Facturare PRO – Suportul tehnic: fie politicos, fie telepatic

de | | 3 Minute

Pare a fi o perioada frustranta, pentru multi dintre noi. In urma vacantei de sarbatori, odata reintorsi la munca, descoperim uimiti ca ni s-au adunat multe sarcini de lucru si trebuie sa recuperam.

Suntem stresati toti, e de inteles. Asta NU justifica aroganta si lipsa de respect cu care iti tratezi clientii, in momentul in care tu, ca firma, asiguri ,,actualizari si suport tehnic gratuite, nelimitat”.

Profitam de rubrica recent infiintata pe cluj.com, ,,Vocea clujenilor” si ne permitem sa ne exprimam nemultumirea vizavi de asa-zisul suport tehnic oferit de FacturarePRO.

Cu siguranta, nu sunt nici primii, nici ultimii, care isi trateaza clientii cu aere de superioritate si lipsa de respect. Asta nu inseamna ca ar trebui sa fie trecut cu vederea.
In momentul in care oferi un produs sau niste servicii, se presupune ca tu esti cel care detine cele mai multe informatii in legatura cu utilitatea si modalitatea sa de functionare. In momentul in care in prezentarea ta afirmi ca oferi suport tehnic, dar oferi aroganta si ironii, ai o problema de bun-simt. Si sincer, ne-am saturat de astfel de situatii.

Stim din experienta ca uneori oamenii pun cele mai banale intrebari, ca pot sa vina cu asteptari nejustificate sau ca pot intelege gresit ceea ce tu te-ai angajat sa le oferi. Asta inseamna fie ca nu ti-ai prezentat produsul cum trebuie, fie ca oamenii respectivi nu sunt experti in domeniu. Tu esti. De aceea oferi acel ,,suport tehnic” – pentru ca tu, in calitatea celui care ofera un produs, stii mai multe despre el decat ceilalti.

Concret, despre ce este vorba?
Din ianuarie 2015, firma noastra a devenit platitoare de TVA. Ne-am confruntat astfel cu o dilema in ceea ce priveste programul de facturare, referitoare la modificarea facturarii periodice, astfel incat sa se adauge si acest TVA pe facturi. Este vorba aici de modificarea unui sablon de facturare.

Pentru ca nu reuseam sa bifam din program (sablon) adaugarea TVA-ului la facturi, am apelat la suportul tehnic. Ni s-a raspuns scurt ca facturile periodice trebuie refacute dupa ce am schimbat optiunea de TVA.

Bun. Dat fiind faptul ca asta ar fi insemnat ca trebuie sa refacem multe facturi si nu ne doream in mod special acest lucru, i-am intrebat daca nu exista alta solutie si le-am spus ca nu intelegem de ce nu se pot face modificari, din moment ce ei ofera optiunea de a modifica sablonul.

Am primit urmatoarele raspunsuri de la Facturare PRO.

„Buna ziua,
Va rugam sa scrieti un tichet si la Microsoft sa ii intrebati de ce nu se poate modifica un document WORD prin telepatie.”

„Sa fim foarte bine intelesi. Programul NU ar trebui sa permita nimica mai mult decat ceea ce ati testat si ceea ce folositi deja de mai bine de 2 ani. Cu frumosul nu ati inteles asa ca nu ne-a ramas decat sa va explicam pentru nivelul dvs.”

In regula, poate a fost o problema de comunicare si chiar nu am inteles noi ce avem de facut cu acest program, desi o fi cel mai banal lucru din lume. E irelevant. Frustrarile care vin odata cu superioritatea de fiinte atotstiutoare in ale programului de facturare le emiti in alta parte, nu inspre client – cel care, apropo, a platit o suma de bani pentru a beneficia de anumite lucruri.

A, nu ai chef sa oferi suport tehnic, esti sictirit de oameni si de intrebarile lor, ia-ti o pauza. Respira adanc, numara pana la o suta, impartaseste-ti ironiile cu cine te intelege si apoi revino si fii profesional, daca asa te recomanzi. Iar daca ai nevoie de consultanta in acest sens, iti putem oferi cateva sfaturi, cu cel mai mare drag. Doar trateaza-ne cu respect, draga Suport Tehnic  – Facturare PRO

Credeam ca se intelege de la sine ca astfel de servicii vin la pachet cu respect si bun simt, dar ne-am inselat. Stim ca e imposibil sa ne rezolve cineva toate problemele, dar cand trebuie sa recitesti un mail pentru ca nu-ti vine sa crezi ca astfel de raspunsuri vin din partea suportului tehnic – care se presupune ca ar avea macar intentia sa te ajute – chiar daca din motive obiective nu poate, e clar ca ceva nu functioneaza adecvat.

Speram doar la o schimbare de mentalitate. Nivelul stresului ar scadea semnificativ daca ne-am trata unii pe altii cu respect. 

Redacția Cluj.com