Unica bere artizanală Ale produsă în Cluj poate fi găsită la Off the Wall!

de | | 3 Minute

Unica bere artizanală Ale produsă în Cluj poate fi găsită la restaurantul multicultural Off the Wall, aflat în centrul orașului!

Din dorința de a promova produsele locale și de a diversifica oferta, în meniul restaurantului Off the Wall poate fi regăsită, mai nou, unica bere artizanală făcută în Cluj la ora actuală, de tip Ale.

Dacă e să admirăm vreun trend al anului ce s-a încheiat, e deschiderea clujenilor și chiar înclinația înspre produsele locale, în special cele alimentare. Începem să apreciem ceea ce avem aici, să căutăm aceste produse locale, iar acest lucru nu poate decât să îi încurajeze pe cei care le produc.

Este și unul dintre motivele pentru care Off the Wall, restaurantul multicultural din centrul Clujului deschis de doi canadieni care, într-una din călătoriile lor prin lume, s-au îndrăgostit de Cluj și au rămas aici, este unul dintre cele mai apreciate restaurante la ora actuală din Cluj.

Viziunea restaurantului este simplă: bucătăria îmbină legume, fructe și cărnuri produse local pentru a le oferi musafirilor rețete inspirate de varietatea culturală din toate colțurile lumii, meniul se schimbă în funcție de sezon, iar totul e creat pe loc, ,,from scratch”, căci aici nu se folosesc nici congelatoare, nici cuptoare cu microunde.

meniu de iarna la off the wall2

Din dorința aceasta de a promova produsele locale și de a diversifica oferta, în meniul restaurantului Off the Wall poate fi regăsită, mai nou, unica bere artizanală făcută în Cluj la ora actuală, de tip Ale.
Berea la halbă poate fi încă regăsită în meniu, precum și berile artizanale românești Zăganu sau Nemțeana, iar Off the Wall își propune ca în viitor să se axeze doar pe berea artizanală, cu precădere pe cea produsă în Cluj de Hophead Brewing – berăria deschisă în Mănăștur de către doi tineri reîntorși în țară din State. Totodată, în timp ce scopul principal rămâne includerea în meniu a berilor artizanale românești, Off the Wall răsfață iubitorii de bere și cu beri artizanale din alte țări, dintre care putem aminti Hobgoblin, o savuroasă bere artizanală roșie, englezească.

Cei de la Off the Wall observă că oamenii încep să își dezvolte gustul pentru produse de calitate, inclusiv și pentru berea de calitate, motiv pentru care sunt încrezători că cele 5 sortimente de bere artizanală clujeană incluse deja în meniu vor avea succes în rândul clujenilor. Pe lângă calitate, berea artizanală aduce cu sine, la pachet, și pasiunea celor care o produc. E nevoie de timp, de implicare, de multă muncă pentru a susține o microberărie, mai ales la început de drum.

Iată și cele 5 sortimente de bere artizanală produsă în Cluj care pot fi regăsite la Off the Wall:

  • Autopilot – bere blondă, nu foarte mult hamei, malț mai puțin prăjit
  • Immigrant – pale Ale, mai mult hamei, malț caramelizat
  • Red Line – amber Ale (bere roșie), malț mai prăjit, aromă de biscuit
  • Dark’oh – robust porter (stil de bere englezesc, puțin modificat), bere neagră, gust de cafea sau de ciocolată caldă
  • Opium – india pale Ale, stil de bere englezesc, rețetă specifică berăriei clujene.

off the wall craft beer bere artizanala cluj

Toți iubim berea și iată că a venit momentul să învățăm să iubim berea de calitate 🙂 În plin sezon rece, e momentul să ne ,,educăm” gustul pentru berea artizanală clujeană, pentru ca la vară să o savurăm în cunoștință de cauză.

Astfel de inițiative, de a promova și încuraja produsele locale, sunt mereu binevenite, motiv pentru care Off the Wall e pe lista noastră ,,de vizitat”. Nu doar berea e atractivă în sine, ci și posibilitatea de a o savura alături de specialități care, eventual la recomandarea chelnerului, se pot potrivi de minune cu berea aleasă.

Vă dorim poftă bună!

Meniu de iarnă la Off the Wall