Speranța | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 2 Minute

Speranța | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

Totul e în continuă schimbare, iar eu nu am nici o idee cum va fi lumea după COVID19… Însă mi-am imaginat în detaliu cum sper să fie.

În perioada aceasta de izolare, mi-am dat seama cât de puțin prețuim interacțiunile, ieșirile, natura, pe toți și tot din jurul nostru atunci când suntem pe pilot automat și avem totul la dispoziția noastră.

Ne deplasăm grăbiți dintr-un loc în altul, tratăm totul ca și cum ni s-ar cuveni și uităm să fim recunoscători pentru fiecare moment. Abia când nu ne mai putem bucura de toate acestea ne dăm seama cât de mult conta fiecare clipă, ne cuprinde dorul și realizăm cât de mult ne lipsește fiecare gură de aer, fiecare rază de soare, fiecare pom înflorit, fiecare ieșire în locurile dragi, fiecare îmbrățișare, fiecare om apropiat.

Tocmai de aceea, sper ca după COVID-19 să fim imersați în fiecare moment prezent, să fim cu adevărat AICI și ACUM, să ne dăm voie să privim mai des tot ce ne înconjoară cu interes, bucurie și o curiozitate de copil, să vizităm mai des locurile și oamenii dragi, să ne îmbrățișăm mai mult, iar la finalul fiecărei zile să nu uităm să exprimăm recunoștință pentru fiecare clipă pe care am putut să o trăim.

În fiecare clipă petrecută în casele noastre am încercat să acordăm timp acelor activități pe care le-am tot amânat mereu spunând: „Voi face asta atunci când am mai mult timp.”

Am cultivat pasiuni vechi și am descoperit pasiuni noi. Am căutat oportunități de a ne dezvolta în continuare. Am citit și am vizionat atâtea lucruri interesante. Ne-am cultivat abilități și ne-am dezvoltat puncte forte, calități. Am învățat să fim mai răbdători, mai empatici, mai perseverenți. Sper ca după COVID-19 să continuăm să facem asta, să ne acordăm, măcar din când în când, timp nouă.

În mod paradoxal, distanțarea socială ne-a determinat să fim mai apropiați ca niciodată. Ne-am putut bucura în această perioadă de atâtea inițiative frumoase, am dat dovadă de atâtea gesturi de solidaritate și compasiune, am împărtășit gânduri bune, încurajări și suport așa cum am putut tuturor celor greu încercați, aflați în momente de suferință.

Am arătat că ÎMPREUNĂ nu e doar un simplu cuvânt, ci e liantul care ne permite să gestionăm eficient și să depășim cu bine toate încercările de care avem parte. Tocmai de aceea, după COVID-19 sper să nu uităm că putem să lăsăm deoparte orgolii și ambiții personale, putem să fim ÎMPREUNĂ și că doar astfel lumea devine un loc din ce în ce mai bun pentru fiecare în parte.

Autor: Gabriela Tofănel


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Așteptăm cu drag articolele voastre » perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.