Statiunea Baisoara

de | | 2 Minute

Statiunea Baisoara. 

Situată la 60 de km de oraşul Cluj-Napoca, Baisoara este o staţiune ideală pentru pasionaţii de schi sau de plimbări prin natură. Staţiunea este situată la poalele de est ale Muntelui Mare din Munţii Apuseni, pe cursul mijlociu al râului Iara, la altitudini cuprinse între 1.200-1.500 m.

baisoara

I. Tipul Traseului

Acest traseu este recomandat tuturor categoriilor de vârstă. Chiar dacă drumul nu este în cea mai bună stare, el poate fi parcurs, iar începând cu anul 2013 au început lucrările de reabilitare. Traseul se poate parcurge într-o zi, dar pentru a admira frumuseţile staţiunii se recomandă mai multe zile.

Căi de acces:
1.Cluj-Napoca – Baisoara (ruta DN1/E60) – 60 km
Benzinărie: Floreşti
Durata traseului: 1 zi, 1 week-end sau concediu

pekus statiunea baisoara cluj

II. Activităţi de agrement

Schi si snowboard
Statiunea Baisoara dispune de 2 zone schiabile: zona Buscat (aflata la 4 km de centrul statiunii – se poate ajunge cu masina) cu 3 partii de ski si telescaun de 2 persoane si „zona partiei Vechi” care dispune de o partie de ski (Partia Mare) dotata cu teleschi.

Drumeţii
Dacă sunteţi pasionaţi de drumeţii montane, în staţiunea Băişoara puteţi parcurge mai multe trasee turistice marcate
Câteva dintre ele sunt:

1A.
Staţiunea Baisoara – Şesul Cald – Muntele Mare – Smidele – Căpăţâna – Balomireasa – Steaua – Apa Cumpănită – Petreasa – Şaua – Ursoaia – Gheţarul de la Scărişoara.
Marcaj: bandă roşie
Durata: 17-20 ore

2A.
Staţiunea Baisoara – Şesul Cald – Muntele Mare – Neteda – La Dube – La Ruine – Şerboiu – Lupşa
Marcaj: cruce roşie
Durata: 7-8 ore

3A.
Staţiunea Baisoara – Crucea Crencii – Muntele Româneasa – Rezervaţia Scăriţa-Belioara – V. Belioara – Lunca Largă – Cheile Runcului – Runc – Ocoliş
Marcaj: cruce albastră
Durata: 6 ore (3 până la rezervaţia Scăriţa-Belioara)

Ciclism montan
Pentru pasionaţii de ciclism, zona staţiunii Baisoara este ideală pentru petrecerea timpului. Zona cuprinde mai multe drumuri forestiere şi trasee de drumeţie care se pretează la parcurgerea cu bicicleta de munte.


III. Descrierea traseului

Pentru cine doreşte să evadeze din aglomeraţia urbană, să admire frumuseţile naturii şi să respire aer curat, Baisoara este cea mai bună alegere. Staţiunea Baisoara poate fi vizitată în orice perioadă a anului, oferind posibilităţi de petrecere a timpului liber în toate anotimpurile.
Iarna, cea mai mare atracţie a zonei o reprezintă pârtiile de schi, care sunt amenajate şi oferă tuturor iubitorilor de schi o distracţie pe cinste.
În celelalte perioade ale anului, Baisoara este vizitată datorită frumuseţilor naturale pe care le oferă şi datorită traseelor marcate. De obicei, vizitatorii aleg să petreacă mai multe zile în această oază de linişte naturală, astfel putând să parcurgă cât mai multe trasee de drumeţii montane.
Accesul în staţiunea Baisoara se face cu uşurinţă, fiind locaţia ideală pentru a petrece timp liber cu familia sau prietenii, într-un cadru natural şi sănătos.

Pentru a descoperi si mai multe zone turistice apreciate sau inca nedescoperite de catre turisti, pagina La Doi Pasi de Cluj iti sta la dispozitie.