The Soviet – o noua cafenea in Cluj

de | | 2 Minute

Raport asupra cafenelei The Soviet: Stimati cetateni, stand la coada la lapte am auzit ca in Cluj s-a deschis o noua cafenea. Bineinteles, l-am informat de urgenta pe tovarasul conducator al Cluj.com. In urma unui ordin primit de la domnia sa, ma angajez sa supraveghez informativ activitatea localului The Soviet si sa raportez activitatile si manifestarile ce au loc.

Am stabilit o intalnire cu directorul societatii comerciale The Soviet, tovarasul Robert, pe care l-am gasit cam nervos, probabil tocmai venise din camera de tortura unde „a aplicat pedeapsa” catorva cetateni rau platnici. Chiar daca mi-am dat sarguinta, aceasta camera a fost de negasit.

La o prima impresie lucrurile sunt in regula, afisele si sloganele propagandiste sunt la locul lor si am remarcat sustinerea bunastarii si popularitatii partidului prin impartirea de carnete de membru de partid si cartele pentru consumatie.

Steaua rosie, secera si ciocanul sau multe papusi matrioska, simbolul patriei noastre mame Rusia, stau marturie ca localul respecta reglementarile scumpului nostru partid (responsabilul cu propaganda si-a facut bine datoria).

Va informez ca localul respecta si serbeaza zilele importante ale partidului nostru, prin parade, voie buna, dans si multa euforie.

Totusi, legaturile cu strainatatea sunt evidente. Cafeaua e de import, berea provine din tarile capitalismului decadent iar bauturile amestecate, pe care ei le numesc cocktail-uri, chiar daca incearca sa le ascunda dupa nume ca Moscovich, Cernobil, etc., sunt clar un simbol capitalist. In local se serveste chiar si ciocolata (procurata pe „sub mana”) ceea ce e de neconceput.

Iubit conducator, la casetofon rasuna muzica rock (cred ca de la Europa Libera) si tuturor parea sa le placa. De asemenea am observat mai multe persoane cu parul lung care purtau blugi si fumau tigari straine.

Chiar daca se vrea a fi un local care respecta sistemul, toate aceste elemente ale capitalismului si atitudinea cosmopolita lezeaza buna ordine si disciplina. Propaganda lor mascheaza manifestari dusmanoase la adresa sistemului.

Acestea fiind spuse, stand la o bere capitalista, imi inchei cu stima si respect raportul, nu inainte de a va sugera sa vizitati si dumneavoastra localul The Soviet care este situat pe strada Franklin D. Roosevelt colt cu Georges Clemenceau. Cafeneaua este deschisa de luni pana vineri de la 9:00 la 2:00 si sambata de la 12:00 la 2:00.

Cu stima,

„Nikita”