Să facem ceva în fiecare zi: 16 – 22 noiembrie 2015

de | | 2 Minute

Să facem ceva în fiecare zi, acesta este, credem noi, modul cel mai la îndemână să ne dezvoltăm, să creștem, să descoperim lucruri noi, să cunoaștem oameni frumoși și interesanți. Să ieșim din rutină 🙂 Clujul ne oferă zi de zi ocazia să facem toate aceste lucruri, trebuie doar să fim la curent cu ce se întâmplă în oraș și să fim dispuși să ieșim din zona noastră de confort.

Vă recomandăm câte un eveniment / zi pentru săptămâna aceasta. Sunt recomandări subiective, evenimente sau proiecte care ni se par nouă interesante sau cu potențial. Puteți consulta oricând lista completă de evenimente pe site.

Să facem ceva în fiecare zi în perioada 16 – 22 noiembrie 2015:

Luni, 16.11Asistență podiatrică gratuită: În contextul în care pe 14 noiembrie a fost Ziua Mondială a Luptei împotriva Diabetului, are loc luni, 16 noiembrie, un eveniment ce vine în sprijinul persoanelor cu diabet care se confruntă cu probleme la nivelul membrelor inferioare (una dintre cele mai frecvente complicații în cazul diabetului zaharat). O echipă formată dintr-un medic specialist și trei asistente medicale cu competențe în podiatrie se vor afla la Centrul Clinic Județean de Diabet Cluj-Napoca (str. Clinicilor, nr. 2) și vor examina persoanele cu diabet, între orele 12 și 15.
Marti, 17.11 – ne îndreptăm atenția înspre programul cultural pentru tineret propus de Autumnalia, la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 19:00 (intrare liberă).
Miercuri, 18.11 – explorăm un adevărat fenomen cultural virtual: selfie -ul, în cadrul Festivalului Național Studențesc de Pictură, Grafică și Fotografie Vizualia, la conferința intitulată ,,Selfiul – gen fotografic și practică culturală”. Evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților, începând de la ora 16:30 (intrare liberă) și va fi susținut de conf.univ.dr. Andreea Mogoș de la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice și Administrative și ale Comunicării, Departamentul Jurnalism.
Joi, 19.11 – oscilăm între a ne bucura de lansarea noului album al pianistului de jazz Lucian Ban (Teatrul Maghiar de Stat, ora 20:00) sau a viziona filmul documentar Joanna la Casa Tiff, ora 20:00, ce descrie viața momente simple și semnificative din viața de familie a Joannei – diagnosticată cu o boală incurabilă.
Vineri, 20.11 – mergem la teatru, la un one-woman show cu deosebita actriță Elena Ivanca: Declarație, Teatrul Național Lucian Blaga (studio Euphorion), ora 20:00.
Sâmbătă, 21.11 – începe Noaptea Devoratorilor de Publicitate la Cinema Florin Piersic, de la ora 20:00.
Duminică, 22.11 – încheiem săptămâna într-o notă mai sumbră cu Panopticon sau Scurta istorie a tehnicilor de interogare coercitive (a se citi tortura), un spectacol marca Reactor, de la ora 19:00.

Voi ce faceți azi? 🙂

Fotograf: Adrian Ciorba