Riviera Luxury Residence

de | | 3 Minute

I&C Transilvania Construcții finalizează Riviera Luxury Residence, prima clădire verde cu apartamente de lux din Cluj – Napoca

  • Riviera Luxury Residence este format din 91 de apartamente cu două, trei și patru camere. Investiția în dezvoltarea proiectului s-a ridicat la aproximativ 10 milioane de euro
  • Proiectul, care este în curs de certificare BREEAM, dispune de spații comerciale și de relaxare, piscină și un centru SPA
  • 2014 este cel mai bun an pentru piața rezidențială din Cluj – Napoca de la declanșarea crizei economice, cu un număr de locuințe noi finalizate de aproape trei ori mai mare comparativ cu anul precedent

I&C Transilvania Construcții a investit aproximativ 10 milioane de euro în dezvoltarea Riviera Luxury Residence, cel mai mare proiect rezidențial de lux din Cluj – Napoca, proiect care va fi finalizat până la începutul lunii decembrie.

Riviera Luxury Residence este compus din 91 de apartamente cu două, trei și patru camere și este amplasat în cartierul Gheorgheni, la 10 minute de centrul orașului Cluj – Napoca și în imediata vecinatate a centrului comercial Iulius Mall și a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș Bolyai.

Riviera Luxury Residence este în curs de certificare BREEAM, un sistem internațional care atestă statusul clădirilor verzi din punct de vedere energetic și care promovează utilizarea eficientă a resurselor. Spre exemplu, imobilul a fost proiectat astfel încât costul total cu energia termică să nu depășească 250 de euro pe an pentru un apartament cu trei camere de aproximativ 80 de metri pătrați. În plus, pe lângă costurile reduse de întreținere de care vor beneficia locatarii, certificarea BREEAM va mai aduce și o reducere cu 50% – 75% a impozitului pe locuință.

Proiectul dispune de o serie întreagă de facilități, printre care o zonă de agrement exterioară, sală de fitness, SPA, piscină interioară și mai multe spații comerciale și de recreere. “Am încheiat deja precontracte pentru 25% din proiect, ceea ce confirmă calitatea proiectului. 2014 este un an bun pentru piața rezidentială, atât la nivel național cât și la nivel local. După cinci ani de regres și apoi stagnare, piața imobiliară clujeană a înregistrat un plus semnificativ, cu o cerere în creștere, mai multe tranzacții încheiate și un număr aproape triplu de unități noi finalizate comparativ cu 2013”, afirmă AnaMaria Burcă, managing partner Coldwell Banker Transilvania, agentul exclusiv al Riviera Luxury Residence.

Aproximativ 800 de noi locuințe vor fi finalizate în acest an în Cluj – Napoca, potrivit unei analize Coldwell Banker Affiliates of Romania, de aproape trei ori mai multe comparativ cu 2013, când au fost finalizate aproximativ 300 de noi unități rezidențiale.

Cea mai mare parte a acestor locuințe se află în zona Bună Ziua, cu un preț mediu de vânzare de 950 de euro pe metru patrat util, urmată de zona semicentrală, precum cartierul Gheorgheni, unde prețurile medii pleacă de la 1150 de euro pe metru pătrat util. Cartierele Mărăști și Iris se află de asemenea într-un proces de revitalizare, prețurile locuințelor noi situându-se la aproximativ 1000 de euro pe metru pătrat util, respectiv 800 de euro pe metru pătrat util.

O creștere semnificativă a înregistrat și comuna Florești, aflată la cinci kilometri de Cluj Napoca, unde în acest an vor fi finalizate aproximativ 500 de unități amplasate în ansambluri rezidențiale, comparativ cu aproximativ 200 anul trecut. La stadiul semi-finisat, apartamentele noi din Florești au un preț de vânzare mediu de 450 de euro pe metru pătrat util, cele mai bine cotate zone din comună fiind Muzeul Apei și Tauţiului.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este agentul exclusiv de vânzare al Riviera Luxury Residence.

riviera luxury residence cluj apartamente

––

Despre Coldwell Banker Affiliates of Romania

Coldwell Banker Affiliates of Romania este liderul pieței de consultanță imobiliară din Romania după ultimele rezultate financiare oficiale și compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidențial, fiind reprezentantul local a uneia dintre cele mai cunoscute companii imobiliare la nivel mondial.

Coldwell Banker Affiliates of Romania oferă servicii de consultanță, brokeraj și management al proprietăților imobiliare pe toate segmentele pieței: rezidențial, birouri, industrial, terenuri și investiții. Compania are în prezent 45 de sucursale – cincisprezece în Bucureşti și câte una în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, Bran, Brașov, Câmpulung, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Iași, Miercurea Ciuc, Onești, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râsnov, Satu Mare, Sfântul Gheorghe, Suceava, Târgu Mures, Turda, Vaslui, Zalău și Zărnești.

Cu o istorie de peste 100 de ani, compania de origine americană este detinuță în prezent de Realogy Corporation, unul din cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin rețeaua sa, Coldwell Banker acoperă 50 de țări cu 3.800 de birouri și are peste 80.000 de consultanți și brokeri.