ne umplem plămânii cu oxigen, fără să ne gândim că putem să ne infectăm sau să îi infectăm pe cei dragi.

Să ne străduim cu toții să rămână așa și pe viitor!

Autor: Georgeta Rarinca

Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Așteptăm cu drag articolele voastre » perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.