Samsara, un cerc al prieteniei

de | | 2 Minute

Samsara, un cerc al prieteniei

Visezi în camera cosmică, te laşi purtat de imaginaţie între patru pereţi feerici, de poveste sau te întorci la rădăcini în camera etnică. Şi înţelegi treptat că locul în care îţi petreci timpul te influenţează, la fel cum tu insufli o stare de spirit acolo unde eşti. Atmosfera de la Samsara e spaţiu şi oameni deopotrivă.

Eşti aici, iniţial, pentru ceaiuri, apoi, treptat, pentru murmurul vocilor calme sau vioaie, pentru oameni necunoscuţi care zâmbesc din priviri, din buze, din toată fiinţa. E molipsitor. Pentru bruschetele alea delicioase sau pentru un ,,frozito”. Şi pierzi noţiunea timpului.

la sindrila samsara teahouse

Acum eşti în ,,casa hranei vii”. La fel eşti şi tu: viu. Şi liniştit. Alţi oameni, aceeaşi atmosferă familiară, de prietenie, încredere şi acceptare reciprocă. Te gândeşti la un raw cake şi zâmbeşti, în sinea ta sau pentru ceilalţi. Împarţi bucuria gustului autentic cu cei din jur, fie că savurezi o supă-cremă de ciuperci, aşa cum ţi-a recomandat un prieten, fie că e parmigiano cu vinete şi mozzarella (delicios!) sau una dintre specialităţile de pizza. Împarţi cu ceilalţi bucuria descoperirii şi efervescenţa unor arome naturale şi sănătoase.

Descoperi că liniştea şi autenticul experienţelor, fie ele doar ale simţurilor, aici, la Samsara, te uneşte cu cei din jur. E prietenia oamenilor sinceri, a celor care caută şi trăiesc un alt ritm – diferit de goana urbană şi de agitaţia exterioară ţie. Aici, la Samsara, te armonizezi cu tine, cu ceilalţi, cu spaţiul cald în care eşti primit. Te hrăneşti. Sufleteşte, iar mai apoi, îţi potoleşti şi foamea sau, după caz, pofta şi curiozităţile culinare.

Nu mai ştii unde ai poposit întâi: la Samsara Teahouse sau la Samsara Foodhouse. Nu le mai separi, e ca o mare familie. Mergi în vizită – pentru ceaiuri, pentru raw cake, pentru linişte, pentru zâmbete, pentru prieteni necunoscuţi – mereu alţii, mereu la fel – căci esenţa prieteniei e aceeaşi, întotdeauna. La Samsara o găseşti plutind în aerul înmiresmat şi în aromele unor mâncăruri care îţi transmit viaţă!