Restaurant indian în Cluj – Gandhi și arhitectura orașului

de | | 4 Minute

Restaurant indian în Cluj – Gandhi și arhitectura orașului

Arhitectura ne place. Mai ales clădirile vechi, cu un aer ușor medieval. Te-ai gândit cum ar fi să savurezi o cină delicioasă într-un restaurant amenajat într-o astfel de clădire? Romantic, relaxant, experiențial ar fi câteva variante de răspuns. Toate sunt valabile pentru un restaurant indian în Cluj – Gandhi. V-am mai vorbit despre el și vom mai vorbi, căci gusturile nu mor niciodată.

Foto: Mátyás Dan 

Restaurant indian și arhitectura din Belle Epoque

Restaurant Gandhi se află în Palatul Baboș, care este reprezentativ pentru arhitectura Belle Epoque din Cluj. Cum să nu îți dorești să pășești în interiorul unei clădiri vechi? Sau: cum să nu îți dorești să servești o masă delicioasă într-un restaurant ce se află într-o clădire istorică? Impunător, palatul Babos domină zona prin arhitectura deosebită, construită atât de priceput. Am o afinitate pentru clădirile vechi. De fiecare dată când pășesc pe străzile Clujului le admir, mă întreb ce a fost în trecut, ce este în prezent. Apoi îmi imaginez variante de soluții pentru utilizarea lor. Aici nu a fost cazul. Gandhi a făcut o alegere excelentă în alegerea locației. Clădire istorică, aproape de cel mai vechi pod din Cluj, zona centrală – ideal.

Restaurant indian din Cluj

Să vorbim, o țâră, despre palat

Falnicul Palat Babos datează de la sfârșitul secolului al XIX – lea, iar numele i-a fost atribuit de primul proprietar al lui, Babos Sandor. Este construit în forma literei V. Din punct de vedere arhitectural se observă o îmbinare de elemente. Turla palatului este asemănătoare cu cea a unei biserici. Acesta este inclus în complexul de 4 palate din zonă, la care se poate observa ca element comun acestă turlă. De-a lungul timpului a avut diferite întrebuințări. În principiu, în marea majoritatea a timpului, parterul era ocupat pentru spații comerciale. La etajul II, se spune că în perioada celui de Al Doilea Război Mondial avea sediul o breaslă artistică ardeleană.

Restaurant indian din Cluj

Istorie clujeană cu savori indiene

O asociere neașteptată, am putea zice. Dar merg de minune împreună. Decorul restaurantului Gandhi reprezintă un contrapunct perfect pentru zonă. Istoria clujeană, căutată și iubită de mulți dintre noi este asociată cu o altfel de istorie. Cea indiană. De fapt, cea a gusturilor tradiționale din India. Când ne gândim la mâncăruri indiene ne gândim, automat la condimente. Care pot fi sau nu picante. Însă gusturile speciale ale bucătăriei indiene sunt date de îmbinările perfecte de sortimente de condimente. În ce cantități sunt folosite, nu știm exact. Dar știm că aromele sunt unice. Știm că te poartă prin toată India. La Gandhi, orice „non-gurmand” devine un gurmand. Nu ai cum să nu îți placă mâncarea lor. Nu ai cum să refuzi aromele mâncărurilor tradiționale indiene care au traversat un continent întreg pentru a ajunge în Cluj. Pentru că autenticitatea preparatelor te transpun în alte dimensiuni.

Restaurant indian din Cluj

Restaurant indian din Cluj

Călătorie virtuală în India

În caz că ești o fire mai visătoare, sau pur și simplu ai o imaginație bogată, atunci cu siguranță, odată cu pășirea în restaurantul Gandhi, pășești în India. Decor specific, mâncăruri preparate de bucătarii indieni, muzică relaxantă. Toate acestea contribuie la crearea unei experiențe. O mică Indie în inima Clujului. La un restaurant indian din Cluj special.

Restaurant indian din Cluj

Decorul în stil indian îmbină culorile astfel încât să se creeze o atmosferă îmbietoare, în care să nu fii perturbat de detalii țipătoare. Pentru a te putea bucura în totalitate de gusturile alese ale delicateselor. Albastrul este culoarea relaxării și reveriei. Este aproape imposibil să te afli în acest restaurant indian în Cluj iar ambianța din interior să nu îți încurajeze reflecțiile.

Restaurant indian din Cluj

Nuanțele calde de bej, alături de griuri și tonuri de albastru, mai intense sau mai subtile, creează o atmosferă prietenoasă, caldă și primitoare. Pentru ca fiecare client să se simtă în largul lui. Respectul acordat fiecărui vizitator se observă și prin muzică. Bine aleasă, la un volum care îți permite să porți conversații liniștite cu cei din jur, fără a fi nevoit să ridici volumul vocii.

La restaurantul indian Gandhi ai intimitate, ești întâmpinat cu căldură și ești servit cu mâncăruri făcute cu dragoste și devotament. Pentru ca tu să te bucuri de întreaga Indie, într-un cadru istoric clujean, într-un restaurant indian în Cluj.

Contact Gandhi Cluj
Adresa: Str. Regele Ferdinand, nr. 38 (Palatul Baboș)
Telefon: +40 364 110 877
Email: [email protected]
Website
Facebook
Orar:
Luni-Vineri: 11:00 – 23:00
Sâmbătă-Duminică: 13:00 – 23:00
Meniul de prânz: Luni-Vineri: 11:00 – 15:00.