Spectacolul Dantelă a primit premiul publicului la Festivalul de la Pécs

de | | < 1 Minute

Spectacolul Dantelă a primit premiul publicului la Festivalul de la Pécs

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Dantelă, după romanul Mamó de Angi Máté, pus în scenă de Kinga Mezei, a câștigat premiul publicului la cea de a 14-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la Pécs, Ungaria, care s-a desfăşurat în perioada 5-14 iunie. Premiul a fost înmânat sâmbătă, în cadrul Galei de închidere a Festivalului. Dantelă va participa la sfârșitul lunii iunie și la Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda, Ungaria.
Despre reprezentaţia de la Pécs a spectacolului Dantelă, criticul de teatru Tamás Lovassy Cseh scria: ”spectacolul Kingai Mezei ne înfăţişează o nouă dimensiune a singurătății – viaţa unei fetițe orfane într-un mediu rustic, crescută de o bunică severă, dar bună la suflet. Spectacolul este povestea lirică a maturizării și a conștientizării laturii feminine. Această caracteristică specific feminină este totodată și unul dintre punctele forte ale spectacolului.”
La realizarea spectacolului au contribuit: dramaturgul Kornélia Góli, scenografa Éva Gömöri, muzica este compusă de Szilárd Mezei, iar fotografiile proiectate sunt semnate de Péter Fülöp. Rolul Bunei este jucat, în această stagiune, de Csilla Albert, iar Angi este interpretată de Enikő Györgyjakab. Din distribuție mai fac parte actorii: Melinda Kántor, Sándor Keresztes, Loránd Váta, Balázs Bodolai și muzicienii: Anna Szallós-Kis, Kati Kinga Szabó și József Attila Szabó.