Rețetar turistic: ce poți vedea prin județul Cluj în mai puțin de o zi

de | | 3 Minute

Rețetar turistic: ce poți vedea prin județul Cluj în mai puțin de o zi 

Locuri sunt destule! Timp să fie. Chiar dacă am fi tentați să credem că o excursie în mai puțin de o zi înseamnă profanarea ideii de călătorie, putem spune din experiență că șapte – zece ore sunt suficiente pentru a aduna impresii valoroase, pentru a explora locuri de o rară frumusețe și o neprețuită valoare, adeseori necunoscute, și pentru a te bucura din plin de aventura pe care un asemenea demers îl presupune. Recomandarea noastră este să alegeți autobuzul pentru că în acest mod aveți ocazia să interacționați cu oamenii locurilor în care ajungeți. Această ultimă experiență va fi de departe cea mai prețioasă din toate cele pe care le veți aduna în excursia de aproape o zi prin diiverse colțișoare ale județului Cluj.



În această primă serie, vă propunem două destinații – una pentru cei care vor să se refugieze preț de câteva ore într-un orășel – și a doua pentru cei care vor să lase în urmă mediul urban și să petreacă câteva ore în comuniune cu natura și satul.

Prima destinație: Dej 

Timp călătorie: o oră și jumătate cu autobuzul, o oră cu mașina
Ce poți vedea: 

La pas prin județul Cluj Sinagoga din Dej

A doua destinație: satul Mera și Suceagu

Timp călătorie: aproximativ – 45 de minute cu autobuzul, 30 de minute cu mașina
Ce poți vedea: 

  • Muzeul Bivolului – o atracție care va trezi puternice impresii în sufletul vizitatorilor și un profund respect pentru oamenii de la sate. Am fost, ne-a plăcut, am scris » Comorile județului Cluj: vizită la Muzeul Bivolului, unic în România
  • Împrejurimile satului Mera – natură cât vezi cu ochii, aer curat pentru plămâni, porci mistreți, ciurde de bivoli și drumuri de țară, pentru iubitorii de off road. Aceste lucruri pot fi explorate în imediata apropiere a satului Mera.
  • Biserica Reformată și Dealul Melcului din satul Suceagu – mai multe lucruri interesante puteți afla în acest articol » Impresii de călătorie din Suceagu

Comorile județului Cluj Muzeul Bivolului

Rețetar turistic județul Cluj