Someș Delivery ajunge în Apahida. Concurs de proiecte pentru a transforma râul Someș

de | | 2 Minute

Someș Delivery ajunge în Apahida

Someș Delivery este un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului. Cea de-a șaptea ediție desfășurată în Cluj și Florești în 2021, continuă anul acesta în aval, la Apahida.

În acest context, organizatorii lansează concursul de proiecte Apahida. O plimbare pe dig adresat tuturor iubitorilor de natură, arhitecților, artiștilor și oamenilor creativi pentru a aplica cu ideile lor pentru activarea malurilor Someșului.

Se caută idei de conectare la Someș în Apahida prin: evenimente mici, activități, instalații artistice, amenajări și intervenții temporare de activare a unor zone ce se cer a fi descoperite.

Someș Delivery 2022 încurajează intervențiile eficiente, funcționale și estetice în spațiile publice ale malurilor râului, inițiativele experimentale, inovatoare, originale și non-invazive care nu afectează cadrul natural și sunt prietenoase cu mediul; soluții care își pun problema reciclării, reutilizării și post-utilizării, iar orice tip de proiect propus trebuie conectat la mediul social local și să stârnească interacțiunea socială.
Participarea este deschisă oricui, sunt acceptate lucrări propuse de autori individuali sau în echipă, iar cele care trec în etapa de implementare vor fi finanțate cu maximum 2500 de lei/proiect.

Proiectele de animare a Someșului și a spațiului verde din vecinătatea lui se pot trimite până pe 10 aprilie 2022, ora 23:59, pentru ca în urma selecției finaliștii să le implementeze în cadrul Someș Delivery 2022 | Apahida.

Mai multe detalii despre concurs, calendar și modalitatea de înscriere se găsesc pe website-ul organizației: https://somesdelivery.ro/editii/concurs-2022-apahida/.

Concursul face parte din proiectul Someș Delivery – Someșul | Culoar Verde-Albastru, demarat de Asociația MiniMASS (Someș Delivery), alături de Asociația Societate Organizată Sustenabil (Someșul nostru) și Asociația Clujul Sustenabil, prin care se dorește transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate, în zona metropolitană a Clujului.

Proiectul Someșul Culoar Verde-Albastru face parte din programul Cu apele curate implementat cu sprijinul Lidl România. Concurs susținut de Primăria Comunei Apahida și de partenerii locali Asociația Pro Apahida.

#SomeșulCuloarVerdeAlbastru #SomeșDelivery2022 #SomeșDeliveryApahida


Comunicat de presă